دکتر حمید صانعی اظهار کرد: حمله قلبی یک بیماری است که در اثر انسداد آنی عروق کرونر و با نشانه و ایجاد لخته خون رخ میدهد؛ در این حالت پلاکهای موجود در عروق کرونر نیز کاهش مییابد.
ایسنا: مدیر گروه بیماریهای داخلی و قلب دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: فشار به بازوها بویژه بازوی چپ، تهوع، رنگ پریدگی، تپش قلب، افت فشار خون، سرگیجه و بیهوشی از جمله نشانههای حمله قلبی است.
دکتر حمید صانعی اظهار کرد: حمله قلبی یک بیماری است که در اثر انسداد آنی عروق کرونر و با نشانه و ایجاد لخته خون رخ میدهد؛ در این حالت پلاکهای موجود در عروق کرونر نیز کاهش مییابد.
وی افزود: علت پاره شدن پلاکها و ایجاد لخته خون در بیشتر مواقع استرس و اضطراب است. التهابهای موجود در رگ و انجام فعالیتهای سنگین نیز از علل دیگر پاره شدن پلاکها و ایجاد لخته خون است.
این متخصص قلب و عروق ادامه داد: با لخته شدن خون، خونرسانی به قسمتی از عضله قلب متوقف میشود و حدود شش ساعت فرصت است تا رگ باز و قلب مجددا احیا شود. در صورتی که در این زمان اقدامات درمانی انجام شود بیمار نجات مییابد و در غیر این صورت بیمار با علایمی مانند فشار به بازوها بویژه بازوی چپ، تهوع، استفراغ، رنگ پریدگی و تپش قلب، افت فشار خون، سرگیجه و بیهوشی مواجه میشود و در صورتی که رگ باز شود این علایم بهبود مییابد.
صانعی با اشاره به اینکه سن بالا، جنسیت (مرد)، سیگار کشیدن، دیابت، فشار خون و چربی خون از علل بروز حمله قلبی است، افزود: این بیماری ارثی نیست، اما در برخی خانوادهها بیشتر مشاهده میشود.
وی ادامه داد: بیماران با مشاهده و داشتن هر کدام از ریسک فاکتورهایی مانند سیگار کشیدن، چربی خون، فشار خون و سابقه دردهای قلبی در خود و همچنین مشاهده علایمی مانند تهوع، سرگیجه، ضعف، بیحالی، تپش قلب، فشار به بازوها و پشت بلافاصله اقدام به جویدن آسپرین کنند و در کوتاهترین مدت با اورژانس تماس بگیرند.
مدیر گروه بیماریهای داخلی و قلب دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه حفظ این زمان برای پزشک مهم و برای بیمار زمان طلایی است، خاطرنشان کرد: با از دست رفتن این زمان علیرغم باز شدن رگها و احیاء، قلب دچار مرگ میشود و بیمار پس از سکته قلبی دچار ورم، تنگی نفس و خستگی فعالیتی میشود و نمیتواند به فعالیتهای قبلی خود ادامه دهد.