به گزارش گروه عمران شهری شهرداری نیوز،مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به شناسایى ٧٢٥٥ نقطه پرخطر در پایتخت گفت: با وجود ارسال رونوشت لایحه اماکن پرخطر و مجتمع های تجاری و مسکونی در شهر تهران به وزارت کار و ديگر مقامات قانونى اما تاکنون متاسفانه کمتر از یک درصد این اماکن هم ایمن سازی نشده اند.
سعید شریف زاده در خصوص ارایه و اجرای طرح لایحه اماکن پرخطر و مجتمع های تجاری و مسکونی در شهر تهران که به تصویب شورای اسلامی شهر تهران نیز رسیده است، گفت: طرحی درخصوص بازرسی و ایمنی اماکن پرخطر در شهر تهران اجرایی شد که در همین راستا در 2سال اخیر قریب به ٧٢٥٥ نقطه در شهر تهران را شناسایی و بازدید کردیم.
وی با تاکید بر اینکه رونوشت این طرح نیز به وزارت کار و ديگر مقامات قانونى ارسال شده که متاسفانه کمتر از یک درصد این اماکن هم ایمن سازی نشده اند، ادامه داد: چراکه طرح مذکور الزام قانونی برای شهروندانی که ساختمان های خود را براساس این قانون ایمن کنند، نداشته چراکه در این باره ضمانت اجرایی نداریم.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه به دلیل عدم ضمانت اجرایی اشخاص حقیقی و حقوقی در رابطه با ایمن سازی محل سکونت خود تمکین نمی کنند، اظهار کرد: براساس مصوبه شورای اسلامی شهر تهران مکلف شدیم که اماکن پرخطر هر سال، اماکن میان خطر 3 سال و کم خطر هر 10 سال یک بار در بازه زمانی مشخص مورد بازدید قرار گیرند.
براساس لایحه شورای اسلامی شهر تهران ساختمان های زیر 5 طبقه نیز مشمول این طرح هستند
وی با اشاره به اینکه از سوی دیگر حجم پراکندگی ها و فراوانی زیاد است و اگر بخواهیم هر سال از همه اماکن بازدید کنیم هزینه زیادی در بر خواهد داشت، تصریح کرد: طرح لایحه مکان های پرخطر و مجتمع های تجاری و مسکونی در شهر تهران تصویب و ابلاغ شده است، این طرح در فرمانداری تهران نیز پس از بررسى مورد تایید قرار گرفته است.
شریف زاده در پاسخ به این سوال که عمده مناطق پر خطر شهر تهران چه مناطقی هستند، تصریح کرد: یک سری از مناطق همچون مناطق که 11 و 12 تجاری هستند، مناطقی مانند مناطق 4 و 17 که صنعتی هستند و نیز منطقه18 به دلیل شرایطش بیشتر سهم را در پرخطر بودن مناطق پایتخت دارند. متاسفانه این مناطق در محدوده پرتراكم شهر واقع شده اند که در صورت بروز خطر ممکن است اماکن مجاور خود را نیز تحت تاثیر قرار دهند و در صورت بروز حادثه باعث مصدومیت و ضررمالی نیز خواهند شد.
وی با تاکید بر اینکه براساس لایحه شورای اسلامی شهر تهران ساختمان های زیر 5 طبقه هم مشمول این طرح هستند، افزود: البته ساختمان های بلند مرتبه براساس قوانین پایان کار خوشبختانه از شرایط نسبتا مناسبی برخوردار هستند.
به دلیل ناایمن بودن نمی توانیم یک ساختمان مسکونی را پلمپ کنیم
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به اینکه تمهیدات ایمنی در ساختمان ها به 2 بخش تقسیم می شود، اظهار کرد: این تمهیدات شامل بخش فعال و بخش غيرفعال است.بخش هاى فعال مانند سيستم هاى اعلام و اطفاى حریق معمولا خاموش هستند، اما عوامل غير فعال مانند پلكان و راه خروج که نیاز به نگهداری ندارند خود فاکتوری شده که ساختمان های بزرگ تهران را در حد ساختمان های ایمن قرار داده اند اما نه کاملا ایمن.
شریف زاده با بیان اینکه 90 تا 93 درصد حریق های ساختمانی در ساختمان های زیر 6 طبقه به دلیل تراکم جمعیت اتفاق می افتد، گفت: عمده این ساختمان ها واحدهای 40 تا 60 متری دارند و این در حالیست که به دلیل ناایمن بودن نمی توانیم یک ساختمان مسکونی را پلمپ کنیم. همچنین مراکز تجاری همانند کارگاه های خدماتی، فنی و تولیدی نیز کارگاه به حساب می آیند كه از شرايط بسيار نامناسبى برخوردار هستند.