«تاکر کارلسن»، چهره رسانهای آمریکایی چند روز پیش گفتوگویی با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه انجام داد. در این گفتوگو که شب گذشته از سوی رسانه اجتماعی ایکس پخش شد، پوتین به بیان دیدگاههایش درباره رابطه غرب با روسیه پرداخت.
به گزارش ایسنا، تاکر کارلسون، روزنامهنگار، مصاحبه خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را با پرسش در مورد احتمال حمله غافلگیرانه ایالات متحده به روسیه آغاز کرد. کارلسون در ابتدای این مصاحبه گفت: «به ما بگویید چرا فکر میکنید که ایالات متحده ممکن است روسیه را از بین ببرد. چطور به این نتیجه رسیدید؟»
به گزارش اسپوتنیک، پوتین با تکذیب چنین ادعایی، پیشفرض سوال را رد کرد و از کارلسون پرسید که آیا این مصاحبه فقط یک «تاک شو» است یا باید دو طرف یک گفتوگوی جدی داشته باشند؟
کارلسون تأیید کرد که این مصاحبه یک گفتگوی «شدیدا جدی» است که پس از آن پوتین به صحبت در مورد تاریخ روسیه پرداخت و در عین حال خاطرنشان کرد که این روزنامهنگار دارای سابقه تاریخی است.
این مجری سابق فاکس نیوز، از حامیان «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا و یکی از مروجهای اصلی سیاستهای او بوده و بسیاری کارلسن را پرنفوذترین چهره در رسانههای جریان راست آمریکا میدانند.
رئیس جمهور روسیه، به عنوان بخشی از مصاحبه اسناد مربوط به تاریخ اوکراین را به خبرنگار آمریکایی ارائه کرد. پوتین گفت: برای اینکه فکر نکنید من چیزهایی را از خودم اختراع میکنم، من این اسناد را به شما خواهم داد. این اسناد شامل نامههایی از «بوهدان خملنیتسکی» است که به طور تاریخی مناطقی از اوکراین کنونی را کنترل میکرد.
پوتین گفت که کارلسون باید اسناد را از روسی به انگلیسی ترجمه کند.
وی افزود: مخالفان مسلح اوکراین در سال ۲۰۱۴ با حمایت سیا در این کشور کودتا کردند. همانطور که آمریکاییها درخواست کردند، [رئیس جمهور وقت ویکتور] یانوکوویچ نه از نیروهای مسلح و نه از پلیس استفاده کرد. با این حال، مخالفان مسلح در کییف کودتا کردند. البته با حمایت سیا، سازمانی که شما میخواستید به آن بپیوندید، همانطور که میدانم.
رئیس جمهوری روسیه گفت که ایالات متحده به هدف خود برای تغییر رژیم در اوکراین دست یافت، اما این یک «اشتباه بزرگ» از نقطه نظر سیاسی بود.
پوتین در پاسخ به این سوال که چه چیزی باعث درگیری اوکراین شد، گفت: کودتا در اوکراین، باعث درگیری بین روسیه و اوکراین شد.
رئیس جمهور روسیه در ادامه گفت که به یاد میآورد بیل کلینتون، رئیس جمهور سابق آمریکا، قبلاً ادعا کرده بود که پیوستن روسیه به ناتو امکان پذیر است: «اما او پس از صحبت با مشاوران خود در این مورد نظر خود را تغییر داد. در جلسهای اینجا در کرملین با بیل کلینتون، همین جا در یک اتاق دیگر به او گفتم بیل، آیا فکر میکنی روسیه به ناتو میپیوندد یا فکر میکنی این اتفاق میافتد؟ او گفت فکر میکنم همینطوره.»
پوتین افزود: اما عصر، وقتی برای شام ملاقات کردیم، او گفت میدانید، من با تیمم صحبت کردهام، نه، اکنون امکان پذیر نیست!
رئیسجمهور روسیه گفت که اگر مسکو تمایل واقعی این ائتلاف را برای مشارکت با یکدیگر میدید، در نهایت روسیه به ناتو میپیوست.
وی گفت: اگر او [بیل کلینتون، رئیسجمهور وقت ایالات متحده] میگفت بله، روند نزدیکی آغاز میشد و در نهایت ممکن بود اگر آرزوی صادقانهای در کنار شرکای خود میدیدیم، این اتفاق میافتاد.
رئیسجمهور روسیه گفت: روسیه در سال ۲۰۱۴ مجبور به محافظت از کریمه به دلیل تهدیدات علیه این شبه جزیره توسط دولت مستقر در اوکراین بود. آنها شروع به آزار و اذیت کسانی کردند که کودتا [در اوکراین] را نپذیرفتند. آنها تهدیدی را برای کریمه ایجاد کردند که ما مجبور بودیم آن را تحت حفاظت خود بگیریم. تهدیدهای مطرح شده علیه کریمه و منطقه دونباس [در شرق اوکراین] یک اشتباه بزرگ سیاسی بود.
پوتین تصریح کرد: اوکراین جنگ را در سال ۲۰۱۴ آغاز کرد و هدف روسیه پایان دادن به آن است. درگیری بین روسیه و اوکراین با کودتای مورد حمایت سیا در سال ۲۰۱۴ آغاز شد. اگر تحولات خونین کشتار غیرنظامیان و افسران مجری قانون در جریان به اصطلاح «انقلاب میدان» نبود، روسیه واکنشی نشان نمیداد.
رئیس جمهور روسیه با این حال ادامه داد: روسیه مایل است به اجرای توافقات مینسک عمل کند. اما رهبری فعلی اوکراین، وزیر امور خارجه، همه مقامات دیگر و پس از آن شخص رئیسجمهور گفتند که از توافقهای مینسک خوششان نمیآید. ما خطاب به رهبری ایالات متحده و کشورهای اروپایی خواستیم که فوراً این تحولات را متوقف کنند و توافقات مینسک را اجرا کنند. اما صادقانه بگویم، نمیدانستم چگونه میخواهیم این کار را انجام دهیم. اما من برای اجرای آنها آماده بودم.
پوتین گفت که عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین هنوز به اهداف خود نرسیده است و بر اهمیت «نازیزدایی»، از جمله ممنوعیت جنبشهای نئونازی تأکید کرد.
وی تصریح کرد: ما هنوز به اهداف خود نرسیدهایم زیرا یکی از آنها نازیزدایی است. این به معنای ممنوعیت انواع جنبشهای نئونازی است.
پوتین در ادامه این مصاحبه به تاکر کارلسون گفت که شکست دادن ایالات متحده در جنگ تبلیغاتی به دلیل کنترل نسبی آنها بر تمام رسانههای جهان، از جمله رسانههای اروپایی، دشوار است: در جنگ تبلیغاتی، شکست دادن ایالات متحده بسیار دشوار است زیرا ایالات متحده تمام رسانههای جهان و بسیاری از رسانههای اروپایی را کنترل میکند. منتفع نهایی بزرگترین رسانههای اروپایی موسسات مالی آمریکایی هستند. آیا شما این را نمیدانید؟
در همین حال رئیسجمهور روسیه گفت که غرب با توجه به پتانسیل عظیم اقتصادی چین، از یک چین قوی بیشتر از یک روسیه قوی میترسد.
پوتین در این مصاحبه گفت: غرب بیشتر از اینکه از روسیه قوی میترسد، از چین قوی میترسد. اقتصاد [چین] با جهش در حال رشد است. پتانسیل چین بسیار زیاد است. این بزرگترین اقتصاد در جهان امروز از نظر برابری قدرت خرید و اندازه اقتصاد است.