به گزارش گروه نگاه پارلمان به شهرتهرانی نیوز، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ضمن اعلام بررسی الزامات و راهکارهای تحقق شعار سال در جلسه گذشته کمیسیون، دلایل ارجاع مجدد مصوبه مجلس دهم تحت عنوان ساماندهی صنعت خودرو به کمیسیون از سوی صحن علنی را تشریح کرد.
حجتالله فیروزی در خصوص موضوعات مورد بحث در جلسه روز یکشنبه جاری کمیسیون اظهار داشت: موضوع مورد بررسی در این جلسه به بررسی راهکارهای تحقق شعار سال اختصاص داشت که با دعوت از وزارت صمت به عنوان نماینده دولت، اتاق بازرگانی به عنوان نماینده بخش خصوصی و مرکز پژوهشهای مجلس به عنوان یک مجموعه پژوهشی و تحقیقاتی که معمولا کار میدانی نیز انجام میدهد، برگزار شد.
وی افزود: در این جلسه، الزامات و پیشنیازهای تحقق شعار سال به منظور حمایت از تولید، شناسایی موانع و رفع موانع مورد بحث و بررسی قرار گرفت که موضوعات بانکی، مقرراتی، قانونی، رفع قوانین مزاحم و اصلاح نگرش به این موضوعات را دربرمیگیرد.
نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی در خصوص ارجاع مجدد طرح ساماندهی صنعت خودرو به کمیسیون صنایع در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس توضیح داد: این مصوبه متعلق به مجلس دهم بود که از سوی شورای نگهبان ایراداتی بر ماده 4 آن، مبنی بر تکلیف دولت بر فراهمسازی ملزومات موردنیاز برای تولید خودروهای برقی و هیبریدی ظرف مدت 5 سال و در صورت رعایت الزامات محیط زیستی، الزام به واردات این خودروها در مدت زمان مذکور گرفته شد که با بررسی در کمیسیون صنایع مجلس یازدهم، مجددا به صحن علنی ارسال شد.
فیروزی با بیان اینکه شورای نگهبان واردات این خودروها را مغایر با قوانین بالادستی اعلام کرده بود، گفت: در جلسه علنی روز یکشنبه به دلیل ایرادات وارد بر ماده 4 این مصوبه، این قانون به کمیسیون برگشت داده شد و بر همین اساس، کمیسیون نیز ضمن رفع ایراد شورای نگهبان، دولت را مکلف دانست که از مجموعههایی که قادر به تولید خودروهای هیبریدی و برقی هستند، حمایت کرده و منابع مالی آن نیز دیده شد.
وی ادامه داد: بدین ترتیب ایراد شورای نگهبان مرتفع شد اما در کنار رفع ایراد ماده 4، کمیسیون صنایع اقدام به قید موضوع عرضه خودرو در بورس در مصوبه ساماندهی مجلس دهم کرده بود که بر اساس آن، به دلیل عدم تعادل در عرضه و تقاضای خودرو و در نتیجه التهاب بازار خودرو، عرضه خودرو در بورس جایگزین قیمتگذاری از سوی شورای رقابت شود تا بدین وسیله تعادل در بازار خودرو برقرار گردد.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به ایراد شکلی نمایندگان بر مصوبه ساماندهی در صحن علنی گفت: استدلال نمایندگان این بود که از آنجایی که عرضه در بورس در قانون ساماندهی نبوده و روند قانونگذاری و تشریفات وضع قانون از جمله اعلام وصول، تصویب کلیات و سپس ورود به جزئیات، تصویب جزئیات در کمیسیون و نهایتا ارسال به صحن را طی نکرده، امکان گنجاندن آن در قانون سابق وجود ندارد. بنابراین مصوبه ساماندهی مجددا به منظور اصلاح به کمیسیون ارجاع شد تا پس از رفع این ایراد به صحن و سپس به شورای نگهبان ارسال شود.
فیروزی در پایان بر اصلاح مصوبه مجلس دهم منحصرا در چارچوب ایراد شورای نگهبان تاکید و خاطرنشان کرد: موضوع عرضه خودرو در بورس نیز صرفا میبایست در طرح تحول صنعت و بازار خودروی سبک تدوینی از سوی مجلس یازدهم بررسی شود که کلیات آن در کمیسیون مصوب شده و ادامه بررسی و تصویب جزئیات آن نیز در دستور کار کمیسیون قرار دارد و در جلسه علنی روز یکشنبه، وارد ماهیت و مصادیق مصوبه ساماندهی نشدیم.