جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: يکشنبه، 14 دی 1399     
برنامه‌های مجلس برای حل مشکلات قطعه‌سازان در تامین مواد اولیه

 به گزارش گروه نگاه پارلمان به شهر تهرانی نیوز، نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به اقدامات مجلس در راستای رفع چالش‌های تامین مواد اولیه موردنیاز صنایع از جمله صنعت قطعه‌سازی اشاره کرد.

علی جدی  در خصوص راهکارهای قطعه‌سازان مبنی بر ورود تولیدکنندگان مواد اولیه به بورس کالا با هدف کاهش قیمت‌ها با اشاره به ارسال طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد از سوی کمیسیون صنایع به صحن علنی مجلس اظهار داشت: کمیسیون صنایع با تدوین طرحی تحت عنوان «توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد» هدف ساماندهی بازار فولاد را دنبال می‌کند به نحوی که زمینه عرضه رقابتی کلیه محصولات فولادی در بورس کالا فراهم شود.
 
وی با بیان اینکه تصویب و اجرای این طرح، تامین ورق‌های فولادی برای صنعت خودرو و قطعه‌سازان را تسهیل خواهد کرد، افزود: بررسی این طرح در دستور کار صحن علنی هفته آینده مجلس قرار گرفته است.
 
نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در گذشته صرفا 10 تا 20 درصد زنجیره فولاد اعم از ورق و قطعات فولادی در بورس عرضه می‌شد و مابقی در حاشیه بورس از طریق دلالان به فروش می‌رسید.
 
جدی با اشاره به مدیریت دولتی شرکت‌های بزرگ فولادی در خصوص وضعیت عرضه سایر مواد اولیه در بورس توضیح داد: تنها درصدی از مواد پتروشیمی‌ها، مس و آلومینیوم در بورس عرضه می‌شود که می‌بایست به این بخش‌ها نیز ورود کرد اما به دلیل توسعه فعالیت بخش خصوصی در این بخش‌ها، الزام آنها به عرضه در بورس دشوار است.
 
وی در خصوص دستوری شدن قیمت مواد اولیه همانند خودرو گفت: شرکت‌هایی نظیر پتروشیمی از آنجایی که عمده مواد اولیه آنها را گاز و مواد کربنی تشکیل می‌دهد و از طریق دولت تامین می‌شود، امکان تعریف قوانین کنترلی برای آنها وجود دارد اما در حال حاضر فرصتی برای ورود کمیسیون صنایع به این بخش‌ها فراهم نشده است.
 
نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بعد از ساماندهی زنجیره فولاد، ساماندهی بازار سایر مواد اولیه در دستور کار کمیسیون قرار خواهد گرفت.
 
جدی در پایان در خصوص پیشنهادی مبنی بر اختصاص مواد اولیه یارانه‌ای به قطعه‌سازان خاطرنشان کرد: باید در جهت حذف یارانه‌ها از اقتصاد کشور و بازار حرکت کنیم اما می‌بایست با رقابتی کردن قیمت‌ها و حذف انواع رانت‌ها، نرخ‌ها متعادل و منطقی شوند.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: