جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: يکشنبه، 23 شهريور 1399     
هشدار درباره شرایط اقتصادی شهرداری تهران
هشدار درباره شرایط اقتصادی شهرداری تهران

 به گزارش گروه پارلمان شهری تهرانی نیوز،رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران با تشریح وضعیت اقتصادی کشورهای مختلف و شهرداری تهران در مواجهه با کرونا گفت: شهرداری تهران حتی یک ریال هم از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای مقابله با شیوع کرونا از دولت دریافت نکرده است.

مجید فراهانی در نطق پیش از دستور خود در جلسه امروز شورای شهر با بیان اینکه این روزها ایران عزیز ما درشرایط ناشی از یک جنگ تمام عیار اقتصادی در عرصه بین المللی است و دفاع برای صیانت از سلامت یکایک ایرانیان در برابر شیوع و همه گیری ویروس کرونا و اثرات ناشی از آن در عرصه داخلی شرایط متفاوتی را تجربه می کند، افزود: برای تبیین این شرایط از منظر اقتصادی به مرور وضعیت جهان، ایران و شهرداری تهران می پردازم.
 
 فراهانی به وضعیت جهان در دوران کرونا پرداخت و با بیان اینکه  بررسی روند شاخص عدم قطعیت جهان از فصل اول ۱۹۹۰ تا فصل دوم ۲۰۲۰، نمایانگر آن است که در پی شیوع و همه گیری ویروس کرونا، جهان شاهد بالاترین وضعیت این شاخص در ۳۰ سال گذشته می باشد، گفت: البته در کشور ما به علت در پیش رو بودن انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی کشور و اثرات عدم قطعیت سیاسی ناشی از برگزاری این انتخابات ها، اثر شاخص عدم قطعیت بر شرایط در برخی موارد تشدید می شود.
 
رئیس کمیته بودجه شورای شهر با تاکید بر اینکه این عدم قطعیت و شرایط ناشی از فاصله گذاری اجتماعی سبب شده است تا در دو فصل متوالی سال جاری میلادی شاهد رشد منفی در اکثر اقتصادهای بزرگ جهان و تداوم آن برای سال ۲۰۲۰ باشیم، افزود: حجم تجارت کالایی جهان در پنج ماه نخست سال ۲۰۲۰ حدود ۲۰ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ بوده است که رشد تجارت اخیر در چین یک استثنا است که نشان از پایان زودهنگام اعمال اقدامات قرنطینه ای در این کشور دارد.
 
وی ادامه داد:  بر این اساس ۱۰ ریسک اقتصادی پیش روی جهان طی بیش از هفت ماه پس از شیوع کرونا  بر اساس آخرین گزارش مجمع جهانی اقتصاد عبارتست از رکود طولانی مدت اقتصاد جهان، افزایش شدید ورشکستگی بنگاه های بزرگ و صنایع کوچک و متوسط و ایجاد موجی از ادغام صنایع، عدم موفقیت صنایع و بخش ها برای احیای اقتصادی در برخی از کشورها، سطح بالای بیکاری ساختاری، به خصوص بیکاری جوانان، تضعیف جایگاه مالی اقتصادهای بزرگ، اخلالهای طولانی مدت زنجیره های تامین جهانی، فروپاشی اقتصادی یک بازار نوظهور یا اقتصاد در حال توسعه، افزایش شدید تورم جهانی، خروج گسترده سرمایه و کند شدن جریانات سرمایه گذاری مستقیم خارجی، کمبود بودجه بازنشستگی به دلیل کاهش ارزش صندوق های بازنشستگی است.
 
فراهانی با اشاره به شرایط شهرداری تهران گفت: شهرداری تهران در حالی که حتی یک ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای مقابله با شیوع کرونا از دولت دریافت نکرده است، از ابتدای اعلام شیوع کرونا تا امروز بدون تعطیل کردن لحظه ای خدمت رسانی به شهروندان و با حفظ پایداری خدمات در شرایط همچنان فعالیت خود را ادامه می دهد که برابر گزارش درآمد- هزینه خزانه دار شورا در چهار ماهه نخست سال جاری تحقق منابع برابر با ۵۷.۷ درصد بوده؛ که این میزان در مقایسه با متوسط تحقق منابع در سه ماهه نخست طی سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ با کاهش ۳۳ درصدی مواجه شده است.
 
وی با بیان اینکه از آغاز سال ۱۳۹۹ تا پایان مردادماه در شهرداری تهران تعداد ۲۸۸۲ مورد پروانه ساختمانی صادرشده است، افزود: تعداد پروانه صادر شده در مدت مشابه سال قبل ۴۰۰۷ مورد بوده است، بر همین اساس ما شاهد کاهش ۲۸ درصدی صدور پروانه ساختمانی در تهران توسط شهرداری هستیم، اضافه کرد: همچنین از حیث متراژ ساخت‌وساز در پنج ماه اول امسال، مجوز ساخت حدود ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار مترمربع صادر شده است؛ این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته شاهد صدور مجوز ساخت حدود ۴ میلیون و ۹۵۰ هزار مترمربع بوده ایم؛ این روند حکایت از کاهش ۲۱ درصدی ساخت‌وساز در تهران از لحاظ متراژ دارد.
 
عضو شورای شهر تهران افزود: این روایت تلخ از شرایط اقتصادی جهان، ایران و شهرداری تهران در سال ۱۳۹۹ تنها هشداری است تا با اتخاذ استراتژی مناسب و پرهیز از روزمرگی به راه حل های برون رفت از این وضعیت بیاندیشیم، راه حل هایی که ان شا الله زمینه ساز «جهش تولید» برای ایران و تهران باشد. البته در این میان همانگونه که دولت به تنهایی کاری از پیش نخواهد برد، مجلس شورای اسلامی نیز به تنهایی نخواهد توانست تغییری ایجاد کند  و شورای شهر نیز بدون حمایت قانونی مجلس و ایفای تعهدات توسط دولت، نمی تواند به تنهایی پاسخگوی نیازها و انتظارات شهروندان باشد.
 
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران افزود: نمایندگان مجلس یازدهم در این یکصد روزی که نماینده ملت در مجلس هستید، قیمت برخی کالاهای اساسی  مثل برنج چهار برابر، و خودرو به سه برابر افزایش یافته است، اما ریالی از تعهدات دولت در قبال توسعه مترو در تهران پرداخت نشده است. یکایک ما شاهد سقوط ارزش پول ملی هستیم، به نحوی که ارزش یارانه پرداختی به هر شهروند به زیر دو دلار کاهش یافته است. احتمالا برخی از شما برادران و خواهران  تا پیش از این  مشکل اداره کشور را حضور اصلاح طلبان در مجلس و شورای شهر می دانستید و عده ای  نیز به غلط حضور اصولگرایان در شورا و مجلس را ریشه مشکلات شهر و کشور می دانستند. واقعیت این است که نه حضور ما در شورا یا مجلس ریشه مشکلات است و نه حضور شما یا همفکرانتان در مجلس و شورای شهر اسباب و علت بروز مشکلات. مشکل اصلی و اساسی فراموش کردن «مردم» و مشغول شدن به اولویت های جریانی و سیاسی است!
 
فراهانی با بیان اینکه بیائید دست به دست هم دهیم و برای حل مشکلات مردم قدمی برداریم زیرا مردم صاحبان اصلی شهر و کشور هستند و وظیفه شما، ما و یکایک مسئولان و دولتمردان تامین رضایت مردم است، گفت: انتظار از رئیس جمهور، رئیس مجلس، رئیس قوه قضائیه، نمایندگان مجلس و اعضاء شورای شهر آن است که یار و همراه مردم  باشند و در گذار از این مرحله سخت به جای اندیشیدن به آنکه چگونه رقیب را حذف کنند به این فکر کنند که چطور می شود از زندگی آحاد شهروندان فارغ از قومیت، مذهب و نژاد حمایت و برای تامین نیازمندی های مردم به ویژه آسیب دیدگان ناشی از اثرات اقتصادی کرونا تلاش کرد. فراموش نکنیم همه ما در برابر مردم مسئولیم و مکلفیم همانگونه که در صیانت ازحق حیات با کرونا مقابله می کنیم؛ در برابر شکاف روز افزون برخورداری و محرومیت نیز مسئولیم و مکلفیم به رعایت عدالت تا با توزیع عادلانه فرصت ها و امکانات با فقر و نابرابری مقابله کنیم.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: