روزنامه شرق: نگاهی به وضعیت داراییهای عمده مردم ایران از جمله مسکن و وسیله نقلیه هم حاوی واقعیات قابل توجهی است.
چیزی حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد مردم ایران مستأجر هستند و حدود ۲۰ میلیون نفر زاغهنشین و بدمسکن به شمار میآیند. در واقع حدود ۲۵ درصد یا معادل یکچهارم ایرانیها زاغهنشین و بدمسکن هستند.
آخرین سرشماری نفوس و مسکن مرکز آمار ایران در سال ۹۵ حاکی از آن است که ۳۰.۷ درصد خانوادههای ایرانی مستأجر هستند و این نسبت مدام در حال افزایش بوده است. نرخ اجارهنشینی در سال ۶۵ حدود ۱۸ درصد بوده است. در این میان تهران مستأجرنشینترین استان ایران است و بیشتر از نیمی از تهرانیها اجارهنشین هستند. همچنین حدود یکسوم تهرانیها در زاغهها و سکونتگاههای غیررسمی زندگی میکنند.
به گزارش ایرنا مسعود شفیعی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران، مهر پارسال اعلام کرد که ۳۱ درصد مردم تهران در سکونتگاههای غیررسمی، مناطق حاشیهای شهرها و بافتهای ناکارآمد زندگی میکنند. مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس هم سال گذشته به اینا گفت که ۶.۵ میلیون خانواده از ۲۵ میلیون خانواده ایرانی مستأجر و ۲۰ میلیون نفر حاشیهنشین هستند.
اسماعیل حسینزهی، دیگر عضو کمیسیون عمران مجلس هم گفته است که ۴۰ درصد خانوادههای ایرانی مستأجر هستند. اعضای کمیسیون عمران مجلس و شورای عالی مسکن میگویند که سهم اجاره از سبد هزینه خانوار به ۵۰ تا ۶۰ درصد رسیده و گاهی خانوادههای تهرانی ناچار هستند حدود ۷۰ درصد درآمد خود را برای اجارهخانه بپردازند.