کارگردان مستند مسابقه «بومگرد» بهخاطر ممیزیهای که او «بیش از اندازه» میخواند، گلهمند است و میگوید: ما با در نظر گرفتن محدودیتهای تلویزیون برنامه میسازیم اما باز هم میبینیم مورد کملطفی قرار میگیریم.
تورج کلانتری در گفتوگویی با ایسنا درباره ممیزیهایی که برنامه را تحت تاثیر قرار دادند، توضیح داد: برای ساخت «بومگرد» سازمان اوج از ما حمایت کرد و به گروه سازنده اعتماد داشت. با این حال بیشترین غصهام بخش سانسور است که توسط تلویزیون اعمال شد. خودم خیلی ناراحتم که در زمان ضبط، پشت بلندگو فریاد میزنم بغل نکن! این اتفاق چیست؟ زن و شوهری که در یک آیتم برنده شدهاند یکدیگر را در آغوش میگیرند. هرچقدر هم میگویم بغل نکنید به دلیل جو و فضای احساسی که ایجاد میشود ناخودآگاه این کار را انجام میدهند منتهی این بخش را در زمان پخش درمیآورند و با این سانسور کل حس آن آیتم از بین می رود.
وی با گله از برخورد دوگانه تلویزیون با موارد ممیزی خاطرنشان کرد: خیلی از شبکهها ساز را پخش میکنند اما این اجازه به ما داده نشد. ما در دو قسمت خواستیم ساز ایرانی را نشان بدهیم. چیدمان و نورپردازی در کاروانسرا انجام دادیم و از موزیسینها در تهران خواهش کردیم آمدهاند تا یک فضای احساسی درست و سالم را به مخاطب نشان بدهیم اما دچار سانسور شد.
این مستندساز بیان کرد: سراغ عشایر رفتیم و با خواهش و تمنا از افرادی که ساز سنتی میزنند، درخواست کردیم برایمان بنوازنند و بخوانند. یک فضای دلنشین در سیاه چادر شکل گرفت اما در زمان پخش آن را حذف کردند!
کلانتری در پایان در پاسخ به اینکه آیا دلیل را جویا شدید؟ گفت: به نظرم این تصمیمها تنگ نظری است چون نباید دیگر از این سبک سانسورها رخ بدهد. در هر صورت این سازها، سازهای سنتی و بومی سرزمین خودمان است. موسیقی سنتی میراث بومی ماست و باید قدر آن را بدانیم که اگر ندانیم از دست خواهد رفت. ما با در نظر گرفتن محدودیتهای تلویزیون برنامه میسازیم اما باز هم میبینیم مورد کم لطفی قرار میگیریم. کاری که برایش این همه زحمت کشیده میشود راحت آنرا حذف میکنند و تولیدکننده بیانگیزه میشود.
به گزارش ایسنا، فصل سوم مستند مسابقه «بومگرد» به کارگردانی تورج کلانتری و امیر منیری روزهای زوج ساعت ۲۰ با اجرای سوسن پرور روی آنتن شبکه یک سیما می رود.
تصویربرداری فصل جدید در استان سمنان روستای لاسجرد و شهرستان سنگسر انجام شده است.
این مستند مسابقه بر پایه سه سرفصل مهم گردشگری با محوریت بومگردی و در نظر گرفتن اقتضائات فرهنگی هر منطقه، اشتغال و کسب و کار روستایی با در نظر گرفتن ظرفیتهای مغفول و در نهایت ارزش بخشی به سنتها و آداب و رسوم هر منطقه و هویتبخشی به هر بوم و قومیت تولید شده است.
«بومگرد» به تهیهکنندگی سیدجمال عودسیمین، محصول سازمان هنری رسانهای اوج است و در موسسه اوما فیلم تولید شده است.