جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: شنبه، 3 مرداد 1394     
واکنش یک روزنامه به منتقدان

فارس:  درحالی که مردم، مسئولان و بسیاری از رسانه های کشور از پهن کردن فرش قرمز زیر پای فابیوس وزیر امورخارجه فرانسه و عامل اصلی ورود خون‌های آلوده به ایران انتقاد می‌کنند، روزنامه‌های اصلاح‌طلب اصرار دارند که باید مردم از کنار این اتفاق به راحتی عبور کنند.

در همین رابطه روزنامه قانون در مطلبی با عنوان «به فرانسه فرصت جبران بدهیم»، خواست تا منتقدان فابیوس، سکوت اختیار کنند و  اگر قرار است اعتراضی صورت بگیرد فقط از مجامع حقوقی پیگیری شود.

متن کامل گزارش این روزنامه را در ادامه می‌خوانید:

گرد و خاک سفر لوران فابیوس به ایران قبل از خودش به تهران رسید. این چهره فرانسوی که مردم‌ایران دل خوشی از وی به دلیل ارسال خون‌های‌آلوده به کشور  ندارند، در روزهای آینده قرار است بعد از 10 سال در صدر هیاتی به کشورمان سفر کند ولی انتقاد ها و اعتراض ها به حضور او در ایران به اهرم فشار دیگری بر فعالیت‌های دیپلماتیک دولت مبدل شده است. اینکه فابیوس در سال‌های نه چندان دور به دلیل خیانت یا حماقت خون های آلوده را به ایران وارد کرد، مبحثی حقوقی است که دولت جمهوری اسلامی و نظام می‌توانند از طریق مجامع بین الملل پیگیری کنند و اگر ظلمی در این بین شده است، جبران شود. اما این روزها گروه‌های خاص و رسانه هایی که در سال‌های اخیر زبان بر کشته‌شدن بی‌صدای هزاران نفر به دلیل تحریم‌های مختلف که باعث و بانی آن عدم مدیریت صحیح و ندانستن زبان مذاکره بود، بسته‌اند؛

حال با سفر فابیوس به تهران قصد دارند ناکامی‌های خود در انتخابات و توافق هسته ای را تلافی‌کنند.این درحالی است که دولت با دیپلماسی چند وجهی خود تلاش می‌کند از طریق روابط دیپلماتیک و مذاکرات به همه حقوق حقه ملت ایران دسترسی پیدا کند ولی برخی این را برنمی‌تابند. از سوی دیگر اگر قرار باشد در حوزه سیاست خارجی مبنا را اقدامات گذشته افراد و دولت‌ها قرار داد، امروزه ما باید در دنیا با نیم‌بیشتر کشورها درگیری و روابط خصمانه داشته باشیم. درست است که فرانسه و شخص فابیوس در آلوده کردن خون هموطنان ما مقصرند ولی روسیه و عراق نیز در جنگ تحمیلی بیشترین خسارت را به کشور ما و مردم ایران اسلامی  وارد کردند.آیا ما امروزه هنگام سفر مقامات این کشور به تهران هم اعتراض و هجمه به دستگاه دیپلماسی را شاهدیم؟!آیا مقامات روس نیز هنگام سفر به تهران در رابطه با بمب‌های شیمیایی که در سردشت به سر مردم ایران ریخت و ساخته این کشور بود ابتدا پاسخ می‌دهند و بعد وارد تهران می‌شوند یا خیر؟!آیا منتقدان به راستی نگران خون‌های آلوده هستند یا اینکه تلاش‌می‌کنند دیپلماسی روحانی بیشتر از این موفق نشود؟!

  دید روشن تهران، پالس مثبت پاریس
این کارشکنی‌ها و پچ‌پچ های مخالفان دیپلماسی سبب توقف سیاست‌خارجی تهران نمی‌شود و روحانی یا همان شیخ‌دیپلمات بهتر از هر مسئله ای می‌داند دیپلماسی را باید چگونه دنبال کند و درآستانه سفر فابیوس به تهران بعد از مد‌ت‌ها بارئیس‌جمهور فرانسه به صورت تلفنی گفت‌وگو و بر تدوین نقشه راه برای توسعه و تعمیق روابط دوجانبه تأکیدکرد. روحانی ، به امکانات و توانمندی های گسترده ایران و فرانسه برای گسترش همکاری‌ها اشاره کرد و اظهارداشت: طی 10 سال گذشته فرصت های زیادی را دو کشور برای تعمیق و توسعه روابط از دست داده اند و اکنون فرصت و زمان برای جبران گذشته فرا رسیده است. رئیس جمهور در ادامه با اشاره به توافق هسته‌ای، پایبندی طرفین به انجام تعهدات‌شان را اصلی ترین عامل موفقیت در تداوم روند اجرایی مذاکرات دانست و گفت: اعضای گروه 1+5 ضروری است در خصوص اجرایی شدن گام های بعدی توافق هسته ای تلاش کنند.دکتر روحانی سپس با تبیین وضعیت خطرناک منطقه، به نقش ویرانگر گروه های تروریستی اشاره کرد و اظهارداشت: ایران خواهان همکاری و تلاش کشورهای اروپایی و از جمله فرانسه برای مقابله با گروه‌های تروریستی در سوریه ، عراق و یمن است. روحانی تاکید کرد: خواست اصلی ایران در منطقه، ایجاد و تقویت صلح و ثبات است و ما آماده همکاری با دیگر کشورها از جمله فرانسه در این عرصه هستیم.رئیس جمهور فرانسه نیز در این گفت و گوی تلفنی، با قدردانی از نقش دکتر روحانی در موفقیت مذاکرات هسته ای گفت وزیر خارجه فرانسه با هدف تحکیم روابط تهران - پاریس و تدوین نقشه راه تعمیق روابط دوجانبه، راهی تهران می شود. فرانسوا اولاند با تاکید بر ضرورت تلاش همگانی برای اجرای عملی توافق هسته ای اظهارداشت: ما می توانیم در زمینه انرژی، نفت و ناوگان هوایی، همکاری های خود را بیش از پیش توسعه دهیم. وی همچنین بر ضرورت تقویت ارتباط میان مردم دو کشور تاکید کرد و گفت: باید در کنار تقویت همکاری‌های دانشگاهی دو کشور، زمینه رفت و آمد توریست های ایرانی و فرانسوی نیز گسترش یابد چرا که این موضوع نقش عمده ای در توسعه همکاری‌های ایران و فرانسه خواهد داشت.رئیس جمهوری فرانسه همچنین در این گفت و گو تاکید کرد که کشورش آماده همکاری با ایران در زمینه مبارزه با تروریسم است.اولاند گفت: باید برای سوریه و یمن به دنبال راه حل های سیاسی باشیم و در زمینه عراق نیز برای مبارزه با تروریست ها و داعش همکاری کنیم.

  از گشایش روابط استقبال کنیم
در راستای سفر فابیوس به تهران و اعتراض‌هایی که در قبال این اقدام صورت گرفته است به سراغ کارشناسان رفتیم. احمد شوهانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و همچنین یکی از اعضای هیات رئیسه گروه دوستی پارلمانی ایران و فرانسه در پاسخ به «قانون»با انتقاد از برخی اظهارات صورت گرفته حول سفر فابیوس به تهران گفت:با وجود اینکه ما ایرانی‌ها ذهنیت مثبتی نسبت به فابیوس و فرانسه در بحث مذاکرات نداریم ولی باید قبول کرد که فرانسه کشور تاثیرگذاری در جهان است و ارتباط ما با این کشور هم می‌توانددر بحث توافق، هم در مسائل توسعه روابط اقتصادی و نیزحل و فصل بحران های منطقه ای کمک کننده باشد. این نماینده مجلس افزود:از سوی دیگر فرانسه عضو شورای امنیت است و در مسائل مختلف حق وتو دارد و اعضای شورای امنیت بدون هماهنگی بایکدیگر هیچ اقدامی را انجام نمی‌دهند و در همین راستا سفر یک مقام بلند پایه از فرانسه به ایران منفعت در پی دارد. شوهانی در پاسخ به این سوال که آیا مسئله خون‌های آلوده را می‌توان به اهرمی برای فشار بر سفر فابیوس به تهران تبدیل کرد، گفت:این اقدام که توسط عده ای در روزهای گذشته صورت گرفته است صحیح نیست.وی تاکید کرد:مسائل قدیمی را نباید موشکافی کرد که اگر رویکرد ما این باشد، نمی توانیم با هیچ کشوری ارتباط برقرار کنیم ولو اینکه جنایاتی که عربستان انجام داده بسیار بیشتر از فرانسه است. عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تاکید کرد:باید مبنا تعامل باشد تا در روابط موفق شویم.وی افزود:در صورت تغییر رویه کشورها چه اشکالی دارد که ما رابطه خود را با‌آنها قوی کنیم و امروز با سفر فابیوس به تهران ما شاهد تغییر رویکرد این کشور اروپایی نسبت به ایران هستیم. این نماینده مجلس در پایان افزود:ما باید از هر گونه گشایش روابط در سیاست خارجی مشروط به تغییر رویکرد استقبال کنیم.

  تغییر جهت فرانسه عرب دوست
سعید خالوزاده، کارشناس ارشد مسائل اروپا و استاد دانشگاه نیز در گفت‌وگو با «قانون» تشریح‌کرد:سفر لوران فابیوس به ایران اولین سفر وزیر خارجه فرانسه در 10 سال اخیر است و این می‌تواند شروع جدیدی در روابط تهران با پاریس باشد.این کارشناس مسائل فرانسه گفت: ماباید در نظر داشته باشیم که در 10 سال گذشته در دولت نهم ودهم روابط ایران و فرانسه آشفته بود و پاریس در مسائل مختلف نیز مواضع سرسختانه‌ای‌علیه کشورمان ‌می‌گرفت.وی اعلام کرد:این روند رابطه میان دو کشور سبب شده بود فرانسه در مذاکرات نقش پلیس بد را بازی کند. خالوزاده ادامه داد :در طول یک سال ونیم گذشته ما شاهد آن هستیم که گروه‌های مختلف اعم از تجاری،اقتصادی و سیاسی از این کشور مهم اروپایی به تهران هستیم و سفر فابیوس به تهران را می توان تکمیل کننده سفرهای قبلی فرانسوی‌ها دانست. این استاد دانشگاه در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا بهبود روابط تهران و پاریس تاثیری در حل مناقشات منطقه ای دارد یاخیر گفت:بله تاثیرگذار است وما باید در نظر داشته باشیم که فرانسه در طول سال های گذشته همواره سیاست عربی داشته است و در روابط دیپلماسی خود به عرب‌های منطقه نزدیک بود.وی تاکیدکرد: با توجه به مشکلات منطقه ای می شود گفت فرانسوی ها نظر به همکاری منطقه ای با ایران دارند.خالوزاده در پایان گفت: البته نمی‌توان نقش و توان جمهوری اسلامی را در منطقه نا دیده گرفت و این استقبال از تاثیرگذاری ایران در خاور میانه نشات می‌گیرد.

  شکست طرح انزوا
همان‌طور که کارشناسان معتقدند ازگشایش روابط در سیاست خارجی البته به شرط اینکه کشورها رویکرد خصمانه با ایران نداشته باشند باید استقبال کرد ولی این سوال باقی می‌ماند که چرا عده ای همچنان در ایران هستند که همزبان با دشمنان خارجی طرح انزوای جمهوری اسلامی را در نظر دارند و تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا خصومت های داخلی را در روابط سیاست‌خارجی خلط کنند!؟ البته به نظر می رسد بعد از روی‌کار آمدن دولت روحانی و تغییر رویکرد نظام این تفکر شکست خواهد خورد همان‌طور که مخالفان توافق هسته ای نقشه های دوساله خود را برای نابودی مذاکرات بر آب دیدند.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: