جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: چهارشنبه، 7 مرداد 1394     
واکنش ابوترابی به اظهارات نوبخت

مهر: در پایان جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی بهرام بیرانوند، نماینده بروجرد در مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی اظهار کرد: در قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای آمده است که هرگونه توافق با ۱+۵ در صورتی معتبر است که الزامات آن رعایت شود. یکی از این الزامات این است که طبق اصول هفتادوهفتم و صدوبیست‌وپنجم توافق هسته ای به تصویب مجلس برسد.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اظهارات اخیر نوبخت مبنی بر اینکه تصویب توافق در مجلس موضوعی جدید است، تصریح کرد: تفسیر قانون بر عهده آقای نوبخت نیست.

استناد رسایی به قول لاریجانی/ مجلس موضوع توافقنامه را بررسی می‌کند

در ادامه حمید رسایی، نماینده مردم تهران در مجلس نیز عنوان کرد: حفظ حرمت مجلس بر عهده هیات رئیسه است و هیات رئیسه باید از اقتدار، حقوق و جایگاه قانونی مجلس دفاع کند.

وی ادامه داد: آقای نوبخت دیروز در ادبیات نامناسبی می گوید قرار نیست توافق در مجلس بررسی شود و بررسی این توافق به شورای عالی امنیت ملی سپرده شده است.

عضو فراکسیون اصولگرایان افزود: چطور توافقنامه‌های مربوط به یک گروه اقتصادی یا کتابخانه و تئاتر بین دو کشور باید به تصویب مجلس برسد، ولی این موضوع مهم به مجلس مربوط نیست؟

رسایی اضافه کرد: این حرف را یک مقاله‌نویس روزنامه نزده، بلکه سخنگوی دولت زده است.

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: جریانی به دنبال حذف مجلس از رسیدگی به توافقنامه هسته ای هستند. مگر چنین چیزی امکان‌پذیر است.

وی ادامه داد: جنابعالی یا دکتر لاریجانی باید در این خصوص توضیح می دادید، خود آقای لاریجانی به من گفتند که مجلس حتما این موضوع را بررسی می کند.

عضو فراکسیون اصولگرایان با اشاره به ترجمه ای که روز گذشته از سوی وزارت خارجه به مجلس ارائه شد، خاطرنشان کرد: ترجمه‌ای که از سوی وزارت خارجه به مجلس ارائه شده، با امضای آقای عراقچی است.

رسایی با اشاره به نامه اش به رئیس جمهور گفت: طبق آئین نامه اصل ۷۷ و ۱۲۵، تمام توافقنامه ها باید به صورت لایحه به مجلس ارائه شده و ترجمه فارسی توافق نیز باید به تایید دو طرف رسیده باشد.

جعفری: هیات رئیسه در دفاع از مجلس باید جدی تر باشد

در ادامه، قاسم جعفری، نماینده مردم بجنورد نیز در تذکری شفاهی گفت: هیات رئیسه در دفاع از مجلس باید جدی تر باشد.

وی گفت: مذاکرات ۱۲ سال طول کشید در دو سال اخیر تنش های زیادی ایجاد شد.

نماینده مردم بجنورد تصریح کرد: من به آقای ظریف نیز عرض کردم که کار منتقدان منصف این بود که تنگه هایی را که دشمن می توانست از آن به منافع ایران نفوذ کند را به شما اعلام کند که بهتر بتوانیم جلوی دشمن را بگیریم.

جعفری ادامه داد: بعد از اعلام توافق مقام معظم رهبری فرمودند که باید متن این توافق به دقت بررسی شده و در مسیر قانون تصویب قرار گیرد و اگر تصویب شد در جریان اجرا هم باید نظارت صورت گیرد.

وی با اشاره به اقدام بعضی سایت ها و خبرگزاری های متنسب به جناح خاص بر انتشار اسامی ۸۰ نماینده که آنها مدعی شده بودند مخالف مذاکرات هستند، توضیح داد: این اقدام تخلف انتخاباتی است که وزارت کشور و ستاد انتخابات باید با آن برخورد می کرد. وزیر ارشاد و هیات نظارت بر مطبوئعات نیز باید بر این مساله توجه کنند ما نیز انتظار داریم کمیسیون اصل ۹۰ نیز این موضوع را بررسی کند.

نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمایندگان امضاء کننده آن نامه تاکید کرده بودند که زیر شبهه تهدید مذاکرات هرگز و با آمریکا مذاکره انجام نشود، نه با سایر اعضای ۱+۵.

جعفری با بیان اینکه به دفاع از نظام افتخار می کنیم، خاطرنشان کرد: نمایندگان با مذاکرات زیر شبهه تهدید مخالف بودند.

ابوترابی: بررسی توافق هسته ای در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار دارد

در ادامه محمدحسن ابوترابی‌فرد، نایب رئیس مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه را برعهده داشت، در پاسخ به این تذکرات گفت: همانطور که قبلا گفتم مجلس شورای اسلامی بر اساس قانون اساسی این گونه موافقتنامه ها را باید مورد بررسی قرار دهد.

وی تاکید کرد: بررسی توافق هسته ای در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار دارد. البته شورای عالی امنیت ملی نیز از روزهای نخست بررسی توافق را آغاز کرده است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس شورای اسلامی طبق وظیفه قانونی خود در این زمینه عمل خواهد کرد.

ابوترابی‌فرد ادامه داد: امروز هم بررسی توافق هسته ای در دستور کار شورای عالی امنیت ملی با حضور رؤسای ارشد مملکتی قرار دارد، لذا مجلس طبق وظیفه قانونی خود عمل خواهد کرد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: