به گزارش گروه نگاه پارلمان به شهر تهرانی نیوز، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ضمن بیان ریشههای مشکلات صنعت خودرو و انتقاد از فشارهای وارده از سوی برخی سازمانها بر بخش تولید بر اتخاذ تدابیر جدید در طرح های فروش خودرو تاکید کرد.
علیرضا شهبازی اظهار داشت: در حال حاضر مشکلات کلان اقتصادی کشور را احاطه کرده که این وضعیت عملکرد مجموعه صنایع از جمله صنعت خودرو را تحتالشعاع قرار داده به طوری که نمیتوان خودروییها را مقصر قلمداد کرد.
وی با اشاره به تحریمها و تاثیر آن بر صنعت خودرو گفت: تصمیمات اتخاذ شده طی ماههای اخیر با برنامهریزی همراه بوده که امیدواریم بر بهبود شرایط خودروسازان داخلی موثر بوده و رضایت مصرفکنندگان نیز تامین شود.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی ضمن تایید این مطلب که ریشهیابی علت نرخ تورم و کاهش ارزش پولی بر رفع مشکلات صنعت خودرو اثرگذار است، افزود: مسائل اقتصادی کشور است که دامنگیر خودروسازان شده، هر چند توجه به ارتقای روشهای مدیریتی با اتخاذ تصمیمات و اقدامات مناسبتر حائز اهمیت است اما در واقع فشارهای بیرونی از جمله کاهش ارزش پول ملی، افزایش نرخ دلار و تاثیر آن بر جامعه، کمبودها و تحریمها قابل انکار نیست.
شهبازی با اشاره به مشکلات نظام توزیع خودرو بیان کرد: در شرایط فعلی فروش حوالهای خودرو از جانب دلالان و رانتخواران نیز روند توزیع خودرو در بازار را مختل کرده که در صورت برنامهریزی میتوانیم مانع از فعالیت اخلالگران و سودجویان شده و امیدوار به کاهش قیمتها و رسیدن خودرو به دست مصرفکنندگان واقعی باشیم.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت اتخاذ تدابیر مناسب در جهت خودرودار شدن خانوادههای بدون خودرو یادآور شد: شرایط تعیین شده برای شرکت در طرح قرعهکشی خودرو در ممانعت از پیشبرد اهداف سوءاستفادهگران موثر بوده است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در خصوص شرط ترهین سند خودرو به مدت یک سال به عنوان یکی از شروط طرح قرعهکشی خودرو گفت: در این مرحله ایجاد مانع در فروش خودرو برای برندگان قرعهکشی حائز اهمیت است و مدت زمان ترهین سند میبایست افزایش یابد.
شهبازی تاکید کرد: با اتخاذ تدابیر مناسب میبایست خودرو را به دست نیازمند واقعی رساند که در این راستا مجلس نیز در کنار دولت و وزارت صمت است تا با همفکری مدیریت بازار خودرو محقق گردد.
وی در خصوص راهکارهای اساسی برای کاهش نرخ تورم و کاهش ارزش پول ملی گفت: در برابر مشکلات ارزی و فشارهای وارده از سوی استکبار و ایادی داخلی و خارجی آنها، میبایست بر ظرفیتهای داخلی بر اساس دستورات مقام رهبری مبنی بر اجرای اقتصاد مقاومتی متکی بود که در این صورت فشارهای خارجی خنثی و ارزش پول ملی حفظ خواهد شد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه اکنون شرایط به گونهای است که حتی تولیدات داخلی بینیاز از واردات را به نرخ دلار ارتباط میدهند که همین امر موجی از گرانی را به همراه دارد.
شهبازی در پایان با تاکید بر ضرورت کاهش فشارهای وارده به واحدهای تولیدی از سوی سازمانهای مالیاتی، تامین اجتماعی و بانکها خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر تولید در داخل کشور با مشکلات عدیدهای مواجه است که با تکیه بر اقتصاد داخلی و مقاومتی و توجه بیشتر به مقوله تولید، شاهد راهاندازی و پیشرفت تولید در کشور با استفاده از امکانات موجود خواهیم بود.