یکی از خوراکیهایی که بین ایرانیان طرفداران بسیاری دارد و به اشکال متفاوت در طبخ غذاها استفاده میشود، برنج است.
روزنامه شهرآرا: متخصصان طب سنتی، برای کاهش عوارض منفی این غذا افزودن برخی ترکیبات را پیشنهاد کردهاند که از خاصیت چاقکنندگی آن کم میکند.
چون سرد و تر است، چاق میکند
وقتی مزاج غذایی سرد و تر باشد، مصرف آنها باعث چاقی خواهد شد. برنج چنین مزاجی دارد. این ماده غذایی انباشتی از نشاسته است که باعث چاقی میشود. درواقع برنج یکی از عوامل اصلی چاق شدن و ابتلا به کبدچرب محسوب میشود.
شوید و میخک، اصلاحکننده سردی برنج
افزودن شوید، سبزیپلو، زیره، زعفران یا میخک به برنج باعث اصلاح مزاج این ماده خوراکی شده و کمتر باعث چاقی میشود؛ چون مزاج سرد آن با افزودن ادویههایی با مزاج گرم و خشک گرفته میشود.
زیره علاوه بر کاهش سردی برنج، باعث کاهش نفخ شده و به هضم بهتر غذا کمک میکند، عملکرد دستگاه گوارش را بهبود میبخشد و در سوختوساز چربی نقش موثری دارد. میخک هم باعث کاهش دردهای عصبی و همچنین کاهش دردهای گوارشی و کولیک میشود.همچنین افزودن سبوس به برنج هم در کاهش خاصیت چاقکنندگی برنج موثر است
برنج را با خورشهای گرم بخورید
اگر جزو افرادی هستید که تمایلی به افزودن زیره و میخک به برنج ندارید، بهتر است بیشتر برنج را به صورت مخلوط سبزیجات مصرف کنید.
میتوانید بسته به نوع خورش با افزودن ادویه مناسب با مزاج گرم و خشک، مزاج برنج را اصلاح کنید.
مثلا به خورش قیمه یا قیمه بادمجان حتما زعفران یا زردچوبه و دارچین و به خورش قورمه سبزی، فلفل سیاه اضافه کنید.