جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: شنبه، 2 آذر 1398     
تاثیر دیابت کنترل نشده بر مغز جدی است

 ایرنا- یک سوم افراد بالای ۳۰ سال در استان اصفهان درگیر بیماری دیابت بوده و بیش از ۵۰ درصد مبتلایان از بیماری خود بی‌خبر هستند ؛ نبود آگاهی از ابتلا به دیابت کنترل نشده می‌تواند آسیب‌های جدی به بدن و اندام‌های مهم و کلیدی مانند مغز وارد کند.

بر اساس مطالعات سند ملی مقابله با فقر، «دیابت» پرهزینه‌ترین بیماری در نظام بهداشت و درمان کشور است و سالانه بیش از ۲۰ درصد هزینه سلامت کشور تنها صرف درمان این بیماری می‌شود؛ از سوی دیگر نرخ شناسایی ای عارضه در ایران بسیار پایین و تنها ۵۰ درصد بیماران مبتلا را شامل می‌شود که نشان نبود آگاهی کافی جامعه از این بیماری است.
 
تاثیر دیابت کنترل نشده بر مغز جدی است
 
 
طبق اعلام انجمن بین المللی دیابت تا سال ۲۰۳۵ بیش از ۵۹۲ میلیون نفر از جمعیت جهان به دیابت مبتلا خواهند شد و این آمار در کشورهای توسعه یافته به دلیل افزایش چاقی و کم تحرکی بیشتر خواهد بود.
 
در سال ۱۳۹۲ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیش بینی کرد در ۱۵ سال آینده، ۳۰ درصد ایرانیان به دیابت مبتلا خواهند شد.
 
در سال‌های اخیر بنا به آمار معاونت بهداشت علوم پزشکی های اصفهان و کاشان تعداد بیماران درگیر با بیماری دیابت در استان اصفهان بالغ بر یک میلیون نفر بوده که از میانگین کشوری بالاتر است و نشان می‌دهد به شکل تقریبی یک سوم افراد بالای ۳۰ سال در اصفهان درگیر بیماری دیابت هستند.
 
یک پزشک متخصص در این زمینه به ایرنا گفت: درصورت نداشتن آگاهی از ابتلا به دیابت، فرد مبتلا اقدامی برای کنترل این بیماری انجام نمی‌دهد و  دیابت کنترل نشده می‌تواند منجر به بروز مشکلات زیادی برای فرد و جامعه شود ؛ این بیماری می‌تواند آسیب‌های جدی به بدن و به ویژه به اندام های مهم و کلیدی مانند مغز وارد کند.
 
مرضیه رحیمی  افزود: پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد آنزیمی که بدن برای کنترل سطوح انسولین استفاده می‌کند به تخریب پلاک آمیلوئید که در مغز شکل گرفته و موجب بیماری آلزایمر می‌شود نیز کمک می‌کند و در صورت ابتلا به دیابت، بدن بیشتر از این آنزیم برای کنترل سطوح انسولین استفاده می‌کند و به این معناست که آنزیم زیادی برای از بین بردن پلاک آمیلوئید در دسترس نخواهد بود.
 
وی ادامه داد: آگاهی از نیاز به کنترل سطوح قند خون روشی مطمئن برای مقابله با بیماری آلزایمر و دیگر اشکال زوال عقل است و به عقیده متخصصان درمان دیابت روشی خوب برای پیشگیری از این بیماری مغزی ویرانگر است.
 
رحیمی خاطر نشان کرد: دیابت درمان نشده سرعت ابتلا به بیماری آلزایمر را ۲ برابر افزایش می‌دهد و  مطالعات جدید نشان می‌دهد که توسعه نشانه‌های بیماری آلزایمر در افراد مبتلا به دیابت درمان نشده ۱.۶ برابر سریع‌تر از افرادی بود که تحت درمان دیابت قرار داشتند.
 
این دارنده بورد تخصصی مغز و اعصاب گفت: بسیاری از متخصصان بیماری آلزایمر و دیگر انواع زوال عقل را «دیابت نوع ۳» عنوان می‌کنند و مطالعات جدید شواهد بیشتری برای پشتیبانی از این نام مستعار ارائه کرده است.
 
وی تصریح کرد: از نشانه‌های رایج دیابت که اغلب کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد و ممکن است افراد آنها را با شرایط دیگر مرتبط بدانند، تکرر ادرار، احساس تشنگی شدید، کاهش وزن بدون دلیل مشخص، ضعف و خستگی، بی حسی یا احساس سوزن سوزن شدن در دست ها و پاها، تاری دید،خشکی و خارش پوست، روند کند بهبودی بریدگی ها و کبودی ها، عفونت های مخمری و دستگاه ادراری مکرر است.
 
وی اظهار داشت: عوارض دیابت شامل عوارض عروقی و غیرعروقی است؛ عوارض عروقی شامل عروق کوچک مانند عروق شبکیه چشم، کلیه و اعصاب بوده و عوارض عروقی بزرگ شامل درگیری عروق قلب، عروق مغز و شریان‌های محیطی است. عوارض غیرعروقی هم شامل عفونت‌ها، تغییرات پوستی، اثرات شنوایی و تاثیر روی دستگاه گوارش است.
 
وی خاط نشان کرد: ترک سیگار، کنترل وزن و کنترل قند در پیشگیری از بروز و همچنین عوارض عصبی دیابت نوروپاتی کمک کننده است. کنترل فشار خون و چربی در بیماران دیابتی مهم است و میزان شیوع در بین زنان اندکی بیش از مردان است.
 
اصفهان با جمعتی بالغ بر پنج میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در ۲۴ شهرستان و ۱۰۵ شهر استان ساکن هستند، از این تعداد حدود پانصد هزار نفر زیر پوشش علوم پزشکی کاشان و چهار میلیون و ۷۰۰ هزار نفر زیر نظر علوم پزشکی اصفهان قرار دارند، از این تعداد ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار نفر آنان بانوان هستند.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: