تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


زمان واریز عیدی مددجویان کمیته امداد
تاريخ خبر: سه شنبه، 15 اسفند 1396 ساعت: 08:29

خبرگزاری مهر: رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: مستمری مددجویان کمیته امداد در سال آینده ۱۰ درصد افزایش خواهد یافت.

 
به گزارش سایت خبری کمیته امداد، سید پرویز فتاح با اشاره به اینکه یکی از اصول امام خمینی (ره) عدالت اجتماعی بود تاکید کرد: مسئولان باید برای تحقق این اصل تلاش بیشتری داشته باشند.
 
وی درباره تعریف فقر با بیان اینکه این موضوع تعاریف متفاوتی دارد توضیح داد: در منطق اسلامی نابرابری، ظلم و نبود عدل مساوی با فقر است؛ در این منطق فقر طبیعی و موروثی نیست بلکه مولود محرومیت از حقوق است که افراد را تبدیل به نیازمند می‌کند.
 
فتاح با بیان اینکه در زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایرانیان زیادی از حقوقی مانند بهداشت و درمان، آب، گاز، برق و راه محروم بودند گفت: جمهوری اسلامی ایران این مشکلات را تا حدود بسیاری حل کرده است.
 
وی با اشاره اینکه حداقل حقوق و دستمزد ماهانه مصوب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معادل ۹۳۰ هزار تومان است گفت: با کمک دولت، مجلس و مردم مجموع مستمری و یارانه مددجویان تحت حمایت کمیته امداد برای یک خانواده پنج نفره به ۷۰۰ هزار تومان در ماه رسید این در حالیست که این رقم در سال گذشته حدود ۴۰۰ هزار تومان بود.
 
رئیس کمیته امداد داد: با توجه به سایر خدماتی که کمیته امداد به مددجویان می‌دهد در مجموع خانوار‌های تحت حمایت از حداقل حقوق مصوب وزارت کار برخوردارند.
 
وی با یادآوری اینکه شعار انتخاباتی رئیس جمهوری رفع فقر مطلق بود گفت: بر همین اساس در تبصره ۱۴ بودجه سال ۹۷ هفت هزار میلیارد تومان اعتبار برای این موضوع در نظر گرفته شده است که بر این اساس مستمری مددجویان کمیته امداد در سال آینده ۱۰ درصد افزایش خواهد یافت.
 
فتاح تعداد مددجویان تحت حمایت کمیته امداد، سازمان بهزیستی و موسسه‌های خیریه را حدود ۱۱ میلیون نفر اعلام کرد و گفت: تلاش می‌شود تا درآمد این افراد به حداقل حقوق مصوب وزارت افزایش یابد. البته مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی به دلیل دریافت مستمری و یارانه به نان شب محتاج نیستد.
 
وی با بیان اینکه در گذشته فقط معیشت افراد جز فقر محسوب می‌شد اظهار کرد: امروزه برخی از نیاز‌ها ایجاد شده است که تامین نشدن آن‌ها مساوی با فقر محسوب می‌شود.
 
رئیس کمیته امداد با اشاره به اینکه مسئولیت اجتماعی این نهاد به تدریج گسترده شده است به طوری که هم اکنون ۱۸ نوع خدمت به مددجویان داده می‌شود گفت: مسکن، اشتغال، درمان، تحصیل و بیمه از جمله خدمات کمیته امداد است. البته این خدمات باید توسط دولت در قالب خدمات تامین اجتماعی به مردم داده شود. در این صورت دیگر اطلاق فقیر و نیازمندان به افراد صدق نمی‌کند.
 
وی با تاکید بر اینکه کمیته امداد متولی تعریف فقر مطلق در کشور نیست اذعان کرد: البته تعیین تعریفی برای این امر بسیار سخت است چرا که تعریف فقر مطلق دارای بار اجتماعی و سیاسی است.
 
فتاح با بیان اینکه توزیع مساوی یارانه بین همه اقشار جامعه مطابق با عدالت نیست افزود: مساوات در عدالت اجتماعی جایگاهی ندارد چراکه آن‌هایی که از خدمات بیشتری در جامعه برخوردارند از یارانه بیشتری هم استفاده می‌کنند که این عادلانه نیست.
 
وی با اشاره به اینکه طرح افزایش سه برابری مستمری مددجویان تحت حمایت از ابتدای سال ۹۶ اجرا شده است گفت: برای اجرای این طرح چهار هزار میلیارد تومان هزینه شد که سه برابر بودجه کل صداوسیما است.
 
رئیس کمیته امداد ادامه داد: برخی از مددجویان به دلایل طبیعی، چون فوت، ازدواج، معافیت سربازی و آزادی سرپرست از زندان و برخی به دلیل توانمند شدن از طریق بهره مندی از تسهیلات اشتغال زایی از چرخه حمایتی خارج می‌شوند.
 
وی با اعلام اینکه ٨٠ درصد طرح‌های اشتغال زایی مددجویان به نتیجه رسیده است افزود: امسال دو هزارو ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال برای مددجویان مصوب شد که از این رقم تاکنون هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان جذب شده است و تا پایان امسال این رقم به هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان می‌رسد.
 
فتاح با اعلام اینکه صندوق قرض الحسنه امداد ولایت نیز ۵۰۰ میلیارد تسهیلات اشتغال زایی به مددجویان پرداخت کرده است گفت: متوسط هزینه ایجاد شغل برای مددجویان کمیته امداد ۱۶ میلیون تومان است.
 
وی با اشاره به اینکه امسال برای ۱۴۰ هزار مددجو فرصت شغلی ایجاد شده است افزود: پس از اینکه درآمد این افراد به دو سوم حداقل حقوق مصوب وزارت کار برسد، خانوار از چرخه حمایتی خارج می‌شود.
 
رئیس کمیته امداد ادامه داد: در دو سال گذشته ۱۵ درصد مددجویان از چرخه حمایتی این نهاد خارج شدند که بیشتر آن‌ها به دلیل رسیدن به خودکفایی و توانمندی بود. مستمری این افراد پس از استقلال مالی قطع می‌شود، اما سایر خدمات به آن‌ها ادامه می‌یابد.
 
فتاح با بیان اینکه حدود ٩٠٠ هزار حامی از ایتام و فرزندان بد سرپرست حمایت می‌کنند افزود: به طور متوسط هر یتیم پنج حامی دارد که حداقل متوسط دریافتی این افراد در ماه ١٦٠ هزار تومان است.
 
وی با اشاره به اینکه چهار هزار و ٢٠٠ میلیارد تومان در ردیف اصلی بودجه مربوط به پرداخت مستمری مددجویان است افزود: آقای نوبخت وعده پرداخت ١٠٠ درصد اعتبار کمیته امداد را تا پایان سال جاری داده است.
 
رئیس کمیته امداد به مشارکت دو هزار میلیارد تومانی مردم برای کمک به مددجویان در سال ٩٦ اشاره کرد و گفت: این رقم نسبت به سال گذشته رشد ٣٠ درصدی داشته است این در حالی است که بودجه عمومی کمیته امداد صرف پرداخت مستمری و کمک‌های مردمی صرف خدمت به مددجویان می‌شود.
 
وی با اشاره به رشد ١٤ درصدی صدقه، ٢٦ درصدی طرح اکرام ایتام و ٥٠ درصدی زکات ادامه داد: کمک‌های مردمی بر اساس نیت آن‌ها هزینه می‌شود و صدقه عام هم با تسهیم انجام شده برای تامین مسکن، جهیزیه، معیشت و پرداخت وام قرض الحسنه صرف می‌شود.
 
فتاح درباره آسیب‌های وارده به صندوق‌های صدقه گفت: در ٩٥ درصد شهرستان‌ها یک مورد آسیب به صندوق صدقه گزارش نشده است. این گزارش‌ها بیشتر مربوط به صندوق‌های استان تهران است. سرقت معتادان از صندوق‌های صدقه نیز مورد اعتراض ماست که در جلسات بررسی آسیب‌های اجتماعی این موضوع مطرح شده است.
 
وی استفاده از روش‌های الکترونیکی را برای پرداخت کمک‌های مردمی توصیه کرد و افزود: مشارکت‌های مردمی از این طریق روش‌های نوین و الکترونیکی در حال افزایش است.
 
رئیس کمیته امداد با اعلام اینکه ٥٠ هزار واحد مسکن مهر بدون متقاضی به کمیته امداد واگذار شده است تا هم مشکل مسکن مهر و هم مسکن افراد نیازمند حل شود گفت: امسال ١٦ هزار واحد مسکونی برای مددجویان ساخته یا خریداری شد.
 
وی با اشاره به افزایش سقف تسهیلات اشتغال مددجویان به ٢٠ میلیون تومان افزود: کمیته امداد در میان بانک‌ها از اعتبار خاصی برخوردار است چرا که معوقات جامعه مددجویی کمیته امداد کمتراز دو درصد است.
 
فتاح از پرداخت عیدی تمام مددجویان تا هفته آینده خبر داد و افزود: رقم عیدی مددجویان برابر مستمری پرداختی کمیته امداد است، اما برای ٢٥ هزار خانوار زلزله زده کرمانشاهی سه برابر پرداخت می‌شود.
 
وی درباره اقدامات کمیته امداد برای مددجویان زلزله زده کرمانشاهی گفت: دو هزار و ٥٠٠ مسکن به طور کامل تخریب شده است و سه هزار و ٥٠٠ مسکن نیازمند بازسازی است. تا دو ماه آینده تمامی پروژه‌های مسکن آغاز می‌شود که اعتبار آن از کمک‌های بلاعوض دولت و خیران تامین می‌شود. مسکن مددجویان زلزله زده ١٠٠ درصد ساخته و مجهز به آن‌ها تحویل داده می‌شود.