تسنیم: شیر شتر که به دوغ شتر هم معروف است دارای خواص بیشماری است که به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
ــ در مخزن الادویه حکیم عقیلی خراسانی آمده است که شیر شتر جالی (جلادهنده)، منضج (پزنده اخلاط خام و غلیظ) و محلل (حلکننده اخلاط غلیظ و اورام) است.
ــ شیر شتر نسبتاً ترشمزه است، به همین دلیل به آن دوغ شتر هم گفته میشود, چربی آن کم است و بهدلیل گرم بودن مزاج آن چربی شیر از آب آن جدا نمیشود.
ــ شیر یا دوغ شتر برای تقویت عضلات بهخصوص عضله قلب کودکان مفید است.
ــ دوغ شتر به افرادی که دچار زخم معده و زخم اثنیعشر دارند، توصیه میشود.
ــ شیر شتر باعث تقویت چشم میشود و برای درمان کبد چرب, اگزما, چربیهای زیرپوستی, مصرف شیر شتر با شکر صاف کننده پوست و برای رفع بیاشتهایی مفید است.
ــ شیر شتر دارای پروتئین ویژهای است که مشابه انسولین عمل میکند، به همین دلیل برای دیابتیها بسیار مفید است، البته این پروتئین ویژه باعث کاهش کلسترول خون و از گرفتگی عروق قلب پیشگیری میکند.
ــ شیر شتر دارای ویتامین C بالایی است و لاکتوز آن نسبت به شیر گاو کمتر، به همین دلیل برای دیابتیها مفید است.
ــ شیر شتر چهره را شفاف میکند و اخلاط غلیظ را از بدن دفع کرده و ضدیبوست است.
ــ مصرف شیر شتر برای رفع دیابت، کنترل فشار خون، رفع گرفتگی عروق و پوکی استخوان مفید است.
ــ در تحقیقات اخیر مشخص شده است که دوغ یا شیر شتر برای افرادی که دچار اوتیسم هستند نیز مؤثر است.
ــ شیر شتر در دماى 4 درجه سانتیگراد بهمدت 12 روز و در دماى معمولى اتاق بهمدت 48 ساعت حفظ میشود.
ــ بهعقیده محمد دریایی متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی شیر شتر نسبت به شیر گاو بسیار مغذیتر است و برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است، همچنین چربی و کلسترول کمتر نسبت به شیر گاو دارد.
ــ شیر شتر برای درمان کمخونی, تنگی نفس, دردهای مفاصل و بیماریهای طحال مفید است.
شیر یا دوغ شتر را میتوان از فروشگاههایی که محصولات غذایی سالم عرضه میکنند, خریداری کرد.