به گزارش فارس، زهرا ابراهیمی گفت: متأسفانه مصرف قلیان در بین زنان و مردان، نوجوانان و جوانان شیوع بسیاری پیدا کرده و به عنوان یک تفریح قلمداد میشود.
وی ادامه داد: این در حالی است که در بسیاری از موارد انتخاب مکانی که فرزندان در آن قلیان مصرف کنند توسط خانوادهها انجام میشود و همین موضوع زمینه ورود جوانان را به مصرف مواد مخدر ایجاد میکند.
ابراهیمی گفت: باید خانوادهها بدانند که این تفریح برای فرزندانشان تا چه حد خطرناک است و از این واقعیت آگاه شوند که هر وعده مصرف قلیان به طور متوسط برابر با مصرف ۷۰ تا ۱۰۰ نخ سیگار است.
کارشناس حوزه مبارزه با دخانیات افزود: مصرف دخانیات طبق آمار جهانی به طور متوسط ۸ تا ۱۰ سال از طول عمر مفید افراد را کم میکند و این میزان برای افرادی که در میانسالی فوت میکنند به ۲۲ سال میرسد.
وی گفت: خانوادهها باید بدانند سوختن موادی مثل تنباکو به همراه کاغذ، فیلتر و برخی افزودنیها در سیگار باعث تولید بیش از ۴ هزار ماده سمی و ۴۰ ماده سرطانزا میشود.
ابراهیمی ادامه داد: سیگار به عنوان عامل بروز حداقل ۱۴ نوع سرطان مختلف شناخته شده که از جمله آنها سرطان ریه، پوست، مثانه، خون، حنجره، دهان و کبد مهمترین آن است.