به گزارش گروه پارلمانی شهرداری نیوز،عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تخصیص سوخت به ناوگان گازوئیلسوز بر اساس پیمایش را گامی بلند در تحقق اقتصاد مقاومتی خواند .
مجید جلیل سرقلعه گفت: ساماندهی وسایل نقلیه حمل و نقل عمومی ، مدیریت مصرف انرژی و جلوگیری از قاچاق سوخت سه ویژگی مهم این طرح است که از اول خرداد اجرا می شود.
وی گفت : مدیریت مصرف انرژی ، موجب کاهش هزینه تولید و افزایش بهرهوری می شود و باید برنامهریزیهای لازم انجام گیرد.
وی افزود: اقتصاد ایران تک محصولی است و قسمت اعظم درآمدهای خود را از فروش سوختهای فسیلی به دست میآورد ، پس هرچه مصرف این سوختها در کشور بهینه باشد ، درآمدزایی ملی نیز بیشتر میشود.
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه عمل به مولفههای اقتصاد مقاومتی راهکار عبور کشور از بحران و تنگناهای مالی است ، یادآور شد: یک سوم سوخت تولیدی قاچاق میشود و اگر خودروهای گازوئیلسوز مازاد بر نیاز سوخت دریافت نکنند آمار قاچاق در این حوزه به حداقل کاهش مییابد.
سرقلعه تأکید کرد: طرح توزیع سوخت ناوگان حمل و نقل عمومی بر اساس پیمایش در دو مرحله به اجرا در میآید که مرحله نخست از اردیبهشت و براساس اسناد حمل شامل بارنامه و صورت وضعیت یا CMR بارنامه بینالمللی برای ناوگان ترانزیت کالا آغاز شده است.
وی اظهار داشت : مصوبه هیأت وزیران، وزارت راه و شهرسازی را مکلف کرد تا کل ناوگان باری و مسافری نفتگازسوز کشور را به GPS مجهز کند که البته 75 درصد اعتبار لازم برای اجرای این طرح را وزارت نفت از محل بند ق تبصره 2 قانون بودجه میپردازد. ضمن آنکه وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی حمل و نقل عمومی برون شهری باید متناسب با نوع وسیله نقلیه، ظرفیت تعداد محور و سال ساخت میزان مصرف انواع خودرو را در هر 100 کیلومتر با بار و بدون بار تعیین و به وزارت نفت گزارش کند تا به تائید وزارت نفت برسد.