روزنامه شرق در گزارشی میزان ساعت اضافه کار و حق ماموریت نمایندگان مجلس را اعلام کرد.
طبق ادعای غلامرضا تاجگردون، نماینده پیشین و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم، مجلس یازدهمیها به دنبال تصویب اضافهکاری تا ۱۷۵ ساعت و هفت روز مأموریت برای خود هستند.
او در توییتی خبر داد که به واسطه این تصمیم یعنی روزهایی که نمایندگان برای سرکشی به حوزههای انتخابیه خود میروند، حق مأموریت دریافت میکنند!
تاجگردون این توییت را با هشتگ حقوق نجومی به پایان رساند و این ابهام و سؤال را در ذهنها ایجاد کرد که در خانه ملت چه خبر است؟!
بهروز محبی نجمآبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم، این موضوع را رد کرد و گفت: «با توجه به پیشنهادی که در کمیسیون برنامه و بودجه در این زمینه مطرح و به کمیته محاسبات ارجاع شد، اعضای کمیسیون با هفت روز مأموریت نمایندگان مخالفت کردند».
او ادامه داد: «طبق قانون مدیریت خدمات کشوری که نمایندگان را همتراز وزرا میداند، وزرا علاوه بر اضافهکاری اگر از شعاع 50 کیلومتری عبور کنند، برایشان حق مأموریت لحاظ میشود؛ اما نمایندگان مجلس در کمیسیون برنامه و بودجه به این مورد برای خود رأی ندادند».
نماینده مردم سبزوار در مجلس پیشازاین نیز، با اشاره به جلسه مشترک اعضای کمیسیون برنامه و بودجه با اعضای هیئترئیسه مجلس برای بررسی و تصویب حقوق نمایندگان در سال ۱۴۰۱ و هزینههای اداره دفاتر (هزینههای نمایندگی) گفته بود: «مسئله اضافهکاری نمایندگان در کمیته تخصصی بررسی میشود تا سازوکار محاسبه و پرداخت آن به طور شفاف مشخص شود؛ چراکه نمایندگان دائما در حوزههای انتخابیه در حال تردد هستند و این فعالیتها معمولا در حقالزحمه آنها دیده نمیشود». عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: «برای هزینه اداره دفاتر نمایندگان (هزینههای نمایندگی) نیز پیشنهاد ۱۰ درصد افزایش برای سال جدید (1401) مطرح شد؛ اما جمعبندی نشد و قرار شد در کمیته تخصصی کمیسیون این سرفصل نیز بررسی بیشتر شود؛ چراکه افزایش هزینههای آب، برق و گاز و حقوق کارکنان دفاتر و اجارهبها بیش از این ارقام بوده است». محبی نجمآبادی اضافه کرد: «تأکید نمایندگان این است که مجلس باید با توجه به شعارهایش از برخی از امتیازات متعارف و قانونی چشمپوشی کند؛ اما هزینه اداره دفاتر که اجتنابناپذیر است باید به صورت منطقی و شفاف مصوب و ابلاغ شود».
اگرچه محبی گفت که تعیین تکلیف درباره 175 ساعت اضافهکاری نمایندگان به کمیته محاسبات ارجاع داده شده و قرار است این کمیته با هیئترئیسه مجلس دراینباره تصمیمگیری کنند؛ اما علیرضا شهبازی، رئیس کمیته مربوطه، در گفتوگو با «شرق» از این موضوع اظهار بیاطلاعی کرد و گفت که در آن جلسه که چنین تصمیمی گرفته شده است، حضور نداشته و باید این موضوع را از هیئترئیسه کمیسیون جویا شود.
علاوه بر محبی، حسن لطفی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، هم به توییت تاجگردون، نماینده پیشین مجلس، واکنش نشان داد و گفت: «اصلا چنین موضوعی مطرح نیست و از آقای تاجگردون که چند دوره نماینده مجلس بوده است، تعجب میکنم که چنین ادعایی دارد».
او ادامه داد: «ایشان بهخوبی میداند یک نماینده مجلس به اندازه حتی یک بخشدار منطقه محروم هم امکانات رفاهی ندارد. یک بخشدار منطقه محروم حداقل یک اتاق قابل قبول 30 تا 40 متری همراه با یک مسئول دفتر و راننده در اختیار دارد؛ اما نمایندگان مجلس چنین امکاناتی ندارند».
لطفی در انتقاد به نبود امکانات رفاهی لازم برای نمایندگان گفت: «برای هر دو نماینده یک اتاق 20 متری مشترک وجود دارد که فاقد هرگونه امکانات است. هزینهای که به نمایندگان برای اداره دفاتر داده میشود، کفاف دفاتر نماینده را نمیدهد و نمایندگان از بین کارمندان دولت، همتراز وزرا هستند؛ اما از حداقل امکانات رئیس آموزش و پرورش منطقه محروم هم برخوردار نیستند».
این سخنان در حالی بیان میشود که در این شرایط بد اقتصادی بخش درخورتوجهی از جامعه طبق استانداردها زیر خط فقر قرار دارند و از فراهمکردن یک زندگی حداقلی عاجزند؛ اما نمایندگانی که قرار بوده نماینده جامعه باشند، به دنبال رقابت با وزرا و کارکنان دولت هستند و میسنجند کدام یکی از مجلسیها یا دولتیها از امکانات رفاهی بیشتر یا کمتری برخوردارند و وقت و هزینه بیتالمال را صرف تصویب طرحهای سفارشی در حق خود میکنند. موضوعی که با روحیه انقلابیگری که بارها مورد توجه رهبری بوده، در تضاد است.