آمار خوب بازار کار آمریکا باعث پیشروی قدرتمند دلار در برابر همتایانش شد.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، پس از آن که وزارت کار آمریکا در گزارشی اعلام کرد اشتغال زایی ماه گذشته این کشور از ۲۶۰هزار فرصت شغلی عبور کرده است، نگرانی ها نسبت به کاهش رشد اقتصادی در بزرگ ترین اقتصاد جهان تا حد زیادی کاهش یافت و تقاضا برای خرید دلار در بازارهای ارزی افزایش محسوسی پیدا کرد.
از سوی دیگر تصمیم چین برای به تعویق انداختن افزایش تعرفه بر روی واردات برخی محصولات آمریکایی نظیر سویا و گوشت احتمال به تعویق افتادن افزایش تعرفه بر روی محصولات چینی از طرف آمریکا را تضعیف کرده است. با این حال لری کودلو، مشاور اقتصادی ترامپ گفته است اگر مذاکرات به نتیجه دلخواه نرسند، آمریکا مصمم به افزایش تعرفه های وارداتی خواهد بود.
مت سیمپسون، تحلیل گر ارشد بازار ارز در موسسه " گین کپیتال" گفت: هنوز خیلی زود است که بگوییم توافق خواهد شد. من با دیده تردید به این مساله نگاه می کنم.
چین و آمریکا درگیر یک جنگ تجاری طولانی مدت بودهاند که اکنون وارد هفدهمین ماه خود شده است و از آن به عنوان یکی از اصلیترین دلایل کاهش رشد اقتصادی جهان نام برده میشود تا جایی که بانک جهانی، زیان این جنگ برای اقتصاد جهانی طی دو سال آینده را حدود ۷۰۰ میلیارد دلار برآورد کرده است. دو طرف طیف گستردهای از محصولات وارداتی یکدیگر را مشمول تعرفههای اضافی کردهاند.
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، با ۰.۳ درصد افزایش و در سطح ۹۷.۶۴۳ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۰۹۶ دلار اعلام شد.
در حوزه برگزیت نیز بوریس جانسون، رهبر حزب محافظه کار که کماکان از رقیب اصلی خود یعنی حزب کارگر در نظرسنجیها پیش است وعده داده که در صورت پیروزی، پرونده برگزیت را به سرعت خواهد بست. از سوی دیگر اما جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر وعده داده است در صورت پیروزی در انتخابات، رفراندوم برگزیت را برای بار دوم برگزار خواهد کرد اما افزوده که در جریان این همه پرسی موضعی بیطرف اتخاذ خواهد کرد. رهبر حزب لیبرال دموکرات انگلیس که طرفدار باقی ماندن در اتحادیه اروپا است، پیشنهاد همکاری با حزب کارگر را در صورت قبول خواسته های آنها مطرح کرده است.
در آخرین دور از معاملات، پوند با ۰.۱۵ درصد افزایش قیمت نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۱۳۸ دلار مبادله شد. هر یورو با ۰.۴۳ درصد کاهش به ۱.۱۰۵۸ کاهش یافت. همچنین هر دلار آمریکا به ۱.۳۲۵۱ دلار کانادا افزایش یافت. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۳۶۰۳ دلار سنگاپور مبادله شد.
میشل آرون، استراتژیست ارزی در موسسه "استیت استریت" گفت: داده های اخیر نشان می دهد که اقتصاد آمریکا در وضعیتی بهتر از چیزی که پیشتر تصور میشد قرار دارد. این مساله به کاهش نگرانی ها از وقوع رکود کمک خواهد کرد.
در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار به ۱۰۸.۵۸۹۳ ین رسید. به دنبال کاهش شدید رشد اقتصادی سومین اقتصاد بزرگ جهان، دولت ژاپن اعلام کرده یک بسته محرک ۱۲۰ میلیارد دلاری را برای تقویت رشد اقتصادی این کشور به زودی عملیاتی خواهد کرد. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۶۲۱ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۷.۰۳۵۲ یوان چین اعلام شد.