جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: دوشنبه، 29 شهريور 1395     
قدیمی‌ترین صنعت کشور در آستانه ورشکستگی+تصاویر

خبرگزاری تسنیم: کارخانه سیمان دورود به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین صنایع استان لرستان فعالیت خود را از سال 1338 آغاز کرد تا در وهله نخست روزانه 400 تن تولید داشته باشد.


با فعال شدن سه فاز این کارخانه در سال 59 تولید روزانه این کارخانه به سه هزار تن افزایش یافت تا زمینه کار و اشتغال برای بیش از 800 نفر فراهم شود اما اکنون این کارخانه پس از سال‌ها تولید، براثر مستهلک شدن تجهیزات دیگر رقمی برای تولید ندارد و روزبه‌روز بر بدهی‌های آن افزون می‌شود و مسئولان نیز تنها چاره کار را در راه‌اندازی واحد جایگزین می‌دانند تا با رونق دوباره آن چراغ این صنعت پیرخاموش نشود.
 
 کارخانه سیمان دورود

اما این روزها فرسودگی کارخانه سیمان دورود تنها به کاهش تولید، عدم فروش محصول و انباشته شدن بدهی ختم نمی‌شود چراکه این کارخانه مستهلک جان کارگران آن را نیز تهدید می‌کند به‌طوری در چهارم تیرماه 95 یکی از کارگران این کارخانه به علت قطع شدن دست و خونریزی جان خود را از دست داد و اخیر نیز کارگر دیگری براثر سوختگی ناشی از حرارت کوره جان باخت.

مجید کیانپور نماینده مردم دورود وازنا در مجلس در گفت‌وگو با تسنیم در رابطه با مشکلات کارخانه سیمان دورود اظهار داشت: ازآنجاکه سه فاز کارخانه سیمان دورود به دلیل تکنولوژی ساخت قدیمی بوده اکنون هزینه تولید بسیار بیشتر از قیمت عرضه به بازار است.

لزوم راه‌اندازی فاز چهار کارخانه سیمان دورود

وی قیمت تمام‌شده هر تن سیمان را 117 هزار تومان و قیمت فروش را حدود 90 هزار تومان دانست و افزود: کارخانه سیمان دورود به دلیل هزینه بالا و تکنولوژی قدیمی نیاز به احداث واحد جایگزین دارد.

نماینده مردم دورود وازنا به لزوم احداث فاز چهار کارخانه سیمان دورود تأکید کرد و گفت: هدف از اجرای فاز چهار توسعه این کارخانه نیست بلکه جایگزینی سه واحد فرسوده است تا سیمانی با استانداردهای روز ساخته شود.

وی احداث فاز چهارم کارخانه دورود را مطالبه مردم استان دانست و عنوان کرد: کارخانه سیمان دورود یک برند برای غرب کشور بود ولی اکنون شایسته نیست با بی‌توجهی مواجه شود بنابراین لازم است مسئولان مربوطه به این موضوع رسیدگی کنند.

کیان پور با تأکید بر اینکه در بحث کارخانه سیمان باید موضوع اشتغال در نظر گرفته شود، بیان کرد: با احداث فاز چهار کارخانه سیمان دورود هیچ تعدیل نیروی انجام نمی‌شود.
 
 کارخانه سیمان دورود

وجود 400 نیروی مازاد در کارخانه سیمان دورود

ماشاالله نعمتی فرماندارشهرستان دورود نیز با اشاره به فرسوده بودن کارخانه سیمان دورود بیان کرد: این کارخانه 400 نیروی مازاد دارد و برای ادامه حیات آن لازم است فاز جایگزین آن اجرایی شود.

وی کارخانه سیمان دورود را زیرمجموعه کارخانه فارس خوزستان دانست و تصریح کرد: این شرکت برای رفع مشکلات کارخانه سیمان دورود علاقه زیادی نشان نمی‌دهد و عملاً حاضر به سرمایه‌گذاری نیستند و در آینده مشکلات بیشتری به وجود می‌آید.

فرماندارشهرستان دورود بابیان اینکه کارخانه سیمان دورود در یک شرایط بحرانی قرارگرفته است اظهار داشت: برای ادامه کار این کارخانه اراده‌ای از سوی مسئولان شرکت فارس خوزستان نمی‌بینیم.

فوت کارگران کارخانه سیمان به دلیل مستهلک بودن تجهیزات

وی به بدهی‌های زیرساختی این کارخانه اشاره کرد و افزود: به دلیل فرسوده بودن تجهیزات این کارخانه در همین هفته یک کارگر فوت کرد و یک نفر براثر سوختگی جان باخت.

مسعود رضا معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن تجارت لرستان در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: کارخانه سیمان دورود سال 38 به بهره‌برداری رسیده و ظرفیت تولید آن سه هزار تن در روز  و یک‌میلیون تن در سال است.

وی در رابطه با مشکلات کارخانه سیمان دورود افزود: اکنون قیمت تمام‌شده این کارخانه به دلیل  بحث تکنولوژی و 400 نیروی سربار بیشتر شده است به‌طوری‌که تا پایان سال 94 برای هر تن سیمان بیش از 117 هزار تومان هزینه می‌شد اما فروش آن 84 هزار و 100 تومان بود.
 کارخانه سیمان دورود

16 میلیارد تومان زیان انباشته کارخانه سیمان دورود

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن تجارت لرستان عنوان کرد: کارخانه سیمان دورود از سال گذشته 16.6 دهم میلیارد تومان زیان انباشته دارد و امسال نیز زیان انباشته آن 15 میلیارد تومان پیش‌بینی‌شده است.

وی بیان کرد: حقوق بالای کارگران کارخانه، از دست دادن بازار صادرات عراق با دلیل تحرکات داعش و رکود در بخش ساختمان سبب تا کارخانه سیمان دورود با شرایط سختی خود را نگه دارد که باوجوداین مشکلات زیان انباشته بیشتر می‌شود.

رضا تصریح کرد: تا پایان سال گذشته 57 درصد فروش این کارخانه تنها صرف دستمزد کارگران شده است که همین رقم بسیار بالایی در قیمت تمام‌شده دارد.

وی گفت: بر اساس قانون تجارت اگر زیان انباشته یک شرکت به نصف سرمایه ثبتی نرسد مشمول ماده 141 تجارت می‌شود که این به معنای ورشکستگی است.

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن تجارت لرستان اظهار داشت: ازآنجاکه هولدینگ فارس خوزستان با کارخانجاتی که دارد یک‌سوم بازار کشور را در دست گرفته است باید برای این رونق کارخانه سیمان مستهلک دورود عزم جدی داشته باشیم تا فاز چهار آن‌که جایگزین این کارخانه است اجرایی و نیروی مازاد آن تعیین تکلیف شوند.

شهناز حمزه لویی مدیرکل تأمین اجتماعی لرستان نیز در کمیسیون کارگری لرستان در رابطه با بدهی‌های این کارخانه، عنوان کرد: با توجه به مشکلات این کارخانه تاکنون همکاری‌های زیادی داشته‌ایم به‌طوری‌که در چهار سال اخیر بدون شرط از نیروهای این کارخانه حمایت کرده‌ایم.
 
 کارخانه سیمان دورود

مطالبات 8 میلیارد تومانی بازنشستگان صنعت سیمان

وی بابیان اینکه کارخانه سیمان دورود تنها از یک حسابرسی 16 میلیارد تومان بدهکار است، گفت: حدود شش هزار نفر فقط بازنشسته صنعت سیمان هستند که مطالبات آن‌ها بالاتر از هشت میلیارد تومان است که به آن‌ها پرداخت می‌شود.

علی آشتاب مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان نیز کارخانه سیمان دورود را پیشانی صنعت لرستان دانست و اظهار داشت: صنعت سیمان را به نام کارخانه سیمان دورود می‌شناسند ولی همین صنعت اکنون به دلیل فرسودگی و متأثر شدن از ناامنی بازار منطقه‌ای (بازار عراق) دچار مشکل شده است.

وی تعداد نیروهای انسانی کارخانه سیمان دورود را حدود 800 نفر برشمرد و افزود: استهلاک تجهیزات و تکنولوژی سبب شده تا قیمت تمام شده تولید بیشتر از قیمت عرضه شود.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان مهم‌ترین علاج درد کارخانه سیمان دورود را ایجاد فاز چهار دانست و عنوان کرد: با سرمایه‌گذاری چهار میلیارد تومان استارت کار زده می‌شود.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: