جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: سه شنبه، 3 بهمن 1402     
پروندۀ باز عمره

 حدود ۲۰ روز از زمان اعلام‌شده برای آغاز عمره می‌گذرد، اما هنوز تکلیف این سفر مشخص نشده است و دلیل تعلیق آن شفاف نیست. از طرفی، ثبت‌نام عمره متوقف شده و تعدادی هم انصراف داده‌اند.

پیگیری‌های ایسنا از سازمان حج و زیارت بیانگر آن است که به دنبال تعلیق عمره، ثبت‌نام در کاروان‌ها متوقف شده است و مسئولان این سازمان نیز از انصراف تعدادی از زائران خبر داده و گفته‌اند بیشتر زائران منتظر و امیدوار به تعیین وضعیت عمره هستند و شمار انصراف‌ها بسیار ناچیز و اندک بوده است.
 
غلامرضا رضایی، معاون سامان حج و زیارت در آخرین اظهاراتش اعلام کرده بود «افرادی که برای عمره مفرده ثبت‌نام کرده‌اند اگر به هر دلیلی دیگر نمی‌خواهند بیش از این منتظر مشخص شدن زمان اعزام‌ها باشند، می‌توانند وجوه پرداختی خود را پس بگیرند. این افراد با ثبتِ انصراف خود در سامانه ثبت‌نام، می‌توانند فرم انصراف را دریافت کنند و با مراجعه به بانک برای استرداد وجوه پرداختی خود اقدام کنند. بعد از طی این مراحل، حداکثر تا ۲۴ ساعت پول به حساب آن‌ها واریز خواهد شد.»
 
حسینی، رییس سازمان حج و زیارت نیز تاکید کرده است «از کسانی که انصراف می‌دهند هزینه‌ای بابت صدور روادید نباید گرفته شود.»
 
رضایی، معاون سازمان حج و زیارت حتی این وعده را داده است «افرادی که قصد پس گرفتن وجوه پرداختی خود را دارند، نوبتشان برای اعزام محفوظ است و به محض اینکه ظرفیتی برای اعزام تعیین شود، در اولویت خواهند بود.»
 
تا پیش از تعلیق عمره و توقف ثبت‌نام آن، بیش از ۱۷۰ هزار نفر از ودیعه‌گذاران اطلاعات خود را برای این سفر ثبت کرده بودند که کمتر از یک‌سوم این افراد با پرداخت هزینه، ثبت‌نام خود را قطعی کرده بودند. هزینه ثبت‌نام سفر ۱۰ روزه عمره از ۴۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا ۴۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان اعلام شده بود. سازمان حج و زیارت پیش‌تر اعلام کرده بود برای حدود ۶۰ هزار نفر ظرفیت عمره ایجاد کرده است که این افراد قرار بود تا دهم اسفندماه ۱۴۰۲ اعزام شوند. اکنون با تعلیق سفر عمره، در صورت برقراری آن مشخص نیست چه تعدادی امکان حضور خواهند داشت. عمره طبق تقویم عربستان معمولا تا پیش از آغاز مناسک حج تمتع انجام می‌شود. بنا بر اعلام صورت‌گرفته نیز قرار است حج ۱۴۰۳ از اوایل ماه ذی‌القعده (دهه سوم اردیبهشت‌ماه) آغاز شود.
 
ایران عمره را از سال ۱۳۹۴ تحت‌تأثیر ماجراهای فرودگاه جده، سفارت عربستان و قطع روابط دیپلماتیک دو کشور، متوقف کرد. با ازسرگیری روابط دو کشور و بازگشایی سفارتخانه‌های ایران و عربستان، برای بازگشت دوباره زائران ایرانی به عمره مذاکره شد. پس از آنکه تاریخ‌های متعددی برای آغاز اعزام‌های عمره اعلام شد، سرانجام سازمان حج و زیارت تاریخ ۲۸ آذرماه ۱۴۰۲ را تعیین کرد، که به دلیل تکمیل نشدن ظرفیت کاروان‌ها، این تاریخ به ۱۳ دی‌ماه ۱۴۰۲ موکول شد. اما دقیقا در شبی که قرار بود نخستین کاروان از تهران به عربستان عازم شود، سازمان هواپیمایی از صادر نشدن مجوز پروازها و تعلیق این سفر خبر داد. پس از آن وزیر امور خارجه مشکل اعزام نشدن زائران را «فنی و تکنیکال» اعلام کرد. سپس هیأتی از سازمان حج و زیارت به عربستان رفت، اما مشکلی از عمره حل نشد. اکنون این سازمان اطلاع داده که هیأتی از عربستان قرار است به ایران سفر کند و پس از بررسی وضعیت فرودگاه‌های تهران و مشهد، وضعیت عمره مشخص خواهد شد.
 
سازمان هواپیمایی هم در آخرین اطاعیه اعلام کرده است که «برای اعزام زائران عمره به عربستان هیچ مشکل فنی وجود ندارد و مشکل اصلی برای صدور مجوز پرواز از سوی عربستان مربوط به برخی توافقات بین سازمان هواپیمایی دو کشور است که برای حل آن نیز از طرق مختلف در حال رایزنی هستیم.»
 
با همه این توضیحات، مسأله عمره و محقق شدن آن هنوز در ابهام است، بخصوص برای مردمی که ۱۲ سال در انتظار این سفر معنوی بوده‌اند.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: