خبرگزاری ایسنا: به نقل از صدا و سیما، محمد علی پورمختار با حضور در برنامه تیتر امشب افزود: بیش از یکسال، کمیسیون اصل 90 درخصوص موضوع فساد در فوتبال بررسیهای بسیار زیادی کرد و بیش از صد جلسه با مطلعان امر و بیش از 120 نفر از جمله بازیکنان و مربیان و دست اندرکاران مسئولان فوتبال برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه تحقیقات هنوز ادامه دارد افزود: دستگاههای نظارتی خارج از فوتبال هم اطلاعات خوبی به ما دادند اما فدراسیون فوتبال همکاری خوبی در این موضوع نداشت.
پور مختار گفت: اسامی مطرح بود اما برای حفظ حیثیت افراد تصویب نشد که اسامی افراد در گزارش ذکر شود؛ بنابراین برخی از عناوین مسئولیتی ذکر شده است.
در ادامه کاظم اولیائی عضو اتحادیه باشگاه های فوتبال گفت: در اینکه فساد در فوتبال وجود دارد شکی نیست اما بخشی از این فساد، عادی است و در همه بخشها درصدی از فساد وجود دارد .
وی با تاکید بر اینکه عوامل ایجاد این فساد باید شناسایی شوند افزود: بخش عمدهای از این علت، مجلس است زیرا قوانین متضادی در مجلس به تصویب رسید.
وی ادامه داد: بر اساس ماده 17 که در مجلس به تصویب رسید به ادارات و وزارتخانهها اجازه داده شد که یک درصد از اعتبارات جاری و سرمایه ای خود را صرف فوتبال کنند و ورزش را دولتی کردیم.
اولیائی گفت: در برنامه پنجم هزینه در فوتبال حرفهای را ممنوع کردیم اما برخی به بهانه اینکه به فوتبال آماتور کمک میکنیم این کمکها را ادامه دادند .
وی با اشاره به اینکه طرح جامع باشگاهها در دورههای زیادی در مجلس، خاک میخورد افزود: وقتی قوانین مدونی را برای باشگاه داری تصویب نمیکنیم و اجازه دادیم دولت پول تزریق کند بنابراین مفسده در فوتبال نیست بلکه مفسده در پول بی حساب و کتابی است که با توجه به قانون و مقررات مغایر، وارد فوتبال شد.
اولیائی تاکید کرد: در هر کجا پول بی حساب و کتاب وارد شود، حتما مفسد ایجاد میشود.
وی گفت: گزارش مجلس مبنی بر وجود فساد در فوتبال، کلی است و باید در دادگاه این مسایل بررسی شود .
در ادامه پورمختار با اشاره به اینکه سخنان آقای اولیائی از جنس سخنان مسئولانی است که مرتکب فساد شدهاند گفت: اینکه مجلس تصمیم گرفت به فوتبال کمک کند و پول تزریق شود بر اساس تصمیمات امثال آقای اولیائی بود.
وی افزود: سئوال این است که آیا مجوز مجلس مبنی بر اینکه دولت به فوتبال کمک کند، مجوز فساد و سوء استفاده میشود؟
پورمختار با بیان اینکه بخشی از این فساد، مالی است ادامه داد : انعقاد قراردادهای صوری، پرداخت بیرویه، افزایش قیمت بازیکنان و مربیان و شرط بندی ، تبانی و فساد اخلاقی از دیگر مفاسد موجود در فوتبال است که ربطی به پول ندارد.
وی افزود : این ضعف در مدیریت، اخلاقی و فرهنگی است و ناتوانی ساختاری مدیران فوتبال موجب این افتضاح در فوتبال شده است.
در ادامه نصیرزاده معاون حقوقی فدراسیون فوتبال در ارتباط تصویری از اهواز با این برنامه با اشاره به اینکه گزارش مجلس شورای اسلامی باید مستند باشد گفت: در این گزارش آمده است که فدراسیون فوتبال تشکیلات عمومی غیر دولتی است در حالی که بر اساس آنچه در سال 86 در هئیت دولت مصوب شد آمده اینجا یک تشکیلات غیر دولتی و مستقل است .
وی افزود : ما عضو فیفا هستیم و از استانداردهای بینالمللی تبعیت می کنیم که مجلس در گزارش خود به آن توجه نکرده است .
در ادامه پورمختار با تاکید بر اینکه گزارش مجلس، کاملا مستند است گفت: اساسنامه فدراسیون فوتبال در سال 86 به تصویب فیفا و دولت رسید.
وی افزود: اگر فدراسیون را غیر دولتی بدانیم دلیلی ندارد دولت برای آن بودجه قرار دهد و یا تیمهای استقلال و پیروزی که صد درصد بودجه آن را دولت می دهد.