ایسنا: "مریم میرسنجری" با بیان اینکه زعفران، دارای عطری قوی است، افزود: اصلیترین عامل ایجاد قدرت رنگی در زعفران، ترکیبی به نام " کروسین" است که به آسانی در آب حل میشود.
وی با اشاره به خواص دارویی این طلای سرخ، اظهارکرد: زعفران برای تنطیم عادت ماهانه خانمها، از بین بردن خونریزیهای بعد از زایمان، تقویت قوای جنسی، تصفیه و قوی ساختن کبد، برطرف کردن سرفه و درمان برونشیت موثر است.
وی با تاکید بر اینکه زعفران در شادی و نشاط نقش مهمی دارد، افزود: همچنین زعفران، کلیه و مثانه را پاک کرده، آرامبخش و خوابآور و ضد تشنج است، گاز معده را برطرف کرده و ادرار آور است.
میرسنجری با هشدار به زنان باردار تصریح کرد: زنان باردار باید از خوردن زعفران دوری کنند، زیرا باعث سقط جنین شود.
این کارشناس ارشد تغذیه گفت: زعفران، دارای کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و عناصر روی و منیزیم به مقدار جزیی بوده، خواص دارویی زعفران از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و مهمترین خاصیت آن ضد افسردگی است و خوردن چای زعفران باعث هضم غذا میشود و مسکن درد است.
میرسنجری در پایان یادآور شد: عطر دلپذیر زعفران، نتیجه آرومای برخی روغنهای فرار و اسانسهای مخصوصی است که در این ماده وجود دارد و سافرانال، ماده معطر اصلی زعفران است.