جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: شنبه، 19 خرداد 1403     
پارادوکس دنباله‌دار مکرون

 طی هفته های اخیر، رئیس جمهور فرانسه اصرار دارد خود را تبدیل به فرمانده و میدان دار اروپایی جنگ اوکراین تبدیل کند. بسیاری از استراتژیست‌های فرانسوی و اروپایی این رویکرد خطرناک مکرون را به چالش کشیده و تاکید دارند کاخ الیزه در پیاده سازی تاکتیک های نبرد، دچار خطایی محاسباتی و پرهزینه شده است.

 
به گزارش ایسنا، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه به مناسبت هشتادمین سالگرد عملیات آزاد سازی نورماندی و پیاده شدن چتربازان متفقین به پرسش‌های خبرنگاران در زمینه‌های مختلف و به طور مشخص درباره کمک به اوکراین پاسخ داد. ماکرون که در پایان مراسم بزرگداشت روز پیاده‌سازی نیروهای متفقین سخن می‌گفت، به ویژه از قصد دولتش برای فرستادن هواپیماهای جنگنده میراژ مدل ۵-۲۰۰۰ به اوکراین و همچنین آموزش ۴ هزار و ۵۰۰ خلبان اوکراینی خبر داد.
 
نکته قابل تامل اینکه ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین و جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده در کنار جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا از جمله رهبران دعوت شده به مراسم اخیر بودند. ماکرون مدعی شده است که فرانسه خلبانان ارتش اوکراین را در خاک خود (فرانسه) آموزش خواهد داد.ماکرون در بخشی از سخنان خود اعلام کرد:
 
" به مناسبت سفر ولودیمیر زلنسکی به فرانسه، تحویل میراژ ۵-۲۰۰۰ به کی‌یف را اعلام خواهیم کرد» و با تأکید بر این فرانسه همچنین قصد دارد خلبان‌های ارتش اوکراین را در خاک خود آموزش دهد، اطمینان داد که «امروز» هیچ مربی نظامی فرانسوی در خاک اوکراین حضور ندارد."
 
این اظهارات ماکرون، با واکنش مقامات روسی مواجه شده است: جایی که سرویس امنیتی و دولت مسکو مدعی هستند مربیان فرانسوی و نظامیان این کشور به صورت غیر رسمی در خاک اوکراین حضور دارند. مهمتر آنکه ماکرون مدعی است هرگونه حمایت تسلیحاتی و آموزشی که از سوی پاریس در جنگ اوکراین صورت می گیرد، ناظر بر دفاع این کشور از مناطق شرقی بوده و هدف کاخ الیزه، گسترش دامنه جنگ نیست! با این حال اصرار ماکرون بر گسترش دامنه حمایت های نظامی و آموزشی کشورش از اوکراین، معنایی جز مداخله پاریس در جنگ اوکراین و تلاش برای تعمیم آن ( از مناطق شرقی اوکراین) به داخل خاک روسیه ندارد.
 
پیروزی های اخیر ارتش روسیه در مناطقی مانند آودیوکا و باخموت و حتی قسمت هایی از خارکیف، منجر به نواخته شدن ناقوس شکست اوکراین در جنگ شده است. در چنین شرایطی اعضای ارشد ناتو در صدد تقویت رویکرد تهاجمی اوکراین ( به جای رویکرد تدافعی) هستند. در این معادله، ژرمنها بیشتر از فرانسوی ها احتیاط می کنند اما پاریس، بی محابا در حال هدایت یک بازی خطرناک و پرهزینه است.
 
همین مسئله، با واکنش مقامات کاخ کرملین مواجه شده است. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در سخنانی تهدید کرد  هر مربی فرانسوی حاضر در اوکراین از «اهداف مشروع» مسکو خواهد بود.
 
به این ترتیب، مناقشه جاری در اوکراین با ورود رسمی تر و آشکارتر بازیگرانی مانند فرانسه، لهستان و انگلیس به صحنه پیچیده تر و متعاقبا، هدایت و مدیریت آن از سوی اعضای پیمان آتلانتیک شمالی پرهزینه تر خواهد شد. بی دلیل نیست که برخی کشورهای عضو ناتو نسبت به عواقب و تبعات بازی خطرناک دولت ماکرون در جنگ اوکراین نگران و آشفته به نظر می رسند...
 
حنیف غفاری، کارشناس روابط بین الملل



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: