سیمرغ: با استفاده از برخی موادغذایی سالم می توانید به کاهش وزن دست پیدا کنید کافی است آن ها را بشناسید و به رژیم غذایی خود اضافه کنید و تاثیرات مختلف آن ها را بر سلامتی تان ببینید این خوردنی ها برای بالابردن سلامتی بدنتان نیز موثر و مفید خواهند بود .
در این مقاله لیست کامل برترین غذاهای کاهش دهنده وزن را معرفی و شما را با موثر ترین خوراکی های موجود در تمام دنیا که تاثیری فوق العاده بر کاهش وزن دارند آشنا میکنیم.
اگر شما در حال تلاش برای کاهش وزن هستید بهتر است راهنمایی این مقاله را برای غذاهایی که در بشقابتان قرار میدهد جدی بگیرید . غذاهایی که حاوی مواد مغذی، قدرتمند و آنتی اکسیدانهایی هستند که در روند کاهش وزن شما موثرند و زمان طولانی تری احساس سیری به شما داده و انرژی بیشتری به شما می بخشند . سایر مزایای آن ها مانند پیشگیری از بیماری های مختلف و روند معکوس نشانه های پیری، که با مصرف آن ها بدست می آورید، پاداشی فوق العاده برای سلامتی شما به ارمغان می آورد .
در ادامه 50 غذای فوق العاده برای اضافه کردن به رژیم غذاییتان به همراه راه ههای خوشمزه کردن و آماده سازی آن ها را، که به قلم سینتیا ساس (Cynthia Sass, MPH, RD ) سردبیر بخش بهداشت و تغذیه سایت MSN تهیه شده است، به شما معرفی میکنیم .
بادام
بادام منبع عظیمی از چربی های اشباع نشده تک حلقه ای است که میتواند به کاهش کلسترول و لاغر ماندن شما کمک کند . همچنین نسبت به سایر آجیل ها کالری کمتری داشته ( هر 23 عدد حاوی 163 کالری ) و حاوی مقادیر بالای فیبر و ویتامین E است . بر اساس مطالعه ای در مجله ی بین المللی چاقی ، افرادی که روزانه یک وعده بادام، به اضافه رژیم غذایی کم کالری داشته اند، نسبت به افرادی که همان رژیم را دنبال کرده ولی به جای بادام یک میان وعده حاوی کربن سنگین مثل کراکر مصرف نموده اند ، کاهش وزن بیشتری داشته اند .
به پیشنهاد ساس برای استفاده از منافع بادام میتوانید از بادام همراه با یک پروتئین بدون چربی مانند سالمون استفاده کنید یا روی سالاد یا سبزیجات بخار پز بپاشید، یا این که به اسموتی اضافه کرده و یا از کره بادام برای مزه دار کردن سس ها استفاده نموده و به آن پودر سیر و زنجبیل اضافه کنید .
سیب
سیب حاوی پکتین است، یک عنصر طبیعی که هضم را کند میکند و احساس سیری را تقویت مینماید . مطالعات نشان میدهد که خوردن یک سیب کامل با غذا ( آب سیب یا سس سیب ) مهار کننده طبیعی اشتهاست که به شما کمک میکند بدون داشتن احساس گرسنگی کالری کمتری مضرف کنید . ساس دوست دارد سیب را در سالاد کلم رنده کرده و سرخ کند یا به ساندویچ برگر اضافه نماید .
همچنین سیب منبعی غننی از آنتی اکسیدان ها ، ویتامین C و فیبر است . بهتر است سیب را با پوستش مصرف کنید چون بیشتر فواید تغذیه ی سیب در پوستش نهفته است .
آرتیشو یا کنگر فرنگی
آرتیشو خاصیت سیر کنندگی بسیار بالایی دارد و و جزو سبزیجاتی محسوب میشود که بالاترین میزان فیبر را دارا میباشند . به گفته ساس : یک عدد کنگر فرنگی پخته شده حاوی 10.3 گرم فیبر، یعنی تقریبا نیمی از مقدار فیبر توصیه شده برای مصرف روزانه ی خانم ها است . برای کاهش اشتها قبل از شام پیشنهاد میکنم یک پیش غذای گیاهی صرف نمایید : از آرتیشو در سالاد تازه دانه ی سویای پخته، به همراه مارچوبه استفاده کنید یا با مغز آرتیشو ، گوجه فرنگی ، زیتون و پیاز قرمز یک سس سالسای خانگی درست کنید .
آووکادو
اصلا کاری که آووکادو نتواند انجام دهد وجود دارد؟ این خوراکی فوق العاده ی خامه ای ( سرشار از چربیهای اشباع نشده ، پتاسیم ، منیزیم ، فولات ، ویتامین های C و E ) منجر به داشتم چشم اندازی بهتر در سلامت قلب و کاهش احتمال ابتلا به برخی سرطان ها شده . آووکادو میتواند اندام های میانی شما را کوچک کند : بر اساس یک مطالعه افرادی که به طور معمول آووکادو مصرف میکنند نسبت به سایرین وزنشان کمتر است . در مطالعه ای دیگر متوجه شدند زنانی که روزانه موقع ناهار نیمی از یک آووکادو را میل میکنند در ادامه ی روز کمتر هوس ریزه خوری به سرشان میزند .
راههای بیشماری برای لذت بردن از طعم این میوه وجود دارد ولی هیچ کدام به پای دستورالعمل کلاسیک مخلوط پوره آووکادو با نان تست سبوس دار، آبلیمو و دانه ی آفتابگردان نمیرسد. ساس همچینین پیشنهاد میدهد پوره ی آووکادو را به اسموتی اضافه کنید و یا با سبزیجات و آب مرکبات مخلوط کرده و یک سس خامه ای برای سالاد تهیه کنید یا با آن املت گیاهی بپزید .
موز
گرچه موز به خاطر پتاسیمی که دارد شناخته شده است ولی باید بدانید که موز حاوی مقدار زیادی نشاسته مقاوم است، نوعی نشاسته که در کاهش وزن موثر است . بدن شما نشاسته مقاوم را به آرامی هضم میکند یا به عیارت دیگر، کمک میکند زمان بیشتری احساس سیری داشته باشید، در حالی که به طور همزمان کبد وارد حالت چربی سوزی میشود . نیازی نیست صبر کنید تا موز کاملا برسد ، در حقیقت موز زمانی که کمی سبز است حاوی مقادیر بیشتری از این ماده کالری سوز میباشد.
دلایل بیشتر برای این که موز را به سبد خرید خود اضافه کنید : موز میتواند به تنظیم فشار خون کمک کند ، کاهش مشکلات گوارشی ، جایگزین کردن مواد مغذی بعد از ورزش و حتی کمک به پیشگیری از سکته مغزی در زنان مسن تر .
لوبیای سیاه
لوبیای سیاه عضوی از خانواده پالس است ، یک گروه از مواد غذایی که به عنوان کمک کننده به سوزاندن کالری ، کاهش چربی شکم و محدود کردن اشتها معروف هستند . فقط یک فنجان لوبیا سیاه 15 گرم پروتئین بدون چربی اشباع است،که این چربی در سایر منابع پروتئینی مثل گوشت قرمز مشاهده میشود .
به گفته ساس ” لوبیا سیاه هم در غذاهای تند و هم غذهای شیرین طعمی فوق العاده دارد . شما احتمالا سوپ لوبیا سیاه پخته اید ولی میتوانید از لوبیا سیاه در بورانی و از پوره آن در پودینگ یا اسموتی هم استفاده کنید .
بلوبری
یک فنجان بلو بری سرشار از آنتی اکسیدان، فقط دارای 80 کالری و 4 گرم فیبر است که سبب میشود بدن شما مدت زمان بیشتری احساس سیری کند . همچنین مننبع خوبی از منگنز است که متابولیسم را افزایش داده وانرژی بیشتری به شما می بخشد.
دلایل بیشتری برای این که عاشق بلوبری شوید : بلوبری حاوی ترکیبی است که به رادیکال های آزادی که منجر به سرطان میشوند حمله میکند و در تحقیقاتی عنوان شده که در احتمال دفع عفونت های ادراری موثر بوده، رنگ پوست را روشن نموده و در پیشگیری از دست دادن حافظه وابسته به سن، موثر است.
کلم بروکلی
کلم بروکلی یک منبع عظیم از کلسیم و ترکیبات موثر در مبارزه با سرطان است . بروکلی سرشار از فیبر است و هر وعده از آن فقط 30 کالری دارد. اگر مصرف این سبزیجات چلیپایی باعث میشوند نفخ کنید میتوانید آن ها را بخار پز نمایید تا راحت تر هضم شوند و در ضمن مواد تشکیل دهنده مبارزه با سرطان در آن ها، که با جوشاندن یا پخت در مایکروفر از بین میروند، حفظ شود .
برنج قهوه ای
این دانه سالم، منبع عظیمی از فیتونوترینیت ها ست (مواد شیمیایی طبیعی مانند ویتامین ها و مواد معدنی موجود در مواد غذایی گیاهی ) که احتمال بروز بیماریهایی مثل سرطان ، دیابت و بیماری قلبی را کاهش میدهند. لایه ای که دور برنج قهوه ای را پوشانده سرشار از فیبر است که شامل 1.7 گرم نشاسته مقاوم چربی سوز بوده و جزو مواد غذایی کم انرژی با چگالی است ( به عبارت دیگر با این که باعث سیری میشود ولی کالری کمی دارد ).
به دنبال فواید بیشتری هستید : سعی کنید به جای برنج قهوه ای ، برنج سیاه را به سبد خریدتان اضافه کنید . برنج سیاه حتی بیشتر از بلوبری آنتی اکسیدان دارد و به طور قابل توجهی ویتامین E بیشتری نسبت به برنج قهوه ای دارد .
کلم
کلم سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین C است . اما کالری بسیار کمی دارد ( فقط 22 کالری در هر فنجان ). بنابراین می توانید بدون احساس گناه بشقابتان را با برگهای سبز کلم پر کنید . احتمالا با سوپ رژیمی کلم آشنا باشید ، راههای دیگری هم برای مصرف سبزیجات که جلوی احساس گرسنگی شما را بگیرند وجود دارد . مثلا خوردنی های خوشمزه ای مثل سالاد کلم یا سالسای کلم و یا قرار دادن یک لایه کلم روی تاکو یا برگر.
هویج
از آنجایی که هویج حاوی فیبر و آب بالایی است میتواند مدت زمانی که پس از خوردنش احساس سیری میکنید را افزایش دهد. برای افزایش عملکرد کالری سوزی آن بهتر است به صورت کبابی و برشته مصرفشان کنید : در مطالعه ای در دانشگاه آرکانزاس ، مشخص شد که آنتی اکسیدان موجود درهویج برشته و بریان سه برابر هویج خام است .
همچنین بتا کاروتن موجود در هویج میتواند موجب تقویت سیستم ایمنی و بینایی شما شود.
گل کلم
گل کلم یکی از گیاهان بسیار کم کالری محسوب میشود ( فقط 25 کالری در هر فنجان ) ضمن این که سرشار از فیبر و مواد مغذی، از قبیل پتاسیم ، ویتامین C ، K و B6 است .
مصرف گل کلم مانند پسر عموی خود کلم بروکلی، منجر به نفخ میشود ولی بخار پز کردنش باعث هضم راحت تر آن خواهد شد. میتوانید گل کلم را بعد از بخار پز کردن مانند سیب زمینی پوره کرده و به سوپ اضافه کنید یا با غذاساز خردش کرده و به همراه برنج بپزید .
تخم شربتی یا دانه چیا
دانه های چیا کوچک ولی بسیار قدرتمند هستند و منبع فوق العاده ای از مواد مغذی ضروی مثل امگا 3 ، کلسیم ، پیتاسیم و منگنز بوده و سرشار از فیبر میباشند ( 4 گرم در هر قاشق غذاخوری )، بنابراین وقتی آنها را به غذاهای سالم مورد علاقه تان اضافه کنید جلوی گرسنگی شما را میگیرند .
این دانه های همه کاره را می توانید پودر کرده به اسموتی یا بلغور جو دوسر اضافه کنید یا به عنوان قوام دهنده به پودینگ یا ماست بیفزایید . به گفته ساس ” حتی میتوانید به ترشی خانگی مرکبات اضافه کنید . بافت ژل مانندی که بعد از جذب آب پیدا میکنند باعث سیری و احساس لذت بخشی برای شما خواهد شد. "
فلفل چیلی
به گفته ساس تاثیر فلفل قرمز بر سوخت و ساز بدن شما واقعی است . فلفل حاوی یک ترکیب شیمیایی به نان کپسایسین است که توانایی بدن شما را در سوزاندن چربی بالا میبرد ( به اندازه ی 90 کالری در هر وعده ) و منبع بسیار خوبی برای ویتامین C است.
” شما میتوانید فلفل چیلی را به املت یا سالاد تخم مرغ اضافه کنید روی مواد در حال سرخ شدن بپاشید و به سس سالاد، سس تاهینی یا گواکاموله ( سس آووکادو ) اضافه کنید یا به شکلات تلخ ذوب شده اضافه کرده و روی میوه ها زده و میل نمایید. "
روغن نارگیل
همین حالا میتوانید از روغن نارگیل به جای کره یا روغن زیتون در همه ی خوراکیها استفاده کنید ، از غذاهای پخته گرفته تا سس سالاد و یا به جای شیر در لاته بریزید . ساس یکی از طرفداران روغن های مفید برای قلب است . میتوانید روغن نارگیل را هم بزنید و در اسموتی استفاده کنید یا به عنوان سس روی سبزیجات سرخ شده ، ماهی و یا به عنوان جایگزین روغن زیتون در سوپ و خورش بریزید . ( همچنین از روغن نارگیل میتوانید روزانه به عنوان محصولی آرایشی طبیعی برای حفظ رطوبت پوست و مویتان استفاده نمایید . )
قهوه
خبر خوب برای دوست داران جاوا: کافئین موجود در قهوه میتواند سرعت سوخت و ساز بدنتان را افزایش داده و کمی سرعت سوزاندن کالری بدنتان را بالا ببرد ( حدود 26 کالری در هر فنجان ). بر اساس یک مطالعه در فیزیولوژی و رفتار مشخص شده که میانگین متابولیسم در افرادی که قهوه کافئین دار مصرف میکنند 16 درصد بیشتر از افرادی است که قهوه ی معمولی مینوشند. فقط مراقب باشید چقدر خامه و شکر به فنجانتان اضافه میکنید که باعث نشود هر گونه مزایایی که از نوشیدن قهوه نصیبتان میشود را خنثی کنید .
به گفته ساس ” شاید تعجب کنید که میتوان از قهوه در غذا هم استفده کنید مثلا پودرش را به اسموتی بیفزایید یا با جو دوسر مخلوط کنید یا به عنوان سس روی گوشت بکشید. "
شما طرفدار طعم های جدید نیستید؟ پس میتونید با پودر قهوه پوستتان را لایه برداری کرده و به صورت موقت آثار سلولیت را کاهش دهید چون قهوه سبب کوچک شدن اندازه ی سلولیت ها میشود. از آنجایی که قهوه ادرار آورد است مواد سیال اطراف سلول های چربی را از بین برده و ظاهرشان را کوچک تر میکند.
کلم برگ سبز
یک وعده کلم برگ سبز حاولی فقط 46 کالری است در عوض سرشار از کلسیم و میزان کافی ویتامین A و K است که برای مصرف روزانه توصیه شده است. ضمن اینکه کلم برگ سبز منبعی غنی از فیبر ( 7.6 گرم در هر فنجان ) است که کمک میکند مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشید.
شکلات تلخ
به گفته ساس ” هیچ ماده غذایی دیگر در این سیاره حاوی مواد طبیعی منحصر به فرد موجود در شکلات تلخ نیست ” ، یک خوراکی دوست داشتنی که منبع خوبی از اسیدهای چرب تک حلقه ای است که میتوانند سرعت متابولیسم را بالا ببرند. تحقیقات پیشنهاد میکنند که شکلات تلخ میتواند جلوی هوس کردن غذاهای شیرین ، شور و چرب را بگیرد.
ساس میگوید ” من عاشق خورد کردن شکلات و اضافه کردن آن به اسموتی هستم همچنین میتوانید شکلات را ذوب کرده و کمی پودر دارچین و زنجبیل رنده شده یا نعنای تازه خرد شده رویش بپاشید ".
تخم مرغ
احتمالا نمیتوانید از تخم مرغ به عنوان غذایی برای کاهش وزن استفاده کنید ولی تخم مرغ سرشار از پروتئین است که به کاهش اشتهای شما کمک میکند. یک مطالعه نشان داد، زنان چاقی که صبحانه تخم مرغ میخوردند دو برابر بیشتر نسبت به زنانی که روزشان را با شیرینی شروع میکرده اند، کاهش وزن داشتند. سفیده تخم مرغ به خصوص، منبع خوبی از آمینو اسیدهای زنجیره ای است که کمک میکند متابولیسم شما به راحتی انجام شود.
انجیر
ولع زیادی برای مصرف شیرینی دارید؟ به جای کیک و کلوچه های چاق کننده انجیر تازه مصرف کنید. انجیر با وجود تراکم بالا و مقدار فراوان فیبر داخلی که دارد قندش به آرامی جذب خون میشود. میتوانید با انجیر، پنیر ریکوتا، خربزه و ژامبون یک سالاد میوه ای خوشمزه درست کنید یا روی پیتزایی که با گندم کامل پخته شده را با انجیر و پنیر فتای خرد شده و گردو تزئین کنید.
نخود
نخود علاوه بر این که یک منبع فوق العاده فیبر، پروتئین و چربی سالم است شامل بیش از 2 گرم نشاسته مقاوم لاغری در هر نصف فنجان است. می توانید نخود پخته را در سالاد و پاستا استفاده کنید یا با آن سس هوموس خانگی درست کنید.
Kabuli نوعی نخود است که بیشتر در آمریکا مصرف میشود ولی حواستان به خرید نخود desi باشد، میزان فیبر و آنتی اکسیدان های این نخود نسبت به سایر انواع آن بیشتر است.
گریپ فروت
گریپ فروت یک چربی سوز فوق العاده است که حاوی ترکیباتی است که می توانند هورمون انسولین را که باعث ذخیره ی چربی در بدن میشود را کاهش دهند، که همین امر سبب کاهش وزن خواهد شد. در حقیقت خوردن نصف گریپ فروت قبل از هر وعده غذایی میتواند به شما کمک کند تا هفته ای حدود 450 گرم کاهش وزن داشته باشید، حتی اگر هیچ تغییری در رژیم غذایی خود ندهید. دلیلش این است که 90 درصد گریپ فروت را آب تشکیل میدهد که معده ی شما را پر کرده و همچنین به عنوان یک مهار کننده اشتهای طبیعی عمل میکند .
ضمن این که تحقیقات نشان داده که این سوپر میوه میتواند به سلامت قلب شما کمک کرده و پوستی سفت و سالم برایتان به ارمغان بیاورد.
ماست یونانی
ماست یونانی یک میان وعده یا صبحانه بسیار سیر کننده است و این خاصیت را مدیون غلظت و بافت خامه ای و منبع عظیم 17 گرم پروتئینش ( 3 برابر پروتئین تخم مرغ ) است. یک مطالعه در مجله ی اشتها، نشان داد افرادی که 3 ساعت بعد از ناهار به عنوان میان وعده ماست با پروتئین بالا مصرف نموده اند احساس سیری بیشتری داشته و نسبت به دیگر شرکت کنندگان شام را دیرتر صرف نمودند و مهم تر از همه در مطالعه ای دیگر مشخص شد، اسیدهایی که حین فرایند تخمیر ماست تولید می شوند ممکن است احساس سیری در افراد را افزایش دهند.
چای سبز
اگر میخواهید با یک جرعه متابولیسم بدنتان را افزایش دهید، یک فنجان چای سبز برای خودتان بریزید. نوشیدنی ای دارای آنتی اکسیدان های قوی که می تواند با التهاب مبارزه کرده، چربی را بسوزاند و انرژی را افزایش دهد. بر اساس یک مطالعه، نوشیدن 5 فنجان چای سبز در روز می تواند به شما کمک کند دو برابر وزن کم کنید، به خصوص در قسمت میانی بدن. همچنین نوشیدن چای سبز میتواند خطر ابتلا به بیماری پارکینسون، سرطان تخمدان، سرطان روده بزرگ، سرطان پوست و پروستات را کاهش دهد.
برای افزایش فوق العاده تاثیر چای سبز آب یک برش لیمو یا پرتقال را قبل از نوشیدن به آن اضافه کنید: پژوهشی که در دانشگاه پوردو انجام شده مشخص نموده که آب مرکبات قدرت آنتی اکسیدانی چای سبز را تثبیت می کند به طوری که به آرامی هضم شده و فوایدش مدت طولانی تری در بدن باقی می ماند.
لوبیا قرمز
لوبیا قرمز هم مانند نخود منبع غنی از نشاسته مقاوم برای لاغری و بیشتر از 5 گرم فیبر برای سیر شدن در هر وعده است. از آنجایی که لوبیا قرمز سرشار از امگا 3 و کلسیم است مصرفش برای سلامت قلب مفید است.
می توانید از خوردن یک کاسه لوبیای پخته به همراه فلفل چیلی لذت ببرید یا این که سالاد لوبیا و پیاز به همراه فلفل و فلفل سیاه و نخود درست کنید.
کیمچی
کیمچی یک چاشنی تند کره ایست که با کلم تخمیر شده درست می شود و سرشار از ویتامین های A ، B و C است. از آنجا که این چاشنی تخمیر شده است، سرشار از پروبیوتیک های مفید است که به هضم غذا در بدن کمک می کنند. در یک مطالعه که اخیرا در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم انجام شده، حفظ باکتری های سالم در روده می تواند به بهبود دیواره روده کمک کند که این امر سبب کاهش توده چربی و التهاب می شود.
در قسمت یخچال فروشگاههای مواد غذایی به دنبال کیمچی باشید و آن را به عنوان طعم دهنده ی الهام بخش کره ای در کنار غذاهایی مانند کوفته و تاس کباب میل نمایید.
پروتئین بدون چربی
اگر سعی در کاهش وزن دارید، کاهش پروتئین می تواند رسیدن به هدفتان را سخت تر کند. بر اساس مطالعه ای که در سال 2012 انجام شده خوردن کم تر از حد پروتئین می تواند سبب جمع شدن چربی بیش از حد در بدن شود، در مطالعه ی دیگری که در سال 2014 مشخص شد خوردن مقدار کمی پروتئین در طول روز می تواند قدرت عضلانی را بهبود بخشد.
برای این که احساس سیری کنید (بدون اضافه شدن مقدار زیادی چربی اشباع)، بهتر است از پروتئین های بدون چربی مثل مرغ، بوقلمون یا گوشت گاو بدون چربی استفاده کنید.
لیمو ترش
آب یک عدد لیمو ترش تازه، طراوت و تازگی فوری به همه ی خوردنی ها، از نوشیدنی گرفته تا سالاد و ماهی می دهد، بدون این که کالری ای به آنها اضافه شود و همین امر سبب شده که لیموترش یک طعم دهنده ی ایده آل برای غذای کسانی باشد که مراقب وزن خودشان هستند. به علاوه فیبر پکتین موجود در لیمو می تواند به زود سیر شدن شما و مبارزه با احساس گرسنگی کمک کند. با این که از نظر علمی ثابت نشده، برخی از کارشناسان بر این باورند که میوه های خانواده ی مرکبات می توانند در کاهش وزن موثر باشند.
به پیشنهاد ساس ” می توانید یک برش لیمو را به یک لیوان آب، چای داغ یا سرد یا سرکه خانگی اضافه کنید یا سبزیجات بخار پز را با آب لیمو، ترش و مزه دار کرده و میل نمایید. "
عدس
دلیل این که چرا عدس یکی از سالم ترین غذاهای جهان در نظر گرفته می شود این است که ( البته دلایل زیاد دیگری هم وجود دارد ) در هر وعده 13 گرم پروتئین و 11 گرم فیبر دارند. عدس یکی دیگر از اعضای خانواده پالس است، پالس یک نوع محصول مانند دانه غلات و حبوبات سرشار از پروتئین است که صرفا به شکل دانه خشک برداشت میشود، حبوبات خشک شده، عدس و نخود از انواع شناخته شده آن هستند. این دانه ساعت ها بین دو وعده به شما احساس سیری می دهد. عدس منبعی غنی از نشاسته مقاوم چربی سوز هم هست. که این مقدار 3.4 گرم در هر نصف فنجان است.
همچنین عدس دو برابر دیگر حبوبات آهن دارد و بخصوص منبع بسیار خوبی از ویتامین B و فولات است. نوعی عدس به نام عدس سیاه خاویاری (Beluga black lentils ) دارای رنگدانه هایی است که مانند آنتی اکسیدان عمل کرده و با بیماری قلبی ، سرطان و نشانه های پیری مبارزه میکند.
خردل
ساس توصیه میکند دفعه دیگر که در صف اغذیه فروشی بودید به جای سس مایونز از سس خردل استفاده کنید. خردل کالری بسیار پایینی دارد ( مقدار کمتر از 3 در یک بسته کوچک ) و همچنین چربی اشباع آن نیز بسیار کم است.
بلغور جو دوسر
جو دو سر یکی دیگر از منابع فوق العاده نشاسته مقاوم به متابولیسم است. که میزان آن 4.6 گرم در هر نصف فنجان است. بلغور جو دوسر پخته، برای قسمت میانی بدن بسیار مفید است: بر اساس مطالعه ای که اخیرا در مجله تغذیه انجام شده، شرکت کنندگانی که 220 کالری بلغور جو دوسر داغ برای صبحانه می خوردند، گرسنگی کمتری نسبت به کسانی که بلغور جو دوسر سرد خورده بودند، در طول روز گزارش کرده اند.
پرتقال
پرتقال مانند لیمو ترش کم کالری است اما حاوی مقادیر زیادی فیبر است که کمک میکند در طول روز احساس سیری بیشتری داشته و غذای کمتری مصرف کنید. در حقیقت در لیستی که از مواد غذایی پرکننده معده توسط محققان استرالیایی تهیه شده پرتقال بالاترین رتبه را در میان میوه ها به دست آورده است.
در زمستان حواستان به آمدن پرتقال خونی باشد، مرکبات تیره تر حاوی ویتامین C بیشتری هستند و همچنین حاوی آنتی اکسیدان آنتوسیانین بیشتری برای مبارزه بابیماریها می باشند.
کره بادام زمینی
میان وعده مورد علاقه ی دوران کودکی شما برای رشدتان هم مفید است. از آنجایی که کره بادام زمینی منبع غنی از پروتئین و چربی های سالم است می تواند جلوی گرسنگی را گرفته و مدت زمان بیشتری بعد از غذا خوردن به شما احساس سیری بدهد. خوردن یک میان وعده کوچک در طول روز، شامل پروتئین بدون چربی مثل کره بادام زمینی با کربوهیدارت های پیچیده ( مثل سیب یا موز )، می تواند موجب آرام تر شدن متابولیسم بدنتان شود .
دلیل دیگر برای مصرف: تحقیقات پیشنهاد میکند که خوردن کره بادام زمینی به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم، می تواند به نفع قلب شما باشد و شاید حتی عمر شما را افزایش دهد. فقط موقع خرید حواستان به برچسب روی شیشه باشد که شکر به آن اضافه نکرده باشند و فقط حاوی بادام زمینی و نمک باشد.
گلابی
مانند سیب، منبعی عظیم از فیبر و آنتی اکسیدان هاست ( فقط یک عدد گلابی حاوی 15 درصد از میزان فیبر مورد نیاز روزانه است ) بر اساس یک مطالعه، زنانی که روزانه 3 عدد گلابی مصرف می کنند، کالری کمتری مصرف کرده و کاهش وزن بیشتری نسبت به سایرین دارند.
جو مروارید
جو مروارید نوعی جو است که پوست گرفته شده و پوسته و لایه ی رویه اش جدا شده است و به همین دلیل سریع تر طبخ می شود. یکی دیگر از منابع غنی فیبر بوده و حاوی نشاسته مقام در برابر هضم است ( حدود 2 گرم در هر نصف فنجان )، جو مروارید باعث افزایش احساس سیری می شود.
از آن جا که مانند نشاسته طعم دلچسبی دارد، مصرف جو مروارید در سوپ و خورش ها خوشمزه خواهد شد .
دانه کاج
دانه کاج در مقایسه با آجیل های دیگر گران تر است ولی اضافه کردن آن به سبد خرید می تواند یک سرمایه گذاری خوب برای سلامتیتان باشد. تحقیقات نشان می دهند که اسیدهای چرب این دانه های کوچک، می تواند هورمون های سیری را افزایش دهد و به احساس سیری شما کمک کند. این دانه ها سرشار از ویتامین B1 و منگنز هستند، ماده معدنی که به سوخت و ساز، پروتئین و کربوهیدارت ها در بدن کمک می کند .
می توانید این دانه ها را روی سالاد بپاشید، با کلم بروکسل سرخ کنید یا روی پیتزا را با آنها تزئین نمایید ( من که عاشق ترکیب دانه ی کاج ، پنیر بری و مریم گلی هستم ).
پسته
پسته ممکن است اندازه کوچکی داشته باشد ولی این دانه ی سبز رنگ کوچک به اندازه ی موز پتاسیم دارد و سرشار از لوتئین است، آنتی اکسیدانی که برای پوست و چشم شما مفید است. پسته نسبت به سایر آجیل ها کالری کمتری هم دارد.
برای این که از حداکثر پتانسیل پسته در لاغری استفاده کنید، بهتر است آنها را با پوستش خریداری کنید، زیرا فرایند جدا کردن پوست پسته هنگام خوردن شما را مجبور به کند تر خوردن پسته می کند و به مغز شما زمانی اضافه می دهد که تعیین کند هنوز هم گرسنه هستید یا نه.
موز پلانتین
موز پلانتین کمی بزرگتر و نشاسته ای تر بوده و شیرینی کمتری نسبت به سایر اعضای خانواده موز دارد، همانند موز منبع غنی از نشاسته مقاوم است، حدود 3 گرم در نصف فنجان، وقتی که پخته شود .
تا حالا موز پلانتین نپختین؟ دستور پختی ساده تر از این نداریم: برای درست کردن چیپس پلانتین آنها را در روغن زیتون سرخ کنید تا کمی ترد شوند و یا در فر بپزید و رویشان کمی آبلیمو و عسل بریزید.
سیب زمینی
از آنجایی که سیب زمینی حاوی کربن سنگین است اغلب به عنوان غذایی سالم در نظر گرفته نمی شود. ولی نباید از آن چشم پوشی کنید. سیب زمینی منبعی فوق العاده از نشاسته مقاوم است، در نتیجه خوردن سیب زمینی در حد اعتدال می تواند به چربی سوزی بدنتان کمک کند. ضمن این که شما را سیر نگه می دارد: در مجله اروپایی شاخص سیری تغذیه بالینی، سیب زمینی رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
ذرت بوداده
اگر ذرت بوداده هایی که در سینما به فروش می رسند (که به خاطر کره ای که رویشان می ریزند گاهی بیشتر از 100 کالری دارند ) را در نظر نگیریم، ذرت بوداده یک میان وعده سالم و سیر کننده سرشار از فیبر و پروتئین است.
به گفته ساس ” علاه بر تمام مزایای عضویت خانواده ی غلات کامل بودن، ذرت بوداده سبک و پف کرده است، بنابراین می توانید پروتئین زیادی یک جا مصرف کنید. حدود 3 فنجان ذرت بوداده (به اندازه 3 توپ تنیس ) به اندازه ی یک مشت کوچک چیپس یا کراکر کالری دارد.
کدو تنبل
کدو تنبل سرشار از فیبر ( دارای بیشتر از 20 درصد نیاز روزانه به فیبر، در هر وعده )، پتاسیم ، ویتامین B و بتاکاروتن است. با این که شیرین است ولی کم کالری است و همین خصیصه سبب می شود که بتوانید بدون احساس گناه در پخت و پز از آن استفاده کنید.
سایر مزایای کدو تنبل: کدو تنبل برای پوستتان فوق العاده مفید است. به علت داشتن کاروتنوئید ها، رنگدانه هایی که با چین و چروک مبارزه می کنند، در برابر بروز نشانه های پیری از پوست شما محافظت می کنند. زینک موجود در دانه های کدو تنبل دارای خواص ضد التهاب و ضد باکتری است که می تواند برای پوستهای حساس و مستعد آکنه مفید باشد.
کوینولا
کوینولا شامل یک دوز دلچسب از آهن معدنی و منیزیم است که به حفظ انرژی بدنتان کمک می کند. یک فنجان دانه کوینولا شامل 8 گرم پروتئین و 5 گرم فیبر است که احساس سیری را افزایش می دهد. ضمن این که فاقد گلوتن بوده و انتخابی مناسب برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک است.
نمی دانید چطور باید کوینولا را بپزید؟ کوینولا یک دانه است که روش های طبخ و آماده سازی متنوعی داد. به تنهایی هم، خوردن آنها بسیار خوشمزه است، یا این که می توانید به سالادتان اضافه کنید. می توانید آنها را به برگر یا پن کیک بیفزایید یا به همراه کوکی و مافین بپزیدشان .
تمشک
بهتر است هر زمان که می توانید یک مشت از این میوه ی خوشمزه را به سالاد یا غلاتی که می خورید اضافه کنید: فقط نصف فنجان تمشک با داشتن 4 گرم فیبر، 25 درصد نیاز روزانه شما به ویتامین C و منگنز را تامین می کند. علاوه بر این، تمشک منبعی غنی از آنتی اکسیدان ها و پلی فنول هاست که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهند.
سالمون
ماهی سالمون سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع ( تک غیر اشباع و چند غیر اشباع monounsaturated and polyunsaturated ) است که می تواند به روند کاهش وزن شما سرعت ببخشد: در مطالعه ای در سال 2001، شرکت کنندگانی که بیشر از موفاها MUFAs ( اسیدهای چرب تک غیر اشباع monounsaturated fatty acids مانند آوکادو، آجیل، روغن زیتون و شکلات تلخ ) تغذیه کرده بودند به طور متوسط 4 کیلو وزن از دست داده بودند در حالیکه سایر شرکت کنندگان که از یک رژیم غذایی کم چرب ابتدایی استفاده کرده بودند، به طور متوسط 2.700 کیلو گرم کاهش وزن داشتند.
بر اساس مطالعه ای که در سوئد انجام شده، انتخاب منابع پروتئینی سرشار از پوفاها (PUFAs (Polyunsaturated fatty acids اسید های چرب چند غیر اشباع مانند سالمون، به جای منابعی که سرشار از چربی اشباع هستند ( مانند گوشت قرمز ) می تواند باعث کاهش چربی شکمی شود.
اسفناج
این گیاه برگ سبز تیره، لیستی طولانی از مزایا برای بدن دارد: اسفناج منبع غنی از آهن، اسید فولیک، ویتامین K، ویتامین C، لوتئین و آنتی اکسیدانهای قوی است که در مبارزه با بیماری هایی مانند سرطان تخمدان و سینه کمک رسان به بدن هستند. با توجه به مطالعه ای که در سال 2013 انجام شده، منیزیم اسفناج بالاست، بنابراین می تواند قند خون و سطح انسولین را پایین بیاورد ( نتیجه ی آن کاهش وزن است ).
می توانید از اسفناج بعنوان پایه ی یک سالاد مغذی یا روی پیتزا استفاده کنید، یا این که با پاستا مخلوط کرده و یا آنرا به همراه سیر و روغن زیتون سرخ کنید.
سیب زمینی شیرین
مانند سیب زمینی منبعی غنی از نشاسته مقاوم برای لاغری است و باعث ایجاد احساس سیری می شود. ولی فواید غذایی مخصوص به خودش هم دارد: فقط یک عدد سیب زمینی شیرین پخته حاوی 43.8 درصد از ویتامین A مورد نیاز ( در مقابل 1 درصد در سیب زمینی سفید ) 37 درصد ویتامین C مورد نیاز روزانه، کلسیم، آهن و پتاسیم است.
سیب زمینی شیرین کم کالری ( هر سیب زمینی شیرین بصورت متوسط دارای حدود 105 کالری ) بوده و حاوی 4 گرم فیبر سیر کننده است که 16 درصد مقدار فیبر مورد نیاز روزانه شما را تامین می کند.
سرکه
سرکه علاوه بر کم کالری بودن از افزایش وزن جلوگیری میکند. در مطالعه ای در سال 2009 در ژاپن مشخص شد که اسید استیک سرکه میتواند احساس سیری را افزایش داده و از تجمع چربی در بدن جلوگیری کند.
به گفته ساس ” سرکه فقط به عنوان سس کاربرد ندارد میتوانید از آن در انواع سالاد کلم یا بشقاب سبزیجات سرد هم استفاده کنید .
آب
اضافه کردن آب به این لیست دلیلی می شود که روزانه مقدار زیادی H2o بنوشید: از آنجایی که علایم گرسنگی به علایم از دست دادن آب شباهت زیادی دارد، احتمال این که تشنگی را با گرسنگی اشتباه بگیرید زیاد است، فریبی که باعث میشود بیشتر از حد نیاز غذا بخورید.
همچنین نوشیدن به اندازه آب باعث می شود لاغر بمانید. تحقیقات انجمن شیمی آمریکا در بوستون مشخص کرد که نوشیدن 2 لیوان آب 200 میلی لیتری قبل از غذا، ضمن این که باعث کاهش حجم معده می شود، وزن شما را هم کاهش داده و این کاهش وزن را ثابت نگه میدارد. نیازی به ذکر نیست که آب معده شما را پر کرده و اشتها را مهار می کند. به گفته ساس ” نوشیدن آب نیم ساعت پیش از غذا، علاوه بر این که متابولیسم را کمی افزایش می دهد، باعث می شود بدون هیچ زحمتی غذای کمتری مصرف نمایید ".
غلات کامل
رفتن به سمت استفاده ازغلات بدون گلوتن امروزه رایج شده، ولی توصیه می شود فقط در صورتی که واقعا تحمل مصرف گلوتن را ندارید یا دچار بیماری سیالیک هستند از مصرف غلات کامل چشم پوشی کنید. دلایل زیادی برای فواید استفاده از غلات کامل وجود دارد.
مصرف غلات سبوس دار یک راه خوشمزه برای خوردن فیبرهای محلول و نامحلول در کنار هم است که کمک میکند مدت طولانی تری احساس سیری داشته و حرکات روده ای منظم شوند ( جو دوسر ، جو ، بلغور منابعی غنی برای این فیبرها هستند )، غلات سبوس دار می توانند از افزایش وزن جلوگیری کنند: در یک مطالعه، زنانی که غلات کامل مانند جوانه گندم و نان سبوس دار مصرف می کردند افزایش وزنشان در طول زمان 49 درصد کمتر بوده است.
سایر مزایای مصرف غلات کامل برای سلامتی: طی تحقیقاتی در سال 2015، مشخص شد افراد مسنی که غلات کامل مصرف می کردند عمر طولانی تری داشته اند. در مطالعه ای دیگر، زنانی که روزانه 3 وعده غلات کامل مصرف می کردند نسبت به دیگران، 30 درصد کمتر دچار سکته قلبی شدند.