تسنیم: فرناز المعینژاد در نشست خبری انجمن فیزیوتراپی ایران درباره فواید ارتقای مقاطع تکمیلی برای فیزیوتراپی کشور عنوان کرد: ما نخستین دانشجویان دکترای حرفهای فیزیوتراپی بودیم که در نهایت فقط به همین یک دوره محدود شد و این در حالی است که بنده بهعنوان کسی که از دهه اواخر 70 فیزیوتراپیست بودم با تحصیل در مقطع دکترای حرفهای به اشراف بسیار بالاتری نسبت به ارائه بهتر کیفیت خدمات فیزیوتراپی رسیدهام.
وی با بیان اینکه دورههای تکمیلی ازجمله دکترای حرفهای برای فیزیوتراپیستها باعث کاهش خطاها در این حوزه میشود، گفت: در مقاطع دکترای حرفهای نگرش فیزیوتراپیستها تقویت میشود زیرا اشراف نسبت به خطوط قرمز درمانی بالاتر میرود که این امر باعث افزایش کیفیت خدمات و کاهش خطاها میشود.
المعینژاد در ادامه به نقش بالینی اقدامات فیزیوترابی در ایسیای، سیسییو، توانبخشی متابولیک، اصلاح کبد چرب، اصلاح قند خون و سندرم متابولیک اشاره کرد و افزود: مثلاً در زمینه اصلاح کبد چرب در زمانی که دیگر هیچ درمانی وجود نداشته باشد مداخلات فیزیوتراپی از جمله تجویزها و توصیههای ورزشی تنها راه درمان به حساب میآید.
وی تصریح کرد: بنابراین وقتی فیزیوتراپی به این گستردگی در مقاطع مختلف حوزه بالینی ریشه دوانده است بسیار مفید خواهد بود تا دکترای حرفهای این رشته بار دیگر فعال شود و فقط به Phd تحقیقاتی خلاصه نشود.
* تراشیدن هزینههای چندبرابری برای بیماران
در ادامه این نشست خبری پرهرام پارسانژاد فیزیوتراپیست و عضو انجمن فیزیوتراپی ایران درباره برخی آسیبهای حوزه فیزیوتراپی عنوان کرد: وقتی کسی غیر از فیزیوتراپیست مسئول فنی خدمات فیزیوتراپی میشود خدمات به بیماران گرانتر ارائه میشود.
وی در توضیح بیشتر خاطرنشان کرد: مثلاً وقتی یک متخصص طب فیزیکی مسئول خدمات فیزیوتراپی میشود دستگاههای دیگری را اضافه میکند و این باعث چند برابر شدن هزینه بیمار میشود. بنابراین ما از وزیر بهداشت براساس برنامههای عدالتمحوری که صحبت میکند درخواست داریم این اجحافی را که به حوزه توانبخشی علیالخصوص فیزیوتراپی شده است برطرف کند کما اینکه این اجحاف در دوره قبلی وزارت بهداشت وجود داشت.