خبرگزاری تسنیم: رئیس سازمان حفظ نباتات جهادکشاورزی: ۵ ماه گذشته در ۵۷۰ هزار هکتار اراضی و مراتع کشور مبارزه با آفت ملخ صحرایی صورت گرفته و برای این مبارزه تاکنون ۲۸ میلیارد تومان هزینه شده است.
محمدرضا درگاهی افزود: برای این مبارزه تاکنون 28 میلیارد تومان هزینه شده است.
وی با بیان اینکه از بهمن پارسال تاکنون شاهد 153 ریزش ملخ صحرایی در دستجات تا 50 میلیونی در کشور بوده ایم گفت: موج جدید این آفت تا 1 ماه آینده وارد استانهای بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان خواهد شد.
درگاهی افزایش حجم بارشها در منطقه و 8 استان جنوبی کشور و عمل نکردن برخی کشورها به تعهداتشان در مبارزه با ملخهای صحرایی را عوامل اصلی بروز این آفت در این حجم گسترده اعلام کرد.
وی افزود: ملخ صحرایی آفتی جهانی و بسیار خطرناک است که در 20 درصد خشکیهای دنیا وجود دارد و 59 کشور را درگیر کرده است.
درگاهی گفت: هم اکنون 2 هزار نفر با 950 دستگاه سمپاش در 8 استان کشور مشغول مبارزه با آفت ملخ صحرایی هستند.
وی افزود: وزیر جهاد کشاورزی درخواست 30 میلیارد تومان برای مبارزه با این آفت را داشته که تاکنون 10 میلیارد آن اختصاص یافته است.
درگاهی گفت: ریزش جدید آفت ملخ صحرایی از هفته پیش آغاز شده و بر اساس پیش بینیها این ریزش در دو هفته آینده به اوج خود خواهد رسید.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی هم در این برنامه گفت: با وجود هشدارهای داده شده از چند ماه پیش به علت وقوع سیل مسئله مهم آفت ملخ صحرایی نادیده گرفته و صدای کشاورزان در این میان شنیده نشد.
محمدرضا کیخا افزود: اگر به هشدارها توجه جدی میشد و برنامه ریزی درستی برای مقابله با آفت ملخ صحرایی صورت میگرفت خسارات وارده بسیار کمتر بود.
وی گفت: وظیفه دولت است تا پیش بینیهای لازم را برای انواع آفت در نظر بگیرد و ظرف برنامه ریزی و اقدام در این میان کاملاً مشخص است.
سعید دشتی معاون کشاورزی و منابع طبیعی سازمان برنامه و بودجه هم در این برنامه گفت: تاکنون 22 و نیم میلیارد تومان برای مبارزه با آفات نباتی و ملخ صحرایی اختصاص یافته است.
استاندار هرمزگان هم در این برنامه گفت: 11 شهرستان و 3 جزیره در این استان درگیر آفت ملخ صحرایی شده است.
فریدون همتی افزود: شاهد 156 ریزش این آفت در دستگاههای 50 تا 200 میلیونی بودیم.
وی گفت: 3 شهرستان این استان از وجود آفت ملخ صحرایی کاملاً پاکسازی شده است.
استاندار فارس هم گفت: 14 شهرستان جنوبی این استان، درگیر این آفت شده اند.
عنایت الله رحیمی افزود: تاکنون 30 هزار هکتار مبارزه زمینی و هوایی با آفت ملخ صحرایی صورت گرفته است.