جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: يکشنبه، 25 بهمن 1394     
قم به شهرهای آلوده کشور پیوست

به گزارش گروه اخبار کلان شهرهای شهرداری نیوز،سایه سنگین سیاه و پر حرارت دودهای حاصل از فعالیت‌ صنایع در کنار ریزگردهایی که منشاء داخلی دارند کمر به مدفون کردن استان قم زیر بار آلودگی بسته‌اند.

این روزها شهر قم با جمعیت حدود یک میلیون و 200 هزار نفری و با جا دادن شهرک‌های صنعتی، کوره‌های آجر پزی، نقاط تولید کننده ریزگرد همچون دشت مسیله و خشکسالی در دل خود، رتبه سوم کشوری را در بیشینه دما و نامطلوب بودن کیفیت هوا به خود اختصاص داده است طوری که به پای ثابت روزهای گرد و غبار و آلودگی هوا پیوسته و راه نفس ساکنان این دیار مذهبی را به تنگ آورده و دلیل حال این روزهای آب و هوای قم بیابان زایی، شکل گیری کانون‌های ریز گرد داخلی و افزایش واحدهای صنعتی و آلودگی حاصل از خروجی آن‌هاست.

*نیروگاه سیکل ترکیبی قم و تشدید آلودگی هوا

نیروگاه سیکل ترکیبی قم در کیلومتر 14 جاده قم-اراک و جنوب غربی شهرستان قم برپا شده و نحوه استقرار آن طوری است که در فصل سرد سال با وزش باد، تمامی دود خروجی این نیروگاه برای ساکنان شهر چیره شده و در کنار دود اگزوز خودروها بر بار آلودگی هوا می‌افزاید.

احمد شفیعی معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم در گفت و گو با خبرنگار ما، در این خصوص می‌گوید: نیروگاه سیکل ترکیبی قم در فصل سرد سال از سوخت گازوئیل استفاده می‌کند که این سوخت آلودگی بسیار زیادی را به همراه داشته و با وزش باد، تمامی دود خروجی این نیروگاه وارد این شهر می‌شود که در مسئله آلودگی هوا تاثیر چشمگیری دارد.

*دود خروجی نیروگاه و افزایش دمای قم

سوخت گازوئیل آلودگی و حرارت بیشتری راهی آسمان می‌کند و جهت وزش باد در فصل سرما این آلودگی و حرارت را راهی قم و آسمان این شهر کرده پس یکی از دلایلی که باعث افزایش حرارت این شهر شده، حرارت حاصل از دودهای خروجی نیروگاه سیکل ترکیبی قم است.

شفیعی معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم در این خصوص معتقد است: دودها دمایی بین 110 تا 140 درجه تولید می‌کنند که این دما موجب گرمتر شدن درجه دمای شهر قم شده و وضعیت این شهر هرساله نسبت به سال‌های گذشته وضعیت بحرانی تری را پشت سر می‌گذارد.

*خسارت 23 تریلیون تومانی آلودگی بر جان انسان‌ها

طبق آمار 70 درصد انسداد عروق و 12 تا 24 درصد بیماری قلبی ناشی از آلودگی هواست و تلفات ناشی از این اتفاق بیشتر از سوانح رانندگی گزارش شده و علاوه بر این آلودگی هوا سالانه بر اقتصاد و سلامت ایرانیان به میزان 23 تریلیون تومان خسارت وارد می‌کند.

نغمه مبرقعی دینان عضو اتاق فکر اقتصاد سازمان محیط زیست در این باره می‌گوید: خسارت ناشی از آلودگی هوای 8 کلان شهر ایران در سال 2014 به میزان 23 تریلیون تومان برآورده شده که این مقدار رقم خسارت 8 کلان شهر  مشهد، تبریز، تهران، کرج، اراک، اصفهان، شیراز و اهواز است.

*نیروگاه سیکل ترکیبی قم پلمب نمی‌شود!

نیروگاه سیکل ترکیبی قم، نیاز استان قم و کشور به برق را پاسخ می‌دهد و با اینکه به مصرف گاز راغب است، اما در تامین این سوخت برای تمام فصول سال مشکل دارد.

شفیعی معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم در این باره معتقد است: نیروگاه سیکل ترکیبی قم به دلیل تامین نیاز برق استان قم قابل پلمب شدن نیست و این مرکز باید با استفاده کامل از سوخت گاز طبیعی میزان آلایندگی خود را کاهش داده و از بین ببرد.

*ریزگردهای قم و تشدید بی کیفیتی هوا

منشا ریزگردها در ایران داخلی و خارجی است در منشا خارجی گرد و غبارها بیرون از خاک ایران و از کشورهایی چون عراق، عربستان و سوریه به وسیله باد به سرزمین ما سرازیر می‌شوند و در منشا داخلی به دلیل از بین رفتن پوشش‌های گیاهی اطراف شهر، بیابان‌زایی، خشکسالی، کاهش بارندگی، وزش باد گرد و خاک را به پا می‌دارد.

رحمان دانیالی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم در این باره می‌گوید: منشا ریزگردهای قم داخلی بوده و این امر به دلیل بیابان زایی، تخریب‌های ناشی از فعالیت‌های انسانی، کاهش بارندگی و رطوبت هوا، نبود مدیریت جامع منابع آب و بی توجهی به حقابه محیط زیستی به وقوع پیوسته است.

وی در ادامه معتقد است: گرد و خاک ناشی از خشکسالی و بیابان زایی و نبود پوشش گیاهی برای مهار آن از یک سو و افزایش بی رویه واحدهای صنعتی و وسایل نقلیه از سوی دیگر موجب شده که این روزها شاهد آب و هوایی غبار آلود برفراز استان قم باشیم.

*سرکوب کردن ریز گرد

حالا که فعال شدن چشمه‌های ریز گرد داخلی در استان قم به همراه صنایع آلاینده‌ و نیروگاه سیکل ترکیبی بر مسموم شدن هوای این دیار افزوده و با توجه به اینکه این استان به پایتخت کشور نزدیک بوده و تهران را از اوضاع و احوال خود بی نصیب نخواهد گذاشت باید راهکاری جدی و سریع اندیشید.

دانیالی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم در این باره می‌گوید: برای مقابله با گرد و غبار باید به ایجاد کمربند فضای سبز اطراف شهر، حفظ و گسترش فضای سبز درون شهری، کنترل فعالیت‌های عمرانی و منابع ساکن تولید گرد و غبار، استفاده از فناوری‌های نو در مهار ریزگردها، افزایش آگاهی‌های عمومی، مدیریت صحیح منابع آب و خاک و مقابله با بیابان زایی اندیشید.

وی بیان کرد: مردم قم و صنایع آلاینده نیز با رعایت قوانین و ضوابط زیست محیطی باید در راستای کاهش آلودگی ثابت قدم باشند.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: