جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: شنبه، 10 تير 1402     
شیرین‌کننده‌های مصنوعی سرطان‌زا هستند؟

 زندگی سلام: خبرگزاری رویترز می‌گوید آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان وابسته به سازمان جهانی بهداشت در گزارش ماه آینده خود، شیرین‌کننده مصنوعی «آسپارتام» را در فهرست مواد «احتمالا سرطان‌زا» قرار خواهد داد. آسپارتام یکی از رایج‌ترین شیرین‌کننده‌های مصنوعی جهان محسوب می‌شود که عمدتا در نوشابه‌های رژیمی و محصولات خوراکی نظیر برخی آدامس‌ها کاربرد دارد. تصمیمات مشابه توسط این نهاد، پیشتر در مواردی باعث ایجاد نگرانی در میان مصرف‌کنندگان و شکایت‌های متعاقب قضایی شده است. این سازمان از چهار سطح مختلف طبقه‌بندی شامل «سرطان زا، احتمالا سرطان‌زا، بالقوه سرطان‌زا و غیرقابل طبقه‌بندی» استفاده می‌کند. پیشتر قرار دادن گوشت قرمز در رده «بالقوه سرطان‌زا» و تلفن‌های همراه در طبقه‌ «احتمالا سرطان‌زا» بحث‌برانگیز شده بود.آمدن نام «آسپارتام» در کنار گوشی همراه به معنی وجود شواهد محدود دال بر سرطان‌زایی این محصولات در انسان است. در سال ۲۰۲۲ میلادی یک مطالعه در فرانسه روی ۱۰۰ هزار بزرگ سال نشان داد افرادی که مقادیر بیشتری از شیرین‌کننده‌های مصنوعی از جمله آسپارتام مصرف می‌کنند، کمی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان هستند. آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان گفته است برای بررسی ماه ژوئن خود ۱۳۰۰ مطالعه را ارزیابی کرده است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: