فارس: سید حسین داوودی گفت: سازمان جهانی بهداشت 4 پیشنهاد اصولی را برای جلوگیری از بروز سرطانها عنوان کرده که یکی از آنها کاهش مصرف چربی است. متاسفانه در کشور ما استفاه از غذاهای سرخ کردنی تاثیر بدی را روی سلامتی مردم گذاشته است به طوریکه حدود 70 درصد از روغنهای مصرفی مردم از روغنهای جامد هستند که اسید چرب ترانس آنها بیش از 40 درصد است.
وی ادامه داد: مصرف بالای چربی باعث ایجاد سرطانهای گوارشی میشود و بهتر است بیشتر از روغن های مایع استفاده شود.
داوودی گفت: کاهش مصرف قند و شکر کمتر از 10 درصد انرژی روزانه راه دیگری است که هنوز در کشور ما اجرایی نشده و حداقل مردم ما 4 برابر میزان استاندارد شکر مصرف میکنند.
این متخصص تغذیه در امور سرطان گفت: مصرف سرانه نمک در ایران حدود 15 گرم در روز است که در بروز سرطانهای گوارشی مثل معده و مری موثر است و باید مصرف نمک به کمتر از 5 گرم در روز کاهش یابد.
وی ادامه داد: فعالیت بدنی روش دیگر جلوگیری از ابتلا به سرطان است که حداقل 30 دقیقه در روز باید باشد.
وی افزود: در کشور ما 65 درصد مردم این میزان فعالیت فیزیکی را ندارند و عوارضی از جمله سرطان روده بزرگ و سینه که با کاهش تحرک ارتباط دارد در کشور ما بالاست.
وی گفت: میزان افزایش وزن دربین جوانان ما 6/5 تا 16/6 درصد و در میانسالان بین 23 تا 42 درصد است.