تهران- ایرنا- «پیتر سیارتو» وزیرخارجه و تجارت مجارستان هشدار داد تعیین سقف قیمت گاز از سوی اتحادیه اروپا، به اقتصاد کشورهای اروپایی آسیب می رساند.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، خبرگزاری تاس ضمن اعلام این خبر نوشت: این دیپلمات ارشد مجار بر این باور است که وزیران انرژی اتحادیه اروپا در نشست دوشنبه (امروز) خود بعد از مدتها انتظار، درباره تعیین سقف قیمت برای گاز توافق خواهند کرد. اما وی هشدار داد که چنین اقدامی به اقتصاد اروپا لطمه خواهد زد.
سیارتو در مسیر حرکت به بروکسل محل برگزاری این نشست گفت که انتظار دارد در این نشست بحث های داغی بر سر این موضوع درگیرد.
سیارتو در شبکه اجتماعی فیسبوک -که دسترسی به آن در روسیه ممنوع است- نوشت: شورای وزیران انرژی اتحادیه اروپا هرگز به این اندازه به صورت مکرر تشکیل جلسه نداده است اما بحران انرژی در اروپا برگزاری این نشست را توجیه می کند. طرح پیشنهادی تعیین سقف قیمت برای گاز طبیعی اشتباه، مضر و خطرناک است اما به نظر می رسد ممکن است این طرح مطرح شود. نبرد دیگری امروز در بروکسل رخ خواهد داد.
بوداپست پیشتر نیز علیه تعیین سقف قیمت گاز موضع گیری کرده و هشدار داده بود که تعیین سقف قیمت برای گاز طبیعی عرضه سوخت در بازار را کاهش و باعث افزایش دوباره قیمت ها می شود. بعلاوه مصرف کنندگان برای تامین هزینه های انرژی، متحمل هزینه بیشتری خواهند شد.
تاس نوشت: انتظار می رود وزیران انرژی اتحادیه اروپا در نشست روز دوشنبه در بروکسل برای دستیابی توافق بر سر سقف قیمت گاز تلاش تازه ای را انجام دهند. آنها در نشست قبلی خود نتوانستند بر سر این موضوع توافق کنند. سیارتو به نمایندگی از مجارستان در این رویداد شرکت می کند، زیرا او مسئول مسائل مربوط به همکاری های بیین المللی دولت مجارستان در بخش انرژی است.
خبرگزاری رویترز در تحلیلی درباره تلاش های اتحادیه اروپا برای تحریم روسیه نوشت: اقتصاد متزلزل تلاش های کشورهای این اتحادیه برای تحریم روسیه را تضعیف کرده است.
رهبران اتحادیه اروپا روز پنجشنبه با نهمین بسته تحریمها موافقت کردند، اما مذاکرات سختی در جریان بود و در حالی که لهستان و کشورهای عضو منطقه بالتیک (استونی، لتونی و لیتوانی) برای اقدامات سختگیرانه تری تلاش میکردند، کشورهایی مانند آلمان، مردد بودند.
رویترز نوشت: دیپلمات های اتحادیه اروپا به این خبرگزاری گفته اند برخی کشورها مانند بلژیک، یونان و مجارستان که هنوز هم بشدت به واردات انرژی روسیه وابسته هستند با اقدامات بیشتری در این زمینه مخالفت کرده اند.
وزیر خارجه لیتوانی و از موافقان اقدامات سختگیرانه در تحریم روسیه گفت: ناامید کننده است که کشورهای اتحادیه اروپا به جای این که درباره اقدامات سختگیرانه تر علیه روسیه صحبت کنند، بیشتر وقت خود را صرف معافیت از تحریم ها می کنند.
به گفته منابع آگاه ، لیتوانی و برخی از دیگر کشورها، با اقداماتی که برای معافیت تعداد انگشت شماری از الیگارش های روس دخیل در بخش کشاورزی و کودهای شیمیایی انجام می شود مخالف هستند.
لهستان و کشورهای منطقه بالتیک در هفته های اخیر پیشنهادی را برای تحریم های گسترده تر مسکو، از جمله علیه صنایع گاز و هسته ای این کشور ارائه داده و با معافیت هایی در بخش فروش فولاد و الماس مخالفت کرده اند.
یک فرد مطلع از مذاکرات داخلی اتحادیه اروپا در این باره گفت برخی از کشورها خواستار هدف قرار گرفتن «گازپروم بانک»، شرکت خدمات مالی و بانکدارای روسیه هستند که نقش کلیدی در پرداخت پول انرژی به روسیه دارد.
وی گفت بسیاری از کشورها تمایلی ندارند این بانک به فهرست تحریم ها افزوده شود اما درباره این مسائل در نشست سال ۲۰۲۳ بحث خواهد شد.
اتحادیه اروپا در تازه ترین تلاش خود برای تحریم مسکو، نهادهای مرتبط با ارتش روسیه را هدف قرار داد. این اتحادیه دسترسی این کشور به هواپیماهای بدون سرنشین را محدود و داراییهای دو بانک روسی را مسدود کرد.
به گفته مقام های روسی، تحریم ها تاثیری معکوس داشته و به اقتصاد غرب آسیب رسانده اند و با افزایش قیمت انرژی، تورم را افزایش داده است. مسکو همچنین می گوید اقتصاد این کشور مقاوم است.