تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


فخاری: تهران برای معلولان و توان یابان نامناسب است
تاريخ خبر: يکشنبه، 12 آذر 1396 ساعت: 11:06

به گزارش گروه پارلمان شهری تهرانی نیوز؛محسن هاشمی رفسنجانی در ابتدای بیست و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، هفته وحدت و میلاد پیامبر اکرم را گرامی داشت و گفت: میلاد خاتم الانبیاء مبارک ترین روز سال برای هم‌وطنان ایرانی و مسلمانان است.

 

رئیس شورای شهر تهران افزود: خاتم الانبیا هم به معنای آخرین پیامبر الهی است و هم به مفهوم پایان وحی؛ با ظهور حضرت ختمی مرتبت، سلسله پیامبران و رسولان الهی که برای هدایت بشر مبعوث و برانگیخته شدند به اوج و کمال خود رسید و پس از حضرت محمد(ص)، باب وحی و پیامبری بسته شد.

وی با بیان اینکه رسالت رسول اکرم 23 سال بود اما برای آن پایانی وجود ندارد، عنوان کرد: بزرگترین معجزه حضرت محمد(ص) کتابی است که برای همیشه تاریخ، در قلب انسان گشایش ایجاد می‌کند‌.

رئیس شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: قرآن سبب می‌شود انسان ها از درون قلبشان راه کمال را بپیمایند، راه پیامبر، راه حکمت، صلح، آشتی و یگانگی بشر است که از کثرت اقوام ونژادها و فرهنگها و زبانهای گوناگون به وحدت حقیقت برسند از این رو نامگذاری هفته وحدت در این ایام اقدامی قابل تحسین و بجاست و امیدواریم به زودی، ندای صلح، آشتی و یگانگی بر امت این رسول یگانه حاکم شود.

فخاری: معلولان باید در برنامه ریزی های شهری دیده شوند

در ادامه  بیست و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران الهام فخاری در نطق پیش از دستور خود گفت: باتوجه به روز 12 آذر روز جهانی معلولان سازه های اين شهر برای يك همشهری توان ياب نامناسب است.

وی افزود: در کدام یک از مناطق شهر،  سازه ها، املاک شخصی یا ساختمان های عمومی برای بهره‌مندی همه شهروندان و به ویژه با توجه به توان یاب ها ساخته شده است.

این عضو شورای شهر تهران در ادامه یادآور شد: در روز جهانی معلولان به خود یادآور شویم که سیاست گذارها، مدیران، تصمیم گیران و شهروندان همه آگاهانه تر رفتار کنیم و شهر را برای همه آباد کنیم.

فخاری با بیان اینکه بخشی ازجامعه پويا به دليل معلوليت ار جامعه غايب است و به انزوا كشيده شده است، گفت: معلولان و توان يابان حق شهروندی و حق رای دارند و بايد در برنامه ريزی‌های شهری ديده شوند.

وی با بیان اینکه جداسازی و خانه نشين كردن توان يابان مصداق تبعيض است، عنوان کرد: نبايد تنها براي مناسبت ها و به صورت نمايشی از آنها ياد كرد و بايد شورای شهر، مديريت شهری را به ارائه برنامه الزام كند و هرماه از پيشرفت برنامه باخبر باشد.

این عضو شورای شهر تهران در ادامه اظهار کرد: گذرگاه ها، خيابان ها و... براي تردد انسان های سالم هم ناايمن است و حالا توان يابان چه كنند.

فخاری در پایان از شهرداری تهران خواستار شد که در الگوی مديريت شهری پويا، برنامه ای برای حل اين مشكل ارائه دهد.

نظری:ستاد مناسب سازی فضاهای شهری باید پاسخگوی وضعیت معلولان تهران باشد

حجت نظری در نطق پیش از دستور گفت: مدتی است حادثه زلزله کرمانشاه را پشت سر گذاشتیم که به هموطنان عزیز و به خصوص کردهای گرامی عرض تسلیت دارم، متاسفانه کام همه ما ایرانیان هنوز از این حادثه تلخ است.

وی در ادامه تصریح کرد: به واسطه گرامی‌داشت روز جهانی معلولان می‌خواهم در آغاز نطق با گریزی بسیار کوتاه به این حادثه از دریچه دیگری بنگرم و سوالی طرح کنم؛ در زمان زلزله، معلولان جسمی حرکتی چگونه می‌توانند خود را از حادثه نجات دهند. آیا نه این است که این عزیزان مظلوم ترین قربانیان حوادث ناگوار طبیعی چون زلزله خواهند بود که کمترین مجال برای رهانیدن خود از دام مرگ را نخواهند یافت. 

نظری با تاکید بر اینکه این نکته قابل تامل می بایست در مدیریت بحران ما را بیش از پیش متوجه هم وطنان کم توان جسمی حرکتیمان کند، گفت: کم توانی جسمی-حرکتی و معلولیت می تواند بخشی از چرخه زندگی هر فردی باشد که به فراخور شرایط، حوادث و علل گوناگون از جمله تصادف یا برای جانبازان سرافراز در راه دفاع از میهن یا از بدو تولد تا کهنسالی با درجات مختلف و در بازه های زمانی متفاوت یک شخص را درگیر کند و معلولیتی را به همراه داشته باشد.

عضو کمیسیون اجتناعی فرهنگی شورای شهر تهران افزود: همه ما حتما این جمله را بارها شنیده ایم که "معلولیت، محدودیت نمی آورد" اما می‌خواهم امروز به نوع دیگری آن را بیان کنم و به جرات بگویم بله! "معلولیت برای یک شهروند تهرانی قطعا محدودیت به همراه دارد"؛ محدودیتی که نه نشات گرفته از عدم اراده و نا توانی او، بلکه ناشی از غفلت و کوتاهی مدیران و مسئولان شهری برای ایجاد یک شهر دسترس پذیر است.

وی ادامه داد: یک فرد معلول چگونه می تواند خود را یک شهروند تهرانی بداند وقتی که کمترین بهره را از فضای زیست شهری خود نمی برد و از کمترین خدمات شهری استفاده نمی کند. زمانی که فرد با ویلچر برای یک تردد ساده در سطح شهر در بهترین شرایط می بایست پس از هماهنگی های بسیار، ساعت‌ها منتظر اتومبیل های مخصوص تردد معلولان باشد.

نظری باتاکید براینکه شهر ما از حضور لطیف و موثر این همه استعداد در حوزه های مختلف محروم است، خاطرنشان کرد: به رغم سپری شدن سالیان طولانی از وضع قوانین مرتبط با معلولان، گویی تنها گرد فراموشی بیشتری برای توجه به این قشر از جامعه به بار آورده است.

 به گفته عضو شورای شهر تهران، با توجه به تبصره 2 ماده یک و تبصره ماده 4 قانون جامع معلولان مصوب سال 1383 مجلس شورای اسلامی، که به صراحت شهرداری‌ها را موظف به انجام اقداماتی در حوزه مناسب سازی شهر کرده است، شورای اسلامی شهر تهران از سال 1384 مقرره‌ای با عنوان «مناسب سازی فضاهای شهری برای جانبازان و معلولان جسمی و حرکتی» به تصویب رسانده است.

 وی ادامه داد: اما مهلت دو ساله اجرای مصوبه با وجود گذشت 12 سال هنوز شهر را شهری مناسب برای حضور این عزیزان نکرده است و ستاد مناسب سازی فضاهای شهری که مسئولیت نظارت بر اجرای مصوبه را داشته، می بایست پاسخگوی عدم تحقق اهداف این مصوبه باشد.

این عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: جدای از اینکه فضاهایی که تا قبل از تصویب این مصوبه ایجاد شده‌اند و می‌بایست با اختصاص بودجه‌های مناسب سالانه و به صورت اولویت بندی شده، با یک برنامه‌ریزی هوشمندانه و به صورت نظامند مناسب سازی می‌شدند، باید عدم مناسب سازی فضاهای عمومی شهری و معابری که پس از این مصوبه ایجاد شده‌اند را با حساسیت بیشتر مورد بررسی جدی قرار داد.

نظری با بیان اینکه مقرر شده بود تا از سال 84 به بعد مناسب سازی در فضاهای جدید به عنوان یک رویکرد ضروری در ساخت و ساز فضاهای عمومی شهری در نظر گرفته شود، گفت: این امر محقق نشد و درادامه نیز می‌بایست کد پروژهایی که به اسم مناسب سازی فضای شهری در بودجه‌های سالیانه ذکر می شدند برای بهبود کیفیت فضاهای ساخت گذشته مورد استفاده قرار گیرد که این حقیقت نیز متاسفانه به واقعیت بدل نشده است.

این عضو شورای شهر تهران زیرگذر چهاراره ولیعصر یا زیرگذر میدان ولیعصر را یکی از معضلات برای تردد معلولان دانست و گفت: در این معابر دسترسی تردد برای یک فرد عادی زمان بر است، چه رسد به یک فرد با محدودیت‌های حرکتی.

وی ادامه داد: قطعا با شهرسازی قلدر مابانه نه تنها معلولان را از زندگی شهری عادی محروم کرده‌ایم، بلکه همه شهروندان را نیز از حضور و مشارکت این عزیزان بی بهره می‌کنیم و این خسرانی دو جانبه به همراه دارد.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه اجراهای نادرست اقدامات به اصطلاح مناسب سازی با وجود صرف بودجه‌های کلان نتیجه قابل قبولی نداشته است، گفت: کف سازی‌های نادرست و خطرسازی که برای نابینایان ایجاد شده یا رمپ‌های پر شیبی که یک ویلچر نشین حتی با وجود همراه نمی‌تواند از آن استفاده کند، نمونه‌هایی از دست "نامناسب سازی فضاها" با استفاده از ردیف بودجه‌های "مناسب سازی معابر و فضا شهری" است.

نظری ادامه داد: همکاران گرامی؛ از  شما می‌خواهم درکنار هم، در این دوره مدیریت شهری به دور از اقدامات نمادین و شعاری، برای حضور پررنگ شهروندان معلول پرامید و تاثیرگذار تهرانی در همه عرصه‌های شهری اعم از سکونت، حرکت، فعالیت و فراغت برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری دقیق انجام دهیم.

عضو شورای شهر تهران گفت: قطعا شورای پنجم شهر تهران خود را متعهد به توجه جدی به معلولان می‌داند و ضمن تقویت ردیف بودجه مربوط به این موضوع و نهادینه سازی رویکرد انسان محوری با توجه ویژه به مناسب سازی در اجرای پروژه‌های شهری و بهره‌مندی از ظرفیت‌های مردمی با نظارت دقیق و همه جانبه تلاش می‌کند تا تهران را به شهر مطلوب زندگی بدل کند تا در انتها همه با افتخار بگوییم تهران شهرهمه است.