از نگاه دانش طب ایرانی، هر فصلی مزاجی دارد و در یک اقلیم معتدل و به نسبت دیگر فصول سال، مزاج فصل بهار، گرم و مرطوب و در حد اعتدال است و به سبب اعتدال مزاج و لطافت، مقوی قوا میباشد.
باشگاه خبرنگاران: ناصر رضایی پور، دستیار دکترای تخصصی طب سنتی ایران گفت: از نگاه دانش طب ایرانی، هر فصلی مزاجی دارد و در یک اقلیم معتدل و به نسبت دیگر فصول سال، مزاج فصل بهار، گرم و مرطوب و در حد اعتدال است و به سبب اعتدال مزاج و لطافت، مقوی قوا میباشد و به دلیل اینکه مناسب مزاج روح است باعث تقویت آن میگردد.
رضایی پور با بیان اینکه این فصل برای همه سنین مناسب است، افزود: این فصل به ویژه برای سالمندان و صاحبان مزاج سرد و خشک، مناسبترین فصل برای بهبود زندگی و سلامت میباشد.
وی با اشاره به فصل زمستان و نیاز بیشتر بدن به انرژی برای مقابله با سرما اظهار داشت: در زمستان به خاطر تقویت دستگاه گوارش، انسان غذای بیشتری می خورد و در نتیجه مواد زائد بیشتری در بدن تولید میشوند که به دلیل سرما، کاهش فعالیتهای بدنی و کاهش تعریق، امکان تحلیل و دفع پیدا نمی کند.
این دستیار دکترای تخصصی طب سنتی ایران افزود: این مواد زائد در فصل بهار به علت گرمای معتدل که ایجاد میشود رقیق گردیده در بدن پخش میشوند و اگر بدن آنها را به طور کامل دفع نماید، به سوی اندامهای ضعیف مانند، کشالههای ران و زیر پوست جاری میشوند و باعث بیماریهایی مانند ورم های چرکی، جوش ها و خارش، اوریون، سرخک، آبله مرغان و ورم های حلق میگردد.
وی به ریزش این مواد زائد به بطنهای مغزی و مفاصل اشاره کرد و بیان کرد: هر کدام از این حالت می تواند باعث بیماریهای مختلفی شود که می توان با تدابیری در فصل بهار مانند پرهیز، استفاده از مواد غذایی خاص و پاکسازی بدن تا حدود زیادی از عوارض گفته شده جلوگیری کرد.