جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: دوشنبه، 15 آذر 1395     
مدیر کل معماری و ساختمان شهرداری تهران خبر داد:
مناسب سازی 200 ساختمان شهرداری در دستور کار

به گزارش گروه عمران شهری شهرداری نیوز، مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران با اشاره به تلاش شهرداری تهران در تهیه شیوه نامه ها و ضوابط اجرایی مناسب سازی ساختمان، گفت: مناسب سازی 200 ساختمان شهرداری در دستور کار قرار دارد .

سهیلا صادق زاده با اشاره به اینکه ستاد مناسب سازی فضاها و مکان های عمومی شهر تهران با مصوبه شورای شهر در اواخر سال 84 تشکیل شد ، افزود: ابتدا فعالیت ستادی در معاونت فنی و عمرانی بود و از 87 حوزه معاونت شهرسازی و معماری این مسئولیت را عهده دار شد.

صادق زاده اظهار کرد: در حالی همه معاونت های شهرداری از جمله معاونت حمل ونقل و ترافیک، سازمان زیباسازی شهرداری تهران، معاونت معماری و شهرسازی در این ستاد عضو هستند که شهردار تهران در راس ریاست این ستاد بر عملکرد مناسب سازی نظارت دارد و در نخستین و مهترین گام از اقدامات مدیریت شهری ، تنظیم شیوه نامه اجرایی طراحی و اجرای مناسب سازی ساختمان ها و فضاهای عمومی برای افراد دارای معلولیت در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: سه کار گروه فنی و شهرسازی ،کارگروه اجتماعی و کارگروه آموزشی در حالی مشغول فعالیت شدند که در همه این کارگروه ها شاهد حضور افراد دارای معلولیت جسمی و حرکتی در کنار کارشناسان بودیم تا اقدامات مطالعاتی مسیر درستی را طی کند.

مدیر کل معماری و ساختمان شهرداری تهران خاطر نشان کرد: مناسب سازی شهر تنها برای افراد معلول نیست بلکه کودکان ، سالمندان و هر فردی که دچار شکستگی دست و پا شود در مدت زمانی در معرض ناتوانی است از این رو نگاه موجود در مناسب سازی ، دسترس پذیر بودن فضاهای شهری برای افراد جامعه بود.

مدیر کل معماری و ساختمان معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تهران افزود: در سه سال اخیر مهمترین فقدانی که با آن رو به رو بودیم، بحث ضوابط بوده که شاید خیلی شفاف نبوده که در ساخت و ساز و نظارت استفاده شود.

صادق زاده اعلام کرد: در حال حاضر تولی گری و محوریت مناسب سازی در معاونت معماری و شهرسازی است و و با تعیین مقررات ساخت و ساز و شیوه نامه های اجرایی ، اکنون وارد بحث اجرا و نظارت شده ایم.

مدیر کل معماری و ساختمان معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تهران یکی از مهمترین اقدامات صورت گرفته را تنظیم شیوه نامه ای عنوان کرد که ضوابط و مقررات را به شکل گرافیکی طراحی کرده، اگر در مواردی، عدم شفافیت بود در این شیوه نامه اصلاح شده است.

وی آماده سازی چک لیست های نظارتی را گام دیگر شهرداری تهران برای مناسب سازی ساختمان ها و فضاهای عمومی عنوان کرد و افزود: این چک لیست ها برای مهندسان ناظر است که بر اساس این چک لیست اقدامات لازم را در مناسب سازی لحاظ کنند.

صادق زاده با اشاره به توجه ویژه به حوزه مناسب سازی در برنامه عملیاتی پنجساله شهرداری تهران ، در این باره اظهار کرد: بدین ترتیب هر فضایی که می خواهد در شسهر تهران ساخته شود اعم از ساختمان چهار طبقه به بالا تا فضاهای شهری باید طبق ضوابط و مقررات شهرسازی برای معلولان قابل دسترس باشد .

وی افزود: در این سال ها اقدامات زیادی در حوزه مناسب سازی صورت گرفته است اما این بار شهردار تهران کار پیاده سازی نقشه هیا مناسب سازی ساختمان را از بدنه سازه های مدیریت شهری آغاز کرده است و بدین ترتیب نقشه های مناسب سازی 200 ساختمان شهرداری اعم از فضاهای عمومی سرای محلات ، ساختمان های نواحی که بیشتر محل تردد مردم است ، تهیه شده است.

وی خاطر نشان کرد: پیشنهاد ردیف اعتباری صورت گرفته و نقشه های مناسب سازی هیه کرد و همه در اختیار مناطق نواحی قرار گرفته است.

مدیر کل معماری و ساختمان معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تهران از تیه نقشه های مناسب سازی بالغ بر 30 فضای شهری و تعدادی از بوستان خب رداد و گفت : نقشه مناسب سازی برخی میدان های پر تردد شهر تهران از جمله میدان منیریه ، راه آهن تهیه شده تا شهر برای معلولان قابل دسترس شود.

صادق زاده تاکید کرد: در حال حاضر شهرداری تنها زمانی پایان کار می دهد که تمام ضوابط مناسب سازی در ساخت ساختمان رعایت شده باشد و اگر این کار را انجام نداده باشند ، پایان کار نمی دهیم.

وی از نظارت هفتگی معاونت معماری و شهرسازی در سطح مناطق برای بررسی روند مناسب سازی و اجرای دستورالعمل ها خبر داد و گفت: در نظارت هفتگی ، بحث دسترس پذیر بودن فضاها و ساختمان ها برای معلولان ساختمان ها مشمول ضابطه را کنترل می کنیم.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: