کارشناسان تغذیه توصیه میکنند با گنجاندن برخی سرکهها در رژیم غذایی خود از خواص متعدد آن بهرهمند شوید. محققان معتقدند برخی از سرکهها دارای خواص متعددی هستند که در ادامه به آنها اشاره میشود.
سرکه سیب
کارشناسان درمانهای طبیعی توصیه میکنند سرکه سیب موجب درخشانی دندانها میشود. به گفته محققان، pH موجود در سرکه سیب میتواند به از بین رفتن لکههای روی دندانها کمک کند هرچند مسواک زدن بیش از اندازه با آن هم میتواند موجب ساییده شدن دندانها شود.محققان توصیه میکنند قبل از مسواک زدن به مدت یک دقیقه دندانها را با سرکه سیب مسواک کرده و سپس با آب بشویید سپس دندانها را به شکل عادی و با خمیردندان بدون فلوراید مسواک بزنید.کارل جانسون، استاد تغذیه دانشگاه ایالتی آریزونا، نیز عنوان میکند که سرکه سیب میتواند موجب افزایش کاهش وزن شود. اسناد و شواهد نشان میدهد اسیداستیک موجود در سرکه موجب افزایش متابولیسم چربی میشود.سرکه سیب نه تنها به کاهش چربی دورکمر کمک میکند، بلکه میتواند قندخون را تنظیم کند. انجمن دیابت آمریکا به افراد مبتلا به دیابت نوع۲ توصیه میکند اگر سطح قندخون شان به هنگام ناشتا پایین است، قبل از رفتن به رختخواب سرکه سیب بخورند.
سرکه بالزامیک
در سالیان دور، از سرکه بالزامیک به عنوان شیوه طبیعی کاهش کلسترول و فشارخون استفاده میشد. در سال ۲۰۱۰، محققان ژاپنی دریافتند این سرکه موجب توقف فرایند مخرب اکسایش کلسترول مضر LDL در بدن میشود. همچنین محققان دانشگاه ایالتی آریزونا دریافتهاند سرکه بالزامیک سطح فشارخون را نرمال نگه میدارد.
سرکه انگور قرمز
مطالعه سال ۲۰۱۰ نشان میدهد سرکه انگور قرمز حاوی میزان بالای آنتوسیانین است؛ این فوتوشیمیایی با افزایش حافظه و کاهش ریسک بیماری قلبیوعروقی همراه است. یک مطالعه ۱۴ ساله بر روی بیش از ۱۵۰ هزار نفر نشان میدهد افرادی که آنتوسیانین بیشتری مصرف میکنند، ۸ درصد کمتر در معرض ابتلا به فشارخون هستند.