خبرگزاری ایرنا: مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به بازگشایی ۱۱۰۸ بقعه متبرکه در ۱۳۲ شهر سفید گفت: حرمهای شاخص همچنان تعطیل هستند.
«حجتالاسلام والمسلمین محمد نوروزپور» مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفتوگو با ایلنا با اشاره به بازگشایی اماکن مذهبی و بقاع متبرکه در مناطق سفید گفت: ما در این خصوص تابع دستورات ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم و براساس دستورالعمل این ستاد ۱۱۰۸ بقعه متبرکه در ۱۳۲ شهرستان با وضعیت سفید و کمخطر بازگشایی میشوند.
وی با اشاره به بازگشایی امامزادگان با رعایت پروتکلهای بهداشتی ادامه داد: تمامی زائران بقاع متبرکه در بدو ورود به بقعه غربالگری میشوند و از ورود افراد دارای علامت، مشکوک و بیمار جلوگیری به عمل میآید. همچنین زائران باید به همراه خود مهر، تسبیح، سجاده و کتاب دعای شخصی به همراه داشته باشند و از وسایل موجود در بقاع نمیتوانند استفاده کنند و همه مهرها و تسبیحهای موجود در بقاع متبرکه جمعآوری شده است.
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: رعایت فاصله اجتماعی در بقاع متبرکه توسط زائران الزامی است و خدام امامزادگان در این خصوص توجیه شدهاند تا در خصوص صفهای نماز جماعت فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند و بیشتر سعی شود از صحنهای روباز استفاده شود. ان شاءالله مردم نیز همراهی لازم را با خدام بقاع متبرکه در رعایت این فاصلهگذاریهای اجتماعی داشته باشند.
حجت الاسلام نوروزپور با بیان اینکه شهرستاهایی که از سوی وزارت بهداشت وضعیت آنها سفید اعلام شده است به معنای شهرستانهای کم خطر هستند، خاطرنشان کرد: اعلام وضعیت سفید در برخی مناطق از سوی ستاد مقابله با کرونا به معنی رفع کامل بیماری در این مناطق نیست و به این معنی نیست که مردم میتوانند، بدون وسایل حفاظت شخصی به بقاع متبرکه مراجعه کنند و زائران حتما باید در هنگام مراجعه به بقاع متبرکه از دستکش و ماسک استفاده کنند و از ورود افراد بدون این وسایل ممانعت میشود. در برخی از بقاع متبرکه هم ماسک تولید میشود و به زائران ارائه میشود.
وی درباره جلوگیری از تجمعات در بقاع متبرکه ادامه داد: در خصوص برگزاری شبهای قدر همچنان تصمیمی گرفته نشده و قرار است، دستورالعمل ویژهای برای برگزاری شبهای قدر تدوین شود. در حال حاضر برنامه این است که مردم پس از حضور در بقاع متبرکه، زیارت کوتاهی انجام داده و سپس آنجا را ترک کنند. البته برای زیارت ضریح بقاع متبرکه نیز محدودیتهایی قرار داده شده و فاصله دو متری در اطراف ضریح ایجاد شده است و مردم از دور ضریح را زیارت میکنند. زائران باید از بوسیدن دربها و ضریح خودداری کنند.
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه درباره حضور مردم در آرامستان های بقاع متبرکه گفت: در بقاع متبرکه آرامستانهایی نیز وجود دارد. اعلام شده است که از تجمع در اطراف قبور جلوگیری شود و برگزاری هرگونه مراسم بر سرمزار درگذشتگان مدفون در بقاع متبرکه همچنان ممنوع باشد. البته حضور انفرادی بر سرقبور مشکلی ندارد و قطعا خدام بقاع متبرکه از تجمعات جلوگیری خواهند کرد.
حجتالاسلام نوروزپور درباره برگزاری مراسم جزءخوانی در شبهای ماه مبارک رمضان در بقاع متبرکه تصریح کرد: برنامه رسمی به بقاع متبرکه برای جلوگیری از تجمعات ابلاغ نشده است، اما چنانچه جزء خوانی در بقاع انجام شود، باید حتما با رعایت فاصله گذاری اجتماعی باشد و زائران نمیتوانند مانند گذشته در کنار هم بدون فاصله بشینند و حتما باید فاصله دومتر بین هر فرد رعایت شود.
وی با بیان اینکه روزانه تمامی بقاع متبرکه ضدعفونی خواهد شد، خاطرنشان کرد: تمام برنامههای بقاع متبرکه در ایام ماه مبارک رمضان همچنان به صورت مجازی انجام میشود. همچنین در حال حاضر برنامههای دهه دوم ماه مبارک رمضان در امامزاده ابوالحسن (ع) از شبکه قرآن پخش میشود. تمامی برنامه های این امامزاده در شبهای ماه مبارک رمضان و شب های قدر بدون حضور مستمع برگزار میشود.
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه حرم های شاخص همچنان تعطیل هستند، یادآور شد: بقاع متبرکه در حالت عادی هم در ساعت ۱۲ شب مسدود میشدند. البته همانطور که گفتم برای برگزاری مراسم قدر در بقاع متبرکه در این ۱۳۲ شهرستان نیز هنوز برنامه مشخصی اعلام نشده و باید ببینیم که وزارت بهداشت و مسئولان بهداشتی با رعایت فاصله اجتماعی اجازه برگزاری مراسم شبهای قدر را می دهند یا خیر، در حال حاضر از زائران میخواهیم، حضور مستمر و طولانی در بقاع نداشته باشند و عرض ادبی کرده و از حرم خارج شوند.