جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: شنبه، 6 دی 1399     
در تشریح جزئیات نوسازی تاکسی های پایتخت عنوان شد
از افزایش وام نوسازی تاکسی های فرسوده تا قول دولت برای ارائه وام

 به گزارش گروه حمل و نقل عمومی و شهری تهرانی نیوز،معاون فنی و بهره برداری سازمان تاکسیرانی شهر تهران در مورد روند نوسازی تاکسی های فرسوده پایتخت توضیحاتی ارائه کرد و گفت: در صورت تداوم و تقویت تامین منابع مالی نوسازی هنوز امیدوار به تحقق اهداف نوسازی در سال ۹۹ هستیم.

سید علی محتشمی پور در مورد نوسازی تاکسی فرسوده در سال ۹۹ و میزان تحقق‌پذیری وعده نوسازی ۱۵ هزار تاکسی تا پایان سال در پایتخت، گفت:  براساس برنامه‌ریزی‌ انجام شده پایان سال ۹۸ مقرر شد که در سال ۹۹ حدود ۱۵ هزار تاکسی نوسازی شود و این هدف‌گذاری مبتنی بر عوامل موثر بر نوسازی اعم از نرخ تولید و قیمت تاکسی در کشور، میزان تسهیلات بانکی و ارزش اسقاط تاکسی فرسوده شهر تهران بود.
 
وی در دفاع از هدف‌گذاری نوسازی ۱۵ هزار تاکسی در آن شرایط بیان کرد: با توجه به انباشتگی ۴۰ هزار دستگاه تاکسی‌های فرسوده در شهر تهران، هدف‌گذاری انجام شده، قابل دسترس و منطقی بود.
 
وی افزود: متاسفانه در راستای تحقق این هدف با دو بحران اصلی از آغازین روزهای سال تا کنون مواجه شدیم. یکی از آنها شیوع بیماری کرونا بود که همه کسب و کارها را با شوک مواجه کرد و تاثیرات اساسی در روند ثبت تقاضای نوسازی تا تولید و تحویل خودرو گذاشت، به گونه‌ای که فرآیند نوسازی یک دستگاه تاکسی را با افزایش زمان قابل توجهی مواجه کرد.
 
معاون فنی و بهره‌برداری سازمان تاکسیرانی شهر تهران با بیان اینکه مسئله دوم، مصوبه هیات دولت در مورد الزام ارتقاء استاندارد آلایندگی خودروها برای اخذ مجوز شماره‌گذاری از ابتدای سال بود، افزود: مصوبه‌ای در مورد لزوم ارتقاء استاندارد آلایندگی خودروها از یورو ۴ به یورو ۵  که بر همین اساس از ابتدای سال ۹۹ شماره‌گذاری تاکسی‌های تولیدی بدلیل عدم رعایت این الزام متوقف شد؛ این موضوع با توجه به وجود تعداد زیادی تاکسی یورو ۴ در پارکینگ خودروساز بود.
 
وی با بیان اینکه بعد از بروز این وقفه، شهرداری تهران و معاونت حمل ونقل و سازمان تاکسیرانی پیگیری‌های زیادی را برای حل این معضل انجام دادند، گفت: خوشبختانه هیات وزیران در مردادماه سالجاری مجوزی مبنی بر شماره‌گذاری ۵۰۰۰  تاکسی تا پایان مهرماه را صادر کرد که نهایتا پس از  ۵ ماه توانستیم گام اول نوسازی را از ابتدای شهریورماه برداریم و تا پایان مهلت حدود ۱۷۰۰ دستگاه خودرو برای شهر تهران نوسازی شد.
 
محتشمی‌پور با تاکید بر اینکه نوسازی مجددا از میانه مهر تا آبان ماه جهت ارتقاء استاندارد یورو ۴ به ۵ متوقف شد، ادامه داد: با رفع مشکلات در حوزه تولید خودروهای با استاندارد یورو ۵، تصورمان این بود که روند نوسازی سرعت می گیرد، اما با افزایش شدید قیمت خودرو مواجه شدیم، به گونه‌ای که قیمت‌های خودرو در آبان ۹۹ برای پژو دوگانه‌سوز و سمند پایه‌گازسوز رشد فزاینده‌ای داشت.
 
وی توضیح داد: قیمت سمند از ۹۴  به ۱۱۸ میلیون تومان رسید و پژو نیز از ۸۶ به ۱۰۴ میلیون تومان رسید که به نظرمان این افزایش قیمت تیر خلاص به تاکسیرانان برای نوسازی بود، چرا که برنامه‌ریزی برای نوسازی به طوری بود که رانندگان با دریافت پول اسقاط خودرو و وام، اندوخته کمی را برای نوسازی پرداخت می‌کردند، اما حالا با افزایش قیمت خودرو سهم نقدی رانندگان به شدت افزایش یافته و طبیعتا بسیاری از افراد، توان این پرداخت را نداشتند.
 
محتشمی‌پور با تاکید بر اینکه در این مدت تمام تلاشمان این بود که فاصله قیمتی به واسطه افزایش ارزش خودروی اسقاطی و وام ، آورده تاکسیرانان ناچیز شود، گفت: در حال حاضر  ارزش اسقاط به طور میانگین ۱۹ میلیون تومان شد و این درحالی است که این رقم سال گذشته  ۵ میلیون تومان بود. مبتنی بر این شرایط پس از ارائه تحلیل وضعیت به معاون حمل و نقل شهرداری تهران و موافقت ایشان مقرر شد مبلغ وام نوسازی تاکسی را از محل منابع شهرداری تهران در صندوق کارآفرینی امید از  ۵۰ میلیون به ۷۰ میلیون تومان افزایش دهیم.
 
وی با بیان اینکه عملا نوسازی تاکسی در کشور صرفا مبنی بر تولیدات ایران خودرو در دو دسته پژو و سمند است، افزود: واردات تاکسی ممنوع است و پیگیری‌ها برای آزاد شدن واردات خودروها در کاربری حمل و نقل عمومی بی‌نتیجه مانده است، تنها ایران خودرو به عنوان یکی از خودروسازان داخلی می‌تواند خودروی منطبق با استانداردهای شورایعالی هماهنگی ترافیک تولید کند، برهمین اساس تصمیمات ما در حوزه نوسازی کاملا متاثر از استراتژی‌های تولید ایران خودرو است و شاید اگر خودروساز دیگری هم در فرآیند نوسازی وجود داشت شرایط متفاوت بود.
 
محتشمی پور با اشاره به افزایش مدت زمان تحویل خودرو گفت: در سال گذشته مدت تحویل خودرو از زمان واریز وجه تا تحویل خودرو به استناد آمار ثبت شده در سامانه ملی نوسازی خودرو در ستاد حمل ونقل سوخت ۱۵ روز بود، گفت: اما حالا زمان تحویل با توجه به مشکلات بیان شده به بیش از ۴۵ روز رسیده است و اکنون شاهد هستیم در شرایط فروش فوری که ایران خودرو منتشر می کند قبلا زمان تحویل یک ماهه بود اما حالا تحویل سه ماهه تعهد شده است.
 
وی با بیان محدودیت منابع مالی شهرداری تهران افزود: دولت نیز به موازات اقدامات شهرداری و مبتنی بر الزامات قانونی باید به نوسازی کمک کند و برابر قانون "رفع موانع تولید و هوای پاک" دولت می بایست به نوسازی ناوگان حمل ونقل عمومی کمک کند منتها این ظرفیت تا امروز عملیاتی نشده است.
 
محتشمی پور افزود: از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید که در سال ۹۴ ابلاغ شده، می توانیم از محل صرفه جویی در مصرف سوخت برای  نوسازی ناوگان پایه گازسوز و هیبریدی تسهیلات دریافت کنیم که ۹ ماه است پیگیر ابلاغ قراردهای تیپ ماده ۱۲ شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت هستیم  و از سویی دیگر دولت براساس تبصره ۱۸و ۱۹ قانون بودجه سال ۹۹ متعهد به پرداخت تسهیلات نوسازی است که البته سازمان شهرداری و دهیاری ها پیگیر اجرایی شدن تبصره ۱۸ هستند و قول دادند که۱۰ هزار فقره وام ۷۰ میلیونی از محل کمک دولت برای نوسازی تاکسی های تهران مهیا کنند.
 
وی در مورد چشم انداز نوسازی در سال جاری گفت: در صورت تداوم و تقویت تامین منابع مالی نوسازی هنوز امیدوار به تحقق اهداف نوسازی در سال ۹۹ هستیم.
 
محتشمی پور در مورد تعداد خودروهای در صف نوسازی مانده نیز با تاکید بر اینکه امسال رکورد مشارکت مالکین تاکسی فرسوده به ثبت رسیده است، افزود: تاکنون  ۱۷ هزار نفر از مالکان تاکسی فرسوده اقدام به ثبت درخواست کرده اند.
 
وی در مورد نحوه تخصیص وام ۷۰ میلیونی به رانندگان تاکسی فرسوده نیز گفت: ما با انباشتگی خودروی فرسوده در تهران مواجه هستیم که تعداد زیادی از آنها در صف نوسازی مانده اند که این وام به صورت ویژه با اولویت به مالکان تخصیص داده می شود که بر همین اساس این وام در اولویت اول به مالکانی داده می شود که در سال ۹۸ اقدام به ثبت نام در سامانه نوسازی کردند و براساس تاریخ ثبت نام و مدل خودرو که هرچقدر پایین تر باشد در اولویت دریافت وام قرار خواهند گرفت.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: