رئیس انجمن دوستی ایران و چین با بیان این که معادلات جهانی به سرعت در حال تغییر است و شاهد تغییر آرایش سیاسی حاکم بر جهان هستیم، گفت: روابط ایران و چین همواره سیر صعودی داشته و چین این ظرفیت را دارد که قدرت نخست اقتصادی جهان شده و جایگزین آمریکا شود.
علاءالدین بروجردی در گفتوگو با ایسنا در تحلیل خود از چشم انداز روابط آینده ایران و چین با توجه به همکاری های نزدیک دو کشور گفت: روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در تمام سال های بعد از انقلاب اسلامی بدون تردید سیر صعودی داشته و حتی در دوران جنگ روابط خوبی برقرار بوده است و همچنان این روابط خوب ادامه دارد.
وی تصریح کرد: علی رغم فضاسازی هایی که آمریکا در اتاق فکر چین هراسی خود انجام می دهد و تعدادی نیز در داخل کشور هنوز دنباله رو بازگشت روابط خوب با مجموعه غرب و آمریکا هستند، شاهد هستیم که تحولاتی در منطقه و جهان اتفاق می افتد و این یک واقعیت بسیار مهم سیاسی است.
رئیس انجمن دوستی ایران و چین اظهار داشت: همان گونه که در مورد پدیده آب و هوا، گازهای گلخانهای و... صحبت میکنیم، میبینیم که در آرایش سیاسی جهان به سرعت تغییراتی در حال وقوع است.
بروجردی افزود: آمریکا زمانی خود را یکه تاز صحنه جهانی می دانست و بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی این ذهنیت را داشت، اما امروز به سرعت این معادله در حال تغییر است و قدرت های نوظهور جایگزین قدرت آمریکا می شوند، بنابراین کشور چین این ظرفیت را دارد هم از نظر جمعیتی و وسعت و هم از لحاظ اقتصادی فاصله خود را با آمریکا هر چه بیشتر نزدیک میکند و به سمتی میرود که تا کمتر از 10 سال آینده قدرت اول اقتصادی جهان باشد و آمریکا دیگر قدرت نخست اقتصادی نخواهد بود.
وی ادامه داد: از نظر مسائل سیاسی هم این معادله در حال تغییر است و در محاسبات گنجاندن حتی کشورهایی مانند عربستان که رابطه نزدیک و خوبی با آمریکا دارد، سفر رئیسجمهور چین به ریاض نمونه بارزی است که این کشور ارتباط قوی با کشورهای خلیج فارس برقرار میکند.
رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: بنابراین جمهوری اسلامی ایران از چنین فرصتی استقبال میکند، سیاست ما افول قدرت آمریکا است، به دلیل ظلمهایی که آمریکاییها انجام میدهند این قدرت باید دچار فروپاشی شود.
بروجردی همچنین بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در معادلات جهانی به سرعت در حال سرعت و توسعه است و از لحاظ نفوذ منطقهای، نظامی و ارتباطات گسترده جهانی علی رغم تحریم های آمریکا جایگاه قابل قبولی دارد، در نتیجه شاهد تغییر آرایش سیاسی حاکم بر جهان هستیم.
وی به توافق میان ایران و عربستان هم اشاره کرد و گفت: سیاست ما با عربستان به عنوان یک کشور همسایه به خصوص در دولت سیزدهم خوب بوده و بارها این موضوع را اعلام کردیم به همین علت پنج دور مذاکره انجام دادیم اما به دلیل رابطه خیلی خوب چین با ایران و عربستان، چین توانست از این شرایط استفاده حداکثری کند و اجلاس پکن نقطه پایانی بود بر مذاکرات که کار به نتیجه رسید، طبیعتا تحول مهم و تاثیرگذاری است و اکثر کشورهای منطقه استقبال کرده و دشمنان منطقه، آمریکا و رژیم صهیونیستی از این اتفاق عصبانی شدند.