همشهری آنلاین: حال باید بگوییم برخلاف تصور عامه که بر اثر شستن زیاد یا آبکش برنج، آب شیری رنگی که از آن خارج میشود همان مواد نشاستهای موجود در برنج است و با خروج آن این محصول کم کالری میشود، این موضوع واقعیت ندارد. باید بدانید ساختار دانه برنج نشاستهای است و تا وقتی دانهها به چشم میآیند حاوی نشاسته بوده و مصرف بیش از حد آن چاق کننده است.
مهمتر آن که شستن زیاد و آبکش کردن برنج به میزان زیادی از فیبر و ویتامینهای گروه B آن میکاهد و محصول را در مقایسه با برنج کته کم ارزشتر میکند.
خوب است بدانید مقدار این ویتامینها در حین شستن دو درصد افت کرده و اگر آب پخت دور ریخته شود به حداکثر مقدار افت یعنی 10 درصد میرسد.
به همین دلیل برای حفظ ریز مغذیهای برنج توصیه میشود که آن را به صورت کته پخته و کمتر آبکش کنید. در مورد ته دیگ برنج هم، خشک و برشته شدنش باعث کاهش مواد نشاستهای آن نمیشود و مهمتر آن که درصد زیادی از روغن غذا در ته دیگ نفوذ کرده و آن را پرچرب و پرکالریتر از پلو میکند.