جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: يکشنبه، 4 مرداد 1394     
شیوع سالک در مشهد

دکتر محمدجعفر صادقی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه سالک یک بیماری انگلی است، اظهار کرد: شیوع این بیماری در مشهد نسبتا بالاست، اما در بعضی از شهرستان‌ها هیچ موردی از سالک گزارش نشده، همچنین این بیماری در بسیاری از کشورهای خاورمیانه شیوع پیدا کرده است.

وی ادامه داد: سالک از طریق نوعی انگل و پشه‌های خاکی منتقل می‌شود و شیوع این بیماری در ایران و افغانستان بسیار زیاد است.

مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه سالک از طریق تماس مستقیم افراد با یکدیگر منتقل نمی‌شود، در خصوص علائم این بیماری، ادامه داد: سالک در قالب زخم پوستی نمایان می‌شود، ممکن است درمان این بیماری تا یک سال نیز طول بکشد.

صادقی تصریح کرد: برجستگی‌های قرمز رنگ همراه با خارش علائم اولیه سالک است، به تدریج این برجستگی‌ها تبدیل به زخم‌های عمیق شده ‌و دامنه آن‌ها گسترده‌تر می‌شود.

وی با بیان اینکه سالک دو نوع دارد، اظهار کرد: سالک خشک مربوط به مناطق شهری و سالک مرطوب مربوط به مناطق روستایی است، مخزن اصلی این بیماری در شهرها،‌ انسان است و انتقال بیماری از طریق سگ‌ها نیز صورت می‌گیرد، در نوع روستایی سالک جوندگان علت اصلی این بیماری هستند.

صادقی گفت: دوره تدریجی درمان این بیماری در شهرها بین دو تا هشت ماه و در مناطق روستایی عمدتا تا چهار ماه است.

وی با اشاره به تشخیص این بیماری، عنوان کرد: سالک از طریق آزمایش خون و علائم ظاهری تشخیص داده می‌شود.

مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: درمان اولیه این بیماری به وسیله آمپول است، آمپول مستقیما به مناطقی که زخم شده، تزریق می‌شود، اما در صورت گسترده بودن زخم‌ها آمپول به صورت موضعی تزریق می‌شود.

صادقی اظهار کرد: یخ درمانی روش دیگر درمان سالک است، با توجه به رایگان بودن درمان این بیماری در صورت مشاهده علائم افراد سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه با پیشگیری شیوع این بیماری کمتر می‌شود، گفت: سم‌پاشی، نصب توری، دفع صحیح زباله، ‌جمع‌آوری نخاله‌های ساختمانی و کنترل جوندگان روستایی از موارد پیشگیری سالک است.

مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد فرهنگ‌سازی را امر مهمی در کاهش بیماری سالک دانست و گفت: آموزش چهره به چهره در مورد این بیماری بسیار کنترل‌کننده عمل می‌کند.

صادقی با اشاره به بیشترین ساعات گزش، تصریح کرد: نزدیک‌های غروب بهترین ساعت برای پشه‌های خاک جهت انتقال ویروس سالک است.

وی ادامه داد: به همین دلیل کسانی که در حاشیه شهرها زندگی می‌کنند باید سعی کنند کمترین رفت و آمد به خارج از منزل را در این ساعات داشته باشند.

مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ارتفاع پرش پشه‌های خاکی پایین است، گفت: طبقات اول و دوم هر ساختمان حتما باید توری نصب شود.

صادقی تصریح کرد: آمار سالک در سال 86 و 87، 5200 مورد بوده که با کمک‌ نهادهای مختلف تا سال گذشته شاهد کاهش نسبتا خوبی بوده‌ایم.

وی با اشاره به آمار 2600 نفری این بیماری در سال گذشته‌ خاطرنشان کرد: به تدریج و با آموزش درست توانستهایم این آمار را کاهش دهیم.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: