ایسنا: دکتر محمدرضا عبدالحسینی درباره چگونگی تاثیر اعمال جراحی چاقی و متابولیک در پیشگیری از ابتلا به سرطان در افرادی که چاقی بیش از حد دارند، گفت: سلولهای چربی باعث افزایش تولید هورمون استروژن میشوند. این هورمونها اگر در بدن زیاد باشند باعث ایجاد سرطانهای رحم، سینه و ... میشود. با عمل جراحی چاقی و کاهش توده سلولهای چربی تولید هورمون استروژن در بدن کاهش مییابد و از ابتلا به سرطان جلوگیری میشود.
وی افزود: همچنین براساس آمار به این نتیجه رسیدهایم که نسبت ابتلا به سرطان در افرادی که عمل جراحی چاقی انجام دادند و وزنشان کاهش پیدا کرده است در برابر افرادی که این عمل را انجام ندادهاند به مراتب کاهش پیدا میکند.
این فلوشیپ جراحیهای درون بین درباره تاثیر بیماریهای زمینهای مثل بیماریهای قلبی و ... در امکان جراحی چاقی برای بیماران چاق گفت: ما در مشاورههای متعددی که قبل از عمل برای بیماران انجام میدهیم، تشخیص میدهیم که افراد با چه بیماریهای زمینهای نباید جراحی چاقی انجام دهند. اگر تحمل انجام عمل جراحی با بیهوشی عمومی برای یک فرد میسر باشد، میتواند این جراحی را انجام دهد. این جراحی محدودیت سنی دارد، در نوجوانان از 12 سال به پایین و در بزرگسالان از 65 سال به بالا انجام نمیشود.
به گفته عبدالحسینی، امکان انجام این عمل برای کسانی که مشکل انعقاد خون یا سیروز کبدی دارند این عمل به خاطر خونریزی بالا وجود ندارد.