محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان پارک فناوری پردیس موفق به بومی سازی فناوری ساخت نانوذرات لیپوزومال برای تولید فرآوردههای دارویی و مکملهای تغذیهای شدند.
به گزارش ایسنا، فناوری ساخت نانوذرات لیپوزومال یکی از فناوریهای جدید در کشور است که توسط یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در کارخانه نوآوری آزادی بومیسازی شده است.
فرناز سادات میرزازاده، مدیرعامل این شرکت با اشاره به نقش نانوداروها در پیشگیری و درمان بیماریها گفت: این شرکت دانشبنیان تولیدکننده فرآوردههای دارویی و مکملهای تغذیهای نانو از نوع نانولیپوزومال است که اثربخشی بالاتر و عوارض بسیار کمتری نسبت به دیگر انواع مکملها دارند.
وی افزود: از فناوری نانوذرات لیپوزومال در تولید مکملهای دارویی مانند قطره آهن استفاده شده است. این نوع قطره آهن برخلاف دیگر مکملهای آهن که در سنین کودکی مورد استفاده قرار میگیرد، باعث سیاه شدن و تغییر رنگ دندانها نمیشود. در واقع فرمولی که در تهیه این قطره آهن استفادهشده، لیپوزومی است که در ماتریسی قرار گرفته که عملکرد آن را نسبت به فرآوردههای لیپوزومهای موجود در بازار بهبود میبخشد. جذب بالای هموزوم، عدم تداخل دارویی و جانبی با غذا و دیگر املاح، اثربخشی معادل فرمهای تزریقی آهن، جلوگیری از ریسک و خطرات تزریق از دیگر مزیتهای این قطره آهن نانویی است.
میرزازاده از تولید مکملهای دیگری از جمله در تقویت سیستم ایمنی بدن با استفاده از این فناوری خبر داد و افزود: در کشور ما کمبود ویتامین دی و روی نیز شایع است و مکملهای لیپوزومال روی و ویتامینهای تولیدی این شرکت با جذب ۴ برابری نسبت به نمونههای رایج، خطرات و مخاطرات مکملهای فعلی را کاهش میدهد.
به نقل از روابط عمومی پارک فناوری پردیس، مدیر عامل این شرکت دانشبنیان از تولید سه محصول مکمل قطره آهن، شربت ویتامین دی و شربت زینک و ویتامین سی بر مبنای فناوری لیپوزومال در این شرکت خبر داد و افزود: طی سال جاری محصولات متنوع دیگری با این فناوری به بازار عرضه خواهد شد. همچنین فرآورده تزریقی این شرکت نیز سال آینده به بازار عرضه میشود.