تسنیم: پیش از وقت خواب برای خوابیدن باید آماده شویم، یعنی پیش از خواب از کارهایی که مهیج است و کارهایی که ذهن را درگیر میکند باید پرهیز کرد.
ــ چرا که اگر بلافاصله پس از این امور به خواب برویم، سبب اختلال در خواب میشود.
ــ برای استراحت کامل مغز در خواب باید خون را بهسمت پاها سوق داد، بهتر است که پاها گرمتر از سر نگهداری شود (پوشیدن جوراب و گرم نگهداشتن پاها خود میتواند مفید باشد).
ــ از راههای دیگری که باعث سوق دادن خون بهسمت پاها و برای خواب بهتر میشود باید رختخواب را بهنحوی سرازیر قرار دهیم که طرف سر رختخواب 10 تا 15 سانتیمتر بالاتر از پا باشد.
ــ به این صورت خون از سر و سینه بهسمت پاها حرکت میکند و باعث خواب راحت میشود.
ناصر رضاییپور متخصص طب سنتی درباره خواب میگوید: خواب کوتاه پیش از وعده نهار در حالی که فرد گرسنه نباشد بهویژه در روزهای بلند سال در تجدید قوای روزانه و تقویت دستگاه گوارش و هضم بلغمهای دستگاه گوارش مفید است.
بهگفته وی خوابیدن در ساعات بعدازظهر بهویژه در زمستان باعث ایجاد بیماریهای زیاد بدرنگی پوست، سستی و کسالت کاهش اشتها و بوی بد دهان، ناراحتی و تحریک پذیری میشود.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: بهترین زمان خواب 2 تا 3 ساعت پس از خوردن شام است. در این فاصله غذا مقداری در معده هضم میشود و چنانچه فرد بدون رعایت این فاصله بخوابد، دچار نفخ، درد شکم و رؤیاهای ترسناک میشود.
ــ بهتراست در زمان خواب، دستکم از ملحفه نازکی برای پوشاندن بدن استفاده کرد تا خواب موجب سردی بسیار بدن و از دست رفتن حرارت نشود.