کیهان نوشت: دولت روحانی اگر بخواهد تصویری غیررادیکال و مصالحهجو از دولت بایدن برای خود بسازد، روی همان پله اول نردبانی که هشت سال است ایستاده، متوقف خواهد شد؛ اگر از همان پله نیز پایین نیفتد.
این تحلیل را روزنامه جوان منتشر کرده و مینویسد: شخص بایدن بهرغم جا افتادن کامل دولتش در آمریکا هنوز درباره برجام به جز یک «NO» و یک تکان دادن سر به جای «YES» آن هم به جبر سوالات مشخص و گریزناپذیر یک خبرنگار چیزی بر زبان نیاورده است. تا آنجا که کاخ سفید مجبور شد توضیح دهد که آن «نه» بایدن به معنی نفی همه غنیسازی ایران نیست.
کارگزاران بایدن از وزیر خارجه تا سخنگویان وزارتخانه و کاخ سفید تا مشاور امنیت ملی نیز گویی همگی از روی یک نوشته چند خطی میخوانند: «ایران باید به برجام بازگردد و ما پس از اطمینان و راستیآزمایی به برجام بازمیگردیم و آن را بستری برای مذاکرات بعدی میکنیم.»
در مقابل، دولت مستقر ایران صبحانه را با مربای برجام و ناهار را با سالاد برجامی میخورد و در شام نیز برای خود پپسی برجامی باز میکند تا رویای شیرین برجام را در خواب هم از دست ندهد. اگر برنامه افتتاح مجازی یک سیستم فاضلاب هم باشد، با پیچشی خاص سری به داستان برجام میزنند، همراه با تناقض و چندپارهگویی.
مشکل دولتمردان ایرانی آن است که از درک مواضع تند بایدن در سیاست خارجی و از جمله برجام عاجزند.
سادهلوحانهترین تصور از سیاست بایدن مقابل ایران آن است که مبارزه او با دولت قبلی در رسیدن به قدرت را به مواضع برجامی او تقلیل دهیم و تصور کنیم آنچه ترامپ با برجام کرد، مطلوب بایدن نیست. به همین خاطر است که الان دولتمردان ایران میگویند «احساس میکنیم بایدن همان رویکرد ترامپ را دنبال میکند و حرف تازهای از او نشنیدهایم».