جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: شنبه، 7 اسفند 1395     
300 هزار فرار مالیاتی جدید شناسایی شد

اقتصاد > اقتصاد کلان - ایران نوشت:عدم اتکا به درآمدهای نفتی یکی از موضوعاتی است که دولت‌ها همواره شعار آن را دادند. پرونده کاری دولت‌های قبل نشان می‌دهد که هیچ‌کدام نتوانستند به چنین هدفی دست پیدا کنند.
 

اما تجربه تحریم و کاهش درآمدهای نفتی باعث شد دولت یازدهم با جدیت بیشتری در این حوزه ورود کند تا دیگر اقتصاد ایران مانند سال‌های گذشته زمینگیر نشود.یکی از بخش‌هایی که می‌تواند تا حدودی وابستگی ایران را به درآمدهای نفتی کم کند مالیات است. طی سه سال و نیم دولت یازدهم بالاترین درآمدهای مالیاتی را در کارنامه کاری خود ثبت کرده است. به اعتقاد کارشناسان اگر همین رویه ادامه پیدا کند می‌توان امیدوار بود که پس از سالیان طولانی به درآمدهای نفتی اتکا نداشته باشیم. بر این اساس، درآمد مالیاتی حدود ۱۱۳ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است ولی مرکز پژوهش‌های مجلس پیش‌بینی کرده بیش از ۹۳ هزار میلیارد تومان از این محل به دست نمی‌آید. با این اوصاف رسیدن به این عدد هم می‌تواند اقتصاد کشور را به سمت درستی هدایت کند. سهم مالیات بر تولید ناخالص ملی در کشورهای اروپایی دو تا سه برابر کشور ماست. در این کشورها حدود 25 درصد از درآمدهای کشور از مالیات تأمین می‌شود ولی در کشور ما این سهم 7.3 درصد است. با این حال در پایان برنامه ششم تصویب شده باید سهم مالیات در تولید ناخالص ملی به 11 درصد برسد.

اخذ مالیات در شرایط رکود به موجب قانون اخذ می‌شود
سیدکمال تقوی‌نژاد، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در نشست شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی استان در اتاق بازرگانی مشهد ضمن گلایه از وضعیت دریافت مالیات به موضوعاتی اشاره کرد که مورد سؤال خیلی از فعالان اقتصادی است. وی گفت: در بودجه 96 نرخ رشد مصوب درآمدهای مالیاتی در کشور حدود 10 درصد تصویب شده است. همچنین قانون مالیات‌های مستقیم اصلاح شده و مبتنی بر کمک به تولید، اشتغال و صادرات است.

وی با بیان اینکه واحدهایی که میزان اشتغال خود را افزایش دهند، یک سال به دوره معافیت مالیاتی آنها اضافه می‌شود، گفت: اعمال این معافیت مبتنی بر حفظ اظهارنامه‌های مالیاتی است و بدون ارائه اظهارنامه مالیاتی نمی‌توان معافیت ارائه کرد.

وی با اشاره به تأمین سرمایه واحدهای تولیدی از محل درآمدهای شخصی، خاطرنشان کرد: اگر کسی آورده‌ای در واحد تولیدی دارد، باید آن را به ما ابراز کند تا ما از طریق نرخ عقود مشارکتی وی را از پرداخت مالیات معاف کنیم. تقوی‌نژاد اضافه کرد: معافیت‌ها در بخش تعاون و مشارکت‌های خارجی باید لحاظ شود. افزایش سهم درآمدهای مالیاتی به هیچ عنوان از طریق فشار به مؤدیان مالیاتی نیست.  مالیات در شرایط رکود به موجب قانون اخذ می‌شود. چه در دوره رکود و چه در دوره رونق باید اجرای قانون مدنظر قرار گیرد. دنبال کنار گذاردن مالیات علی الرأس هستیم و قانون نیز به ما تکلیف کرده طی سه سال این اقدام را انجام دهیم درحالی که هم‌اکنون نیز آمادگی آن را داریم.


معامله های بیش از 5میلیون تومان فقط از طریق بانک ها
وی با بیان اینکه در طرح جامع قانون امور مالیاتی این وعده داده شده که به مؤدیان فشار نیاید، اظهار کرد: در همین راستا ما به دنبال شناسایی واحدهایی بوده‌ایم که مالیات پرداخت نمی‌کردند و در این فرآیند 300 هزار واحد جدید مشمول فرار مالیاتی شناسایی شد. ما اطلاعات همه سپرده‌ها و تسهیلات واحدهای تولیدی را از بانک مرکزی دریافت خواهیم کرد.

تقوی‌نژاد عنوان کرد: براساس قانون اگر معامله‌ای بیش از 5 میلیون تومان باشد، حتماً باید از طریق سیستم بانکی انجام شود. ما دنبال دریافت ریالی بیشتر از آنچه که در قانون مشخص شده، نیستیم.از سویی همکاران ما مکلف هستند در زمینه تقسیط به همان صورت که قانون اجازه داده، انجام وظیفه کنند.


درآمدهای مالیاتیتا ۳۰ درصد اضافه می‌شود
همچنین در این نشست غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: مهم‌ترین آسیب ما اتکا به درآمدهای نفتی است.  تولید باید رونق یافته و صادرات به درآمدهایی غیر از نفت متکی شود. یکی از این موارد مالیات است. باید مالیات یکی از تکیه‌های مهم اداره کشور باشد.

شافعی اضافه کرد: اگر این پیش‌بینی درست باشد، درآمدهای مالیاتی کشور ۲۱ درصد افزایش داشته است اما فعالیت اقتصادی بخش خصوصی ۲۱ درصد رشد نخواهد داشت. این یک معادله نابرابر است. اگر برنامه این باشد که ما نظام تشخیص و وصول را دچار تحول کنیم و شناسایی فرارهای مالیاتی را مورد توجه قرار دهیم و معافیت‌های ناعادلانه مالیاتی را افزایش دهیم، میزان درآمدهای مالیاتی می‌تواند تا ۳۰ درصد هم افزایش پیدا کند.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: