مسئول امور خاک سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه همان اندازه که آب اهمیت دارد خاک نیز مورد اهمیت است، گفت: فرسایش خاک چالشی است که از سوی بهرهبرداران برای خاک ایجاد شده است.
خزائی یکشنبه ۱۰ آذرماه در جمع خبرنگاران، با اشاره به بزرگداشت روز جهانی خاک، اظهار کرد: سازمان ملل از سال ۲۰۱۵ یک روز را به خاک اختصاص داده بهطوریکه روز ۵ دسامبر مصادف با ۱۴ آذر روز جهانی خاک نامگذاری شده است.
وی با اشاره به برگزاری همایش خاک در استان، تصریح کرد: شعار امسال روز جهانی خاک "جلوگیری از فرسایش خاک" است که در همدان همایش روز جهانی خاک برگزار خواهد شد و عمدهترین هدف این همایش آگاهی بخشی و تبیین جایگاه خاک است.
خزائی ادامه داد: خاک از دو جایگاه تولید و ذخیرگاه آب حائز اهمیت است به طوریکه هر چه خاک حاصلخیزتر باشد تولیدی محصول نیز بیشتر خواهد بود و اگر مود آلی به خاک داده شود ظرفیت نگهداری آب در خاک نیز افزایش مییابد.
مسئول امور خاک سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه بهرهکشی بیش از حد از خاک باعث کاهش توان زیستی خاک میشود، یادآور شد: با خروج عناصر از خاک حاصلخیزی خاک کاهش مییابد بنابراین استفاده بهینه از کودهای شیمیایی ماکرو و میکرو و کودهای آلی به صورت تلفیقی به بهود ساختمان خاک کمک میکند.
وی با تأکید بر اینکه خالی ماندن خاک از پوشش گیاهی باعث فرسایش آبی و خاکی میشود، اظهار کرد: با هماهنگی فرمانداران و دهیاران و به منظور جلوگیری از آتشسوزی بقایای مزارع و کاه و کلش اعلام شده کشاورزان حق آتش زدن مزارع را ندارند و در صورت مشاهده برخورد جدی صورت خواهد گرفت.
خزائی کشاورزی حفاظتی را یکی از راهکارهای جلوگیری از فرسایش خاک است، افزود: از سال ۹۲ سالانه ۴۰ هزار هکتار از اراضی استان تحت پوشش کشاورزی حفاظتی قرار گرفته است که در این نوع کشاورزی کمترین شخم و خاکورزی صورت میگیرد.
مسئول امور خاک سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه کشاورزان برای جلوگیری از بروز آفات و بیماری ها اقدام به آتش زدن بقایای گیاهان میکنند، گفت: راه جلوگیری از شیوع سن گندم آتشسوزی نیست بلکه این باوری غلط در بین کشاورزان است.