عصرایران: رژیم غذایی سالم و متعادل از ارکان اصلی بهرهمندی از بدنی سالم و آماده است. بدن برای تامین انرژی و ارائه عملکرد درست به مواد غذایی مصرفی وابسته است.
در شرایطی که برخی مواد غذایی به تنهایی نیز فواید سلامت بسیاری را ارائه میکنند، اما ترکیب آنها با مواد غذایی دیگر میتواند ویژگیهای مفید آنها را هرچه بیشتر تقویت کند.
موز به همراه شیر
آیا از مشکلات گوارشی رنج میبرید؟ مصرف موز میتواند به شما کمک کند. این میوه منبع خوبی برای اینولین است که این نوع فیبر به تعادل سطوح باکتریهای خوب در دستگاه گوارش کمک میکند. این ماده جذب کلسیم را نیز بهبود میبخشد که شرایطی به سود استخوان هاست. ترکیب موز با مواد غذای حاوی کلسیم مانند شیر، ماست، پنیر، بروکلی، و کیل میتواند گزینه خوبی برای تقویت سلامت استخوانها باشد.
توت فرنگی به همراه کره بادام زمینی
ویتامین E. برای تقویت سلامت چشم مفید بوده و ممکن است به پیشگیری از انحطاط ماکولا (بیماری که میتواند به نابینایی منجر شود) کمک کند. ویتامین C. نیروی ویتامین E. را تقویت میکند و آن را در وضعیتی قرار میدهد که بیشترین فایده را برای بدن انسان داشته باشد. در همین راستا، ترکیب منابع ویتامین C، مانند توت فرنگی، میوههای خانواده مرکبات و گوجه فرنگی با منابع خوب برای ویتامین E، مانند بادام زمینی/کره بادام زمینی، بادام/کره بادام، و دانههای آفتابگردان ایده خوبی است.
بروکلی به همراه خردل
بروکلی منبع خوبی برای سولفورفان است که یک ترکیب ضد سرطان محسوب میشود. متاسفانه، پختن سبزیجات موجب تخریب مایروسینیز (Myrosinase)، آنزیمی که سولفورفان را در اختیار بدن قرار میدهد، میشود. برای جبران این شرایط میتوانید بروکلی را به همراه خردل یا سبزیجات چلیپایی دیگر، مانند آراگولا، مصرف کنید. مایروسینیز اضافی به بدن در جذب هرچه بیشتر سولفورفان کمک میکند.
قهوه به همراه شکر
زمانی که قهوه به همراه شکر مصرف میشود، بهرهوری انسان را هرچه بیشتر افزایش میدهد. بخشهایی از مغز که با توجه مرتبط هستند در گروهی از شرکت کنندگان که قهوه را به همراه شکر مصرف میکردند، نسبت به افرادی که قهوه تلخ مصرف میکردند، کارآمدتر عمل میکرد.
سیب به همراه چای سبز
یک فنجان چای و چند برش میوه میتواند یک عصرانه عالی باشد. برای بهرهمندی از فواید سلامت مختلف میتوانید از ترکیب چای سبز و سیب استفاده کنید. پژوهشگران متوجه شده اند که ماده شیمیایی گیاهی کوئرستین که در بیشتر سیب ها، توتها و پیازها یافت میشود و کاتچین که در چای سبز و انگور بنفش وجود دارد، ترکیبی عالی برای پیشگیری از به هم پیوستن پلاکتهای خون هستند. تجمع پلاکتهای خون میتواند به شکل گیری لخته منجر شده و خطر حمله قلبی را افزایش دهد.
پیاز به همراه نان
پیاز و سیر حاوی ترکیبات گوگردی هستند که جذب ماده معدنی روی را افزایش میدهند. روی یک ماده مغذی مهم برای سیستم ایمنی و بهبودی زخم است که در محصولاتی مانند نانهای کامل و حبوبات یافت میشود. در کنار پیاز و نان، سیر موجود در حمص یک ترکیب خوب دیگر است.
هویج به همراه آووکادو
بتاکاروتن موجود در هویج میتواند برای سلامت انسان و بهرهمندی از پوستی جوان و چشمهایی سالم مفید باشد، اما شاید به این نکته توجه نداشته باشید که بدن برای جذب آن به چربی نیاز دارد. از این رو، مصرف مواد غذایی حاوی بتاکاروتن، مانند هویج، طالبی، کیل و اسفناج به همراه منابع چربی، مانند آووکادو، گردو، روغن زیتون و بادام ایده خوبی است.