به گزارش گروه نگاه پارلمان به شهر تهرانی نیوز، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ضمن ابراز مخالفت با وضع مالیات بر واردات تجهیزات تولیدی و صنعتی بر اساس بودجه 1401 گفت: تولید خودروهای ناقص در صنعت خودروی کشور بیانگر این است که پیشبینیها و هدفگذاریها از دقت کافی برخوردار نیست.
غلامرضا شریعتی اندراتی با توجه به اینکه آمار تیراژ خودرو در سال گذشته کمتر از یک میلیون دستگاه بوده و در این میان حدود 170 هزار دستگاه خودروی ناقص نیز تولید شده، بسته شدن پرونده خودروهای ناقص در سال جدید به دنبال هدفگذاریها مبنی بر افزایش 50 درصدی تیراژ را اینگونه ارزیابی کرد و اظهار داشت: برنامهریزی یکی از راهکارهای الزامی است که هر صنعتی از جمله صنعت خودروسازی برای پرهیز از مواجهه با محصول معیوب و ناقص باید نسبت به آن پایبند باشد.
وی با بیان اینکه تولید خودروهای ناقص در صنعت خودروی کشور نشان میدهد که پیشبینیها و هدفگذاریها از دقت کافی برخوردار نیست، در ادامه کاهش تولید ناقصیها را همچنین در گرو تجهیز خطوط تولید به تکنولوژی و استفاده از افراد متخصص و ماهر اعلام کرد و افزود: با توجه به اعتراض مصرفکنندگان نسبت به کیفیت پایین خودروهای داخلی، اگر این موضوعات به طور جدی مورد توجه قرار بگیرند، اثرات سایر عوامل بر چرخه تولید بسیار کاهش مییابد.
نماینده مردم بهشهر در مجلس شورای اسلامی با توجه به اینکه بر اساس ماده 119 قانون حقوق گمرکی، ماشینآلات و تجهیزات تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی معاف از پرداخت عوارض گمرکی بودهاند، ضمن ابراز مخالفت خود با بند (ص) تبصره 6 قانون بودجه 1401 مبنی بر لغو این معافیت، در خصوص تاثیر این موضوع بر تولید و صادرات کشور گفت: ماشینآلات و تکنولوژی در خط تولید اثرگذار هستند و حمایت از تولیدکننده و تولید کالای باکیفیت اعمال این معافیتها را ایجاب میکند. متاسفانه وضع مالیات بر ادوات و تجهیزات تولیدی و صنعتی منجر به افزایش قیمت تمام شده تولید میشود.
شریعتی اندراتی در پایان خاطرنشان کرد: برخی از صنعتگران توانایی واردات این ادوات را ندارند و در این شرایط ناچار از استفاده از ماشینآلات دست چندم و تکنولوژیهای متروک میشوند که این امر مجددا تولید کالای معیوب در چرخه تولید را موجب میشود.