ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و انجمن قیر ایران چالش طرحهای نوآورانه قیر را برگزار میکنند و متقاضیان تا 20 مرداد فرصت دارند تا طرحهای خود را ارسال کنند.
به گزارش ایسنا، چالش طرحهای نوآورانه صنعت قیر تا ۲۰ مردادماه تمدید شد و دانشجویان، اساتید، نخبگان و فناوران کشور تا ۲۰ مردادماه میتوانند ایدهها و طرحهای نوآورانه خود را به این چالش ارسال کنند.
قیر، از مشتقات نفت و مادهای هیدروکربنی سیاه رنگ تا قهوهای تیره و خمیری شکل است که در سولفید کربن و تتراکلرید کربن کاملاً حل میشود و در عایقکاری رطوبت و ساخت آسفالت کاربرد دارد. قیر انواع گوناگونی دارد و از طبیعی و معدنی و خالص تا محلول و امولسیون و نفتی را شامل میشود و هر یک از انواع آن، دارای کاربرد خاصی است.
این ماده هیدروکربنی شامل ۸۰ درصد کربن و ۱۵ درصد هیدروژن و باقیماندههای دیگر آن شامل اکسیژن، گوگرد، نیتروژن و فلزات مختلف است و اغلب در پالایشگاه نفت تولید میشوند.
با توجه به مصرف بسیار بالای این ماده در کشور و همچنین شناخته شدن کشور ایران به عنوان یکی از تولیدکنندگان ماده خام قیر از مشتقات نفتی، جهت حمایت از طرحهای نوآورانه این صنعت، ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با همکاری انجمن قیر ایران چالش "طرحهای نوآورانه صنعت قیر" را مطرح کردند که در این راستا برنامه چالشهای فناوری و نوآوری شبکه تبادل فناوری بهعنوان مجری، این چالش را برگزار میکنند.
به نقل از ستاد نانو، هدف از برگزاری این چالش ارائه ایدههای فناورانه، نوآورانه و بدیع در حوزه قیر با ویژگیهایی چون توجیهپذیری از لحاظ اقتصادی، تناسب با ظرفیت شرکتهای صنعتی، قابلیت صنعتی شدن (تولید انبوه)، دارا بودن بازار مناسب (داخلی و صادراتی)، در نظر گرفتن مسائل زیست محیطی، ملاحظات فنی و الزامات راه حل پیشنهادی و راهکارها است.
طرح ارسال شده همچنین باید از قابلیت تجاریسازی و تولید انبوه برخوردار باشد. طرحهای دارای نمونه اولیه در اولویت هستند.