خبرگزاری مهر: حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نمایشگاه کتاب تهران و صدای بلند و آزاردهنده بلندگوهای شبستان مصلی از جمله اتفاقات ششمین روز برگزاری نمایشگاه کتاب تهران بودند.
پنجمین و ششمین روزهای برپایی سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، خلاف روز شنبه که با افت محسوس بازدیدکننده روبرو بود، جمعیت قابل توجهی را به خود دیدند.
از روز یکشنبه، مصادف با پنجمین روز این رویداد، بازدید دانش آموزان مقاطع مختلف تحصیلی در قالب گروههای مدرسهای از نمایشگاه مشهود بود و این روند دیروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت هم ادامه پیدا کرد. به گونهای که یکشنبه و دوشنبه، در بسیاری از فضاهای مصلی تعداد زیادی از دانش آموزان بازدیدکننده به چشم میخوردند.
از جمله رویدادهای مهم دیروز دوشنبه، آمدن سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به نمایشگاه بود که باعث بیان سخنانی در جمع خبرنگاران شد. صالحی در محل سالن تشریفات این نمایشگاه در مصلی در جمع خبرنگاران درباره اقدامات وزارت ارشاد برای حل مشکل ارزی ناشران خارجی حاضر در این نمایشگاه گفت: با توجه به نوسانات ارزی و تصمیمی که دولت برای تعیین نرخ ۴۲۰۰ تومان برای دلار گرفته بود، خوشبختانه در کمیته ارز و با پیگیریهای معاون اول رئیس جمهور و بانک مرکزی، این موضوع به نتیجه رسید و از ساعت ۱۳:۳۰ امروز (دوشنبه) امکان خرید کلیه کتابهای ناشران خارجی با ارز ۴۲۰۰ تومان فراهم شد.
همچنین یکی از اخبار مهم ششمین روز برپایی این رویداد، صدور ۸۰ رأی در محکومیت ناشران متخلف تا پایان روز پنجم نمایشگاه بود. به این ترتیب، هیئت رسیدگی به تخلفان ناشران حاضر در سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران اواخر وقت یکشنبه ۱۶ اردیبهشت و پس از گذشت ۵ روز از فعالیت این نمایشگاه در مصلی، تشکیل جلسه داد و گزارشهای واصله از کارشناسان هیئت و مسئولان رسیدگی محتوایی خود را در بخشهای مختلف نمایشگاه، تعیین تکلیف کرد.
به این ترتیب، و با محرز شدن تخلفاتی از قبیل: عرضه کتابهای سایر ناشران، نقد کردن بن کارتهای الکترونیک خرید کتاب بدون ارائه کتاب به دارندگان بن کارتها و انتشار کتابهای اُفست خارجی بدون مجوزهای لازم از نمایشگاه، هیئت رسیدگی به تخلفات ناشران حدود ۸۰ رأی برای متخلفین صادر کرد.
در همین باره و در خبری دیگر، یحیی دهقانی معاون اجرایی سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفتگویی که با خبرنگار مهر داشت، در مورد آراء صادره برای ناشران متخلف این دوره از نمایشگاه تاکنون گفت: به سه دلیل عمده شامل واگذاری غرفه به غیر، نقد کردن بنها و عرضه کتابهای سایر ناشران، آرائی برای تعدادی از ناشران متخلف در نمایشگاه امسال کتاب تهران صادر شده است.
وی با بیان اینکه ۸۶ پرونده به هیئت رسیدگی به تخلفات ناشران ارائه شده که البته همه آنها مورد رسیدگی قرار نگرفته است، افزود: بر اساس برخی از آراء صادر شده، غرفههای تعدادی از ناشران بسته شده است. غرفههای برخی از آنها به مدت یک روز بسته شده است، به برخی از ناشران متخلف اخطار با درج پرونده داده شده است و برخی دیگر ضمن تعطیلی غرفه شان تا پایان نمایشگاه، از حضور در نمایشگاههای استانی کتاب در سال جاری محروم شده اند.
سید احمد خاتمی عضو مجلس خبرگان رهبری و سید رضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک از دیگر مسئولانی بودند که علاوه بر صالحی، دیروز از نمایشگاه کتاب دیدن کردند.
یک نکته منفی در دو روز گذشته، استفاده نامناسب از بلندگوهای مصلی هنگام اذان ظهر بود که این مساله از روز یکشنبه مشاهده شد و به یادآورنده حکایت مشهور گلستان سعدی است که بیت مشهوری به این ترتیب داشت: «گر تو قرآن بدین نمط خوانی/ببری رونق مسلمانی!». به طوری که هنگام پخش تلاوت قرآن پیش از اذان و همچنین اذان ظهر، صدای بلندگوهای مصلی به قدری بلند بود که بسیاری از بازدیدکنندگان از این مساله گله داشتند. این اتفاق دیروز دوشنبه هم افتاد و بسیاری از بازدیدکنندگان هنگام عبور یا توقف در غرفههایی که مکانشان نزدیک به بلندگوها بود، یا گوشهای خود را گرفته بودند و یا سعی میکردند از کانون شدت صدا دور شوند.
از دیگر اتفاقات جالبی که این روزها در مصلی میافتد، گلایه برخی بازدیدکنندگان از عدم استفاده حداکثری از ناوگان جابه جایی توسط وسایل نقلیه برقی و ونهای مصلی است. این گلایه هم مربوط به در خط نبودن تمام وسایل میشود؛ طوری که وقتی چند وسیله مشغول جابه جایی بازدیدکنندگان هستند، تعدادی از وسایل نیز بدون استفاده بوده و رانندگانشان مشغول خوش و بش روی خودروهای پارک شده در کنارههای راه هستند.
علاوه بر برنامههای رونمایی و جشن امضایی که دیروز در غرفه ناشران برگزار شدند، مراسم رونمایی از کتاب اردوگاه اطفال نوشته احمد یوسف زاده هم صبح دوشنبه با حضور نویسنده کتاب و مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری در شبستان مصلی برگزار شد.